Валерій Газзаєв: «Ані гру, ані суддівство коментувати не хочу»

Валерій Газзаєв: «Ані гру, ані суддівство коментувати не хочу»

«Ворскла» – «Динамо» – 3:1. Післяматчева прес-конференція

Коментар головного тренера «Динамо» Валерія ГАЗЗАЄВА в рамках прес-конференції виявився надзвичайно коротким і складався з двох речень:

- Я хочу привітати «Ворсклу» з перемогою. Не хочу коментувати ані якість гри, ані якість суддівства – надаю право журналістам розібратися у цьому.

* * *

Микола ПАВЛОВ, головний тренер «Ворскли»:

- Гадаю, сьогодні в нас є привід згадати мого друга і колегу Віктора Пожечевського, який 14 років тому влаштував у Полтаві таке ж свято, а я в той час був у складі делегації «Динамо». Чудово пам’ятаю, як ви тут раділи, і як було погано команді, які програла. Гадаю, сьогодні наші гості перебувають у такому ж стані. Ми же трохи порадіємо, оскільки незабаром нам буде дуже важко, оскільки хлопці вже втомилися.

По грі можу сказати, що переломний момент настав за рахунку 1:1, коли футболіст «Динамо» міг вийти віч-на-віч із воротарем, але Єсин у підкаті дістав м’яча. Ми тільки но обговорювали це з хлопцями в роздягальні. Якби ми тоді пропустили другий м’яч, гадаю, ми би не відігралися, не кажучи вже про перемогу. Дуже радий, що заміни, які ми зробили, принесли успіх – Безус гол забив, Єсин вибив м’яча, Оніка підтримав команду на останніх хвилинах. Одним словом, емоцій багато, я дуже радий.

- «Ворсклі» потрібно шукати воротаря?

- Особисто я воротарів шукати не буду. І Долганський, і Величко, і Чуваєв – хороші воротарі. Коли б не Долганський, ми би програли в Харкові, і я вам можу навести ще тисячу ігор, в яких ми би програли, коли б не Сергій. Звичайно, десь він і помилявся, але що тут такого?

- Валерій Газзаєв поскаржився на суддівство. А що ви гадаєте з цього приводу?

- Валерій Георгійович, напевно, вперше опинився в ситуації, коли йому довелося скаржитися. Як можна скаржитися на суддю? Він що, щось не дав, чи когось вигнав, або гол не зарахував? Здається, все по ділу. Хоча, останнім часом я суддівство не обговорюю. Можу лише сказати, що прихід Колліни позитивно подіяв на всіх суддів. Щоб людина чогось досягала і нормально себе почувала, він має боятися. Я завжди кажу своїм футболістам: «Ви маєте відчувати острах втратити роботу чи місце в основному складі, оскільки не зможете утримувати сім’ю». У цьому випадку вони будуть відповідально ставитися до роботи. Те ж саме стосується і суддів, яким підняли зарплату, і тепер вони також бояться втратити свою роботу. Адже їхня професія приносить їм прибуток.

- «Ворскла» лише вдруге переграла «Динамо». Коли команда була краща, 14 років тому чи зараз?

- Звичайно, зараз. І я поясню, чому. За всієї поваги до того покоління, я особливо виокремив Пожечевського – творця всіх тих успіхів. У той час у «Ворсклі» грали футболісти, які були у другому складі «Динамо», – Баланчук, Головко і так далі. Їхні переходи до Полтави я, як начальник команди «Динамо», оформляв особисто. А зараз, на мій погляд, у «Ворсклі» грають футболісти класом вищі. Тоді не було жодного легіонера, а зараз у нас є Маркоські, Даллку, Янузі, який, до слова, отримав травму, вони – лідери команди.

- Присутність на матчі одного із тренерів збірної Олександра Хацкевича вплинула на гру?

- Потрібно запитати у футболістів. Коли я дізнаюся про такий факт, я завжди дзвоню Хацкевичу чи Калитвинцеву, втім як і вони мені. Та й із Мироном Маркевичем ми починали працювати в українському футболі одночасно. Тому між нами завжди є зв’язок. Скажу вам навіть більше – один із наших футболістів, який грав на полі, вже віддав документи для виклику до збірної на матч із поляками. Але поки я вам не скажу, хто це, оскільки думка тренерського штабу постійно змінюється – то вони викликають, то ні, а хлопець страждає. Коли викличуть офіційно, тоді скажу.

- Можна чути гул, яким уболівальники супроводжують «Динамо». Чому, на ваш погляд, цю команду так не люблять у провінції?


- Я сам киянин, і можу сказати, що коли я працював у «Динамо» і ми їздили на виїзні матчі, збирався великий натовп людей, який у разі невдачі сприймав усе так само. Тому нічого не змінилося. Але тоді «Динамо» частіше вигравало, ніж програвало. Чому так відбувається – не знаю. Мабуть, на периферії заздрять.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер