Валерій Газзаєв: «Задоволений діями усіх гравців»

Валерій Газзаєв: «Задоволений діями усіх гравців»

«Динамо» – «Іллічівець» – 3:1. Післяматчева прес-конференція

Перед прес-конференцією головного тренера «Динамо» Валерія ГАЗЗАЄВА привітали з минулим 55-річчям і, отримавши символічні подарунки, Валерій Георгійович уже відповів на питання журналістів.

- Перш за все, хотів би подякувати за привітання, адже увага приємна будь-якій людині. Що стосується гри, то вона мені сподобалася. Нам вдалося виграти достатньо переконливо, хоча збоку «Іллічівця» була просто позамежна самовіддача. Суперник дуже старався, і нам непросто було проходити таку ешелоновану оборону. Проте, ми створили багато голевих ситуацій, три з яких реалізували. Також хочу сказати, що я задоволений діями всіх без виключення гравців.

Єдине, хочу додати – подібного неподобства у вигляді сьогоднішнього суддівства я ніколи не бачив. Неважливо, з яким рахунком закінчився матч – суддя зухвалим чином провокував гравців грати брутально один проти одного. Не знаю – чи кваліфікація арбітра настільки низька, чи суддею керували певні мотиви. Напевно, є комітет, який відповідає за призначення суддів, і який детально проаналізує сьогоднішній арбітраж.

- У другому матчі поспіль у ворота «Динамо» призначають пенальті. З чим це пов’язано – неуважність футболістів, арбітраж, збіг обставин чи щось інше?

- Гадаю, це просто збіг обставин. Хочу сказати, що сьогодні можна було призначати не один пенальті у ворота «Іллічівця», натомість суддя вказав на 11-метрову позначку в наші ворота. Якщо пригадати пенальті в Кривому Розі, то, наскільки ви пам’ятаєте, навколо Юссуфа в радіусі 10-ти метрів не було жодного суперника. Та й сам футболіст не грав спеціально рукою, а, наскільки я знаю, подібні пенальті не призначаються. Всі ми, зокрема футболісти, помиляємося, тому ні до кого зі своїх підопічних у мене претензій немає.

- Склалося враження, що арбітр спричинив вам більше проблем, аніж усі футболісти «Іллічівця» разом узяті...

- Як я вже говорив, для цього є суддівський комітет, який розбереться в кваліфікації арбітра. Справді, суддя просто заважав грати у футбол. Звідси і велика кількість подібних незрозумілих рішень.

- Не здається вам, що, привчивши глядача до великих перемог, «Динамо» стає заручником власної результативної гри?

- Я з вами погоджуюся. Результати певною мірою розхолоджують гравців, та й глядач приходить на стадіон з певними очікуваннями. Можу лише пообіцяти, що ми будемо старатися. Як складатимуться матчі надалі – складно сказати. Я, наприклад, буду задоволений, якщо до кінця чемпіонату ми виграємо всі матчі з рахунком 1:0. Перед кожним поєдинком я прошу гравців показувати змістовну гру, яка подобалася б глядачам, а емоційний стан глядачів уже передаватиметься футболістам на полі. Тільки в такому разі буде справжній футбольний спектакль.

* * *

Ілля БЛИЗНЮК, головний тренер «Іллічівця»:

- Ми достатньо добре вивчили «Динамо». Виходячи з того, що команда вище класом, ми побудували свою гру на контратаках. Перший тайм, звичайно, складався для нас вдало, та й початок другої половини був за нами. На жаль, нереалізований пенальті та припущені помилки в обороні вплинули на хід гри й підсумковий результат. Що стосується самовіддачі, то в цьому компоненті я не можу дорікнути своїм хлопцям. Наші ж помилки будемо розбирати пізніше. Також хотів би привітати Валерія Георгійовича з минулим 55-річчям і побажати подальших успіхів.

- Ви позбавилися від приставки «виконуючий обов’язки». Чи стало легше працювати?

- Легше не стало – це точно. Ви знаєте, позбавившись від приставки «в.о.», в роботі нічого не змінилося. Приставка не важлива, важливе ставлення до роботи, бажання тренерського штабу й самих футболістів створити добротну команду, здатну конкурувати з провідними вітчизняними клубами. На жаль, поки що не все виходить, оскільки в нас колектив на стадії становлення.

- Зігравши з «Шахтарем» і «Динамо», можете сказати, який поєдинок дався вам важче?

- Важко завжди, навіть виходячи на тренування. Якщо порівнювати два матчі з грандами, то вони абсолютно різні. З «Шахтарем» ми провалили перший тайм, припустившись двох помилок, які призвели до пропущених м’ячів, а в другому таймі ми повністю переграли донецьку команду. На жаль, матеріалізувати свою перевагу нам не вдалося... В сьогоднішньому матчі наша гра була побудована на контратаках, оскільки ми не готові змагатися на рівних з командою, свідомо сильнішою за класом. Нам вдалося заробити пенальті, на жаль нереалізований згодом, і забити гол – відповідно, ми знаходимося на правильному шляху. За рахунку 2:1 хлопці хотіли відігратися, але внаслідок власних позиційних помилок, коли двоє гравців у дотик переграли всю оборону, отримали третій м’яч у свої ворота. Звичайно, будемо розбирати гру і припущені помилки, але це буде пізніше, коли хлопці відійдуть психологічно від гри. Попереду в нас матч на Кубок України, тому необхідно думати вже про нього.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер