Валерій Газзаєв: «Задоволений як результатом, так і грою»

«Металіст» – «Динамо» – 0:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:


- В цілому, вийшла справжня кубкова гра, достатньо цікава. На інше ми й не очікували, оскільки добре знали «Металіст», який тепер зосередився на виступах у внутрішньому чемпіонаті та кубку. Я дуже задоволений як результатом, так і грою. Ті футболісти, які сьогодні вийшли на поле, зробили все можливе. На жаль, у них мало ігрової практики, проте, кожен виклався на 100%.

- Тобто, ви свідомо ризикували, вводячи стільки змін до основного складу, і, напевно, подумки тримали «Рубін»?

- Безумовно, це був головний пріоритет. Ми дали гравцям відпочити, особливо тим, хто грав за свої національні збірні. Плюс за три дні на нас чекає дуже важлива гра – перший поєдинок Ліги чемпіонів. З тих футболістів, хто сьогодні вийшли на поле, повністю зіграли матчі за свої збірні тільки Мандзюк і Гіоане, але їхнє самопочуття дозволяло використати їх у цій грі. Отже я зробив це свідомо.

- Воротар номер один у «Динамо» зараз – це Шовковський?


- І Шовковський, і Богуш запрошуються до національної збірної. Вони обидва дуже висококласні воротарі. Сьогодні Саша відіграв дуже добре.

- Після матчів національних команд не було проблем зі станом футболістів?

- З нашої команди до збірних викликають багатьох – близько 12-ти футболістів. Але в своїй тренувальній програмі ми це враховуємо, тому гравці встигають відновитися. Особливих проблем не було.

 
* * *


Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

- Сьогодні була лише друга гра, в якій ми зібрали майже весь торішній склад, – з різних причин деякі футболісти не грали, зокрема через дискваліфікації та травми. Не потрібно бути великим фахівцем, щоб сказати, що перевага була на нашому боці. Ми не забили, «Динамо» ж мало один момент, який реалізувало. Це футбол. Але я радий, що сьогодні команда показала приблизно ту ж гру, що й минулого року. Єдина проблема – реалізація. І необхідно віддати належне Шовковському, який сьогодні зіграв практично без помилок.

- Девича ви зняли з гри в другому таймі через те, що він отримав жовту картку?

- Так.

- Наскільки важко грати фактично без нападників?

- Я вже сказав, що реалізація у нас шкутильгає, і звідси випливає все інше. Потрібен один нападник, який би втілив в очки ту перевагу, яка в нас була сьогодні. На жаль, поки не забиває Девич, хоча в першому таймі він зіграв непогано. Але вони з Хачеріді ніяк не могли поділити м’яча.

- Сьогодні в заявці був Рикун. За яких умов він міг вийти на поле?

- Він працює і хоче ще в нас пограти. Просив, щоб ми йому повірили... Поки до нього претензій немає, Саша старається. Гадаю, він нам ще допоможе.

- Коли чекати на повернення на поле Лисенко?

- Можливо, в Сімферополі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Харкова

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер