Валерій Газзаєв: «Маючи величезну перевагу, необхідно її реалізовувати»

«Динамо» – «Кривбас» – 1:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Сьогодні для нас було дуже важливо виграти. На жаль, вийшла трохи нервова гра. Реалізація сьогодні була не найкраща, звідси й нервова кінцівка матчу. Через помилку на останніх хвилинах «Кривбас» цілком міг відігратися, але в цілому, маючи величезну перевагу, необхідно її реалізовувати. Це завжди позначається на результаті. Нещодавно ми разом дивилися матч за участю «Шахтаря», який за вагомої переваги не реалізував свої моменти і вилетів з Ліги Європи. У будь-якій грі, особливо коли маєш таку велику перевагу, реалізація – це очки. В принципі, я вважаю, що перший матч року і не мав виглядати по-іншому. Всі команди проводили передсезонну підготовку, тривалий час не були вдома, і сьогодні кожний із футболістів прагнув максимально проявити свої можливості – звідси й вийшла така гра. Сьогодні ми виграли – і я дуже задоволений з цього.

- У другому таймі, ще до забитого м’яча, ви замінили двох гравців атакуючої лінії...


- На лівому фланзі дуже активно діяв Маграо, який також може грати й у лінії атаки. Тому, вважаю, заміна була дуже правильною – була і напруга, і потенційно голеву передачу бразилець зробив на Мілевського. Що стосується Нінковича, то ми підсилили центральну зону. Ель Каддурі, Несмачний і Вукоєвич цементували центр поля, оскільки залишалося зовсім небагато часу.

- Заміна Кравця не пов’язана з травмою?

- Ні, Артем просто трохи випадав із гри, тому, звичайно, ми висунули до передньої лінії Мілевського.

- Як пройшов для команди останній збір?

- У нас були ідеальні умови для підготовки – як в Ізраїлі, так і в Португалії з Іспанією. Команда дуже багато працювала, були хороші спаринг-партнери. На щастя, майже обійшлися без травм, за винятком Хачеріді, який в останні дні збору в Португалії отримав невелику травму. Вже вчора, пропустивши 12 днів, Женя займався разом із нами в загальній групі, і до наступного матчу буде абсолютно готовий. Ще Гіоане, який отримав важку травму гомілкостопного суглобу, пропустив практично всі збори. Прилетівши з Іспанії, команда відразу ж заїхала на базу, і сьогодні ми надали хлопцям можливість побути із сім’ями.

На мій погляд, збір пройшов дуже добре. Хлопці займалися достатньо організовано, дуже старалися, і я був тільки радий із цього. Провели низку контрольних матчів, в яких дали можливість зіграти практично всім футболістам. Відзначу нашу молодь, особливо Влада Калитвинцева, який дуже непогано себе проявив. Утім, він тільки робить свої перші кроки у великому футболі. Дуже непогано виглядали Гармаш із Петровим. Загалом, процес зростання, на мій погляд, дуже продуктивний, і жодних проблем із підготовкою в нас не виникло.

Також у нас в команді новий футболіст – вчора-сьогодні контракт із клубом підписав бразильський захисник «Інтернаціоналя» Данило да Сильва. Достатньо високий хлопець, на зріст 186 см, із високою швидкістю, на мій погляд, достатньо добре веде оборонні дії та активно діє в атаці.

- У зв’язку з новим придбанням, яка подальша доля Бетао та Єременка?

- У нас достатньо футболістів, які можуть діяти на різних позиціях. Навесні ми проведемо 14 матчів, тому сьогодні ми не можемо мати в своєму розпорядженні лише 11 гравців стартового складу. Це неправильно. Гадаю, вже в наступному матчі будуть якісь зміни. Кожен гравець має прагнути і виправдовувати своє місце у стартовому складі. Що стосується Єременка, то ми його не від хорошого життя ставили на правий фланг захисту. Я вдячний Ромі за те, що він грав, як міг, на цій позиції і приносив користь команді. Основна ж його позиція – це центральний півзахисник.

- Чи сподобалася вам гра «Шахтаря» в Лізі Європи?


- В цілому «Шахтар» провів дуже хороший матч, мав велику перевагу. Але, як говориться, гра забувається, а результат залишається в історії. Те ж саме було сьогодні й у нас, адже і Шевченко, і Мілевський, і Ярмоленко мали кожен по два м’ячі забивати.

* * *

Олександр ТРОШКІН, тренер «Кривбаса»:

- Ми подякували всім хлопцям за сьогоднішню гру. Гра вийшла хорошою, але краще було б, щоб «Динамо» забило нормальний гол. А так – м’яч відскочив після рикошету. Не витримали трохи… Десь помилилися захисники, прогавили суперника, а загалом хлопці грали добре. У нас дуже багато хворих, нападники травмовані – і Воробей, і Мотуз, Воронков не міг грати за умовами оренди. Але «Динамо» є «Динамо», це один із найкращих клубів у Європі.

- Чому Максимов не був присутній на тренерській лаві?

- Виникли проблеми з «Оболонню». Ми, виявляється, маємо заплатити їм гроші за те, що Максимов прийшов до нас. Ніяк ціну не можуть скласти, через що головний тренер не може перебувати на лавці. Я вважаю, що це не по-людськи. Все ж таки, він півтора роки був головним тренером «Оболоні», і вони мають сказати йому спасибі.

Президент, наприклад, говорить, що Максимов пішов через те, що йому в «Кривбасі» запропонували більше грошей. А насправді це не так. Нехай він краще дивиться за тими, хто йому допомагає. Юрій Вільйович пішов не з клубу, а пішов від помічників Олександра Слободяна. Але ми звертатимемося до Контрольно-Дисциплінарного комітету, адже так робити не можна.

- Комплектацію команди на сьогоднішній день завершено?

- Поки я не став би казати категорично. Ми продовжуватимемо шукати нових гравців, намагтися щось змінювати, тому можу сказати, що комплектація не закінчена.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер