Валерій Газзаєв: «Для «Динамо» важливий результат»

Валерій Газзаєв: «Для «Динамо» важливий результат»

«Зоря» – «Динамо» – 1:2. Післяматчева прес-конференція

Головний тренер «Динамо» Валерій ГАЗЗАЄВ залишився задоволений перемогою над «Зорею», тому на питання журналістів відповідав доволі вичерпно:

- Я дуже радий, що ми виграли. У нас усіх був не дуже гарний настрій після гри з БАТЕ, відчувалося спустошення, а психологічний стан був дуже негативним. У першу чергу, в мене як у головного тренера. Безумовно, гравці також переймалися, і цей вантаж тиснув сьогодні практично впродовж усього матчу. Одним словом, із точки зору психології було складно. А так – мали перевагу, створили багато моментів, один із яких, на щастя, реалізували наприкінці і досягли переможного підсумкового результату. Що стосується «Зорі», вона грала дуже організовано й шукала свій шанс у контратаках. Вони забили гол, потім могли забити ще один, коли м’яч влучив у поперечину. Але в цілому, я задоволений грою і тим, що ми виграли, а це найголовніше і важливе.

- Шевченко помітно пожвавив гру в другому таймі. Чому він не грав із перших хвилин?

- Андрій пропустив багато днів через травму, і, звичайно, на 90 хвилин його б не вистачило, адже він тренувався з нами лише два дні. Отже сьогодні було доцільним випускати його якраз у другому таймі, коли суперник втомиться. Гадаю, ми все зробили абсолютно правильно.

- А чому не з’явився Гармаш?

- Після збірної він трохи «підсів» і втомився, але ми на нього дуже розраховуємо і сподіваємося. Зараз йому потрібно дати можливість перепочити. Він молодий гравець, а навалилося на нього багато чого – ігри в Лізі чемпіонів, Лізі Європи... Загалом, це звично для зростання молодого гравця.

- Команда забігала і заграла після того, як президент провів бесіду з гравцями?


- Ми бігали і грали й із БАТЕ. Якщо не брати до уваги результат, я абсолютно задоволений змістом гри, і сказав про це хлопцям. Команда завдала 24 удари по воротах суперника, а в білорусів три удари, з них два гола – такі технічні показники матчу. У першому таймі в нас узагалі була тотальна перевага, але не думайте, що пропущений вже на 3-й хвилині гол і незабитий пенальті минули безслідно. Не так просто відійти від цього, тому гра й була такою нервовою.

Після такого матчу я був дуже сильно розчарований, у першу чергу результатом, у зв’язку з чим звернувся до президента з таким проханням. Я вважав, що команду БАТЕ ми маємо перегравати в будь-який час доби. Тому, повторюся, ми це переживаємо непросто. Є категорія команд і тренерів, для яких достатньо нічиєї, для інших найважливіше контрактні зобов’язання, а є категорія, для якої на першому місці результат, і «Динамо» належить саме до неї, як і головний тренер команди.

* * *

Анатолій ЧАНЦЕВ, головний тренер «Зорі»:

- У першу чергу, хочу подякувати уболівальникам за підтримку, яку вони зробили нам під час гри. Це дуже приємно, і хлопці її відчували. Що стосується гри, в першому таймі ми діяли організовано, як і планували на установці. У другому – як завжди відбувається після забитого гола, почалися якісь незрозумілі моменти. Чогось боїмося, хоча з лавки хлопцям підказували нічого не змінювати і грати так само. Розберемо, в чому причина пропущених м’ячів, але в роздягальні вже було висловлено деякі зауваження з цього приводу. Дуже прикро, що ті футболісти, які виходять на заміну, не підсилюють гру і не підтримують команду. І зрозуміло, що пропустити гол у додатковий час – це дуже погано.

- Чому не вдалося нейтралізувати Ель Каддурі?

- Ми граємо по зонах, а не персонально. Так, у першому моменті Білий не пішов на нього, не зблизився, і дав можливість зробити націлену передачу. Особисто в мене є зауваження по грі, я скажу про них на розборі. На жаль, ми навіть не змогли здобути нічию.

- У вас не виникло бажання щось тактично змінити після першого гола «Динамо»? Адже почали з’являтися розриви в лініях...

- Ні, змінювати нічого не хотілося. Ми просто підказували, щоб хлопці, зокрема опорні півзахисники, щільніше і організованіше контролювали центральну зону перед воротами, оскільки вони просто «втрачали» гравців, чого не було в першому таймі. Але, на жаль, до них це не дійшло. А Касьяна випустили з метою ще більше посилити тиск. Ми розуміли, що «Динамо» також втомилося, але Олександр украй незадовільно увійшов до гри.

- Із «Прикарпаттям» гратиме основний склад?

- Поки не знаю. Завтра в нас буде відновлювальний день, подивимося, як себе почувають хлопці, наскільки важка травма в Ковальова і так далі. Визначатися будемо ближче до гри.

- Чому сьогодні не було Чайковського?

- Тому що вчора на передігровому тренуванні він отримав травму. У нього було ушкодження після гри з «Металістом», а під час заняття він його посилив. Йому зробили МРТ, який показав забиття і розтягнення м’язів стегна. Чи надовго він вибув, поки не знаю, їм опікуються лікарі. Для нас сьогодні це була втрата.

- Прокоментуйте гру Фоміна.

- Я би сказав, що в нього ще є резерв, але і сьогодні він помітно змушував працювати захист суперника, це було очевидно.

- Розкрийте секрет, чи мала місце фінансова мотивація з боку третьої сторони, чи були передбачені підвищені преміальні? Чому «Зоря» не грає так само із слабкішими командами?


- Я не знаю, що таке «третя сторона».

- Але в команді десять людей є колишніми гравцями «Шахтаря»...


- Все одно, мені про це нічого невідомо. Наш же президент сказав, що рішення в цьому плані буде прийнято залежно від того, як зіграємо. Все ж таки, «Динамо» – це бренд нашого футболу, один із лідерів, тому недивно, що хлопці так старалися. Дивлячись на те, скільки прийшло вболівальників, по-іншому вони й не могли грати. Звичайно, на кожного суперника потрібно налаштовуватися. Ви гадаєте, ми їм кажемо, коли можна грати в півсили, а коли ні? Ви помиляєтеся. Футбол вимагає максимальної віддачі.

- Як вдало грати з лідерами, знають «Оболонь», «Закарпаття», «Ворскла». Що потрібно зробити «Зорі», щоб і вона могла похизуватися чимось подібним?


- Коли ми грали в Києві з «Оболонню», на передігровому тренуванні хлопці так рухалися, що я був на 100% упевнений, що ми зіграємо позитивно. А в результаті, коли ми вийшли на поле, усе валилося з рук. Навіть сьогодні наші кваліфіковані гравці з першої передачі віддавали м’яча чужому в безпечній ситуації. Це говорить про клас футболістів. Якщо ігрова дисципліна сьогодні була витримана, хлопці організовано грали в обороні, були й моменти. Я вже казав, що наше саме болюче місце у грі – це перехід від оборони до атаки. У цьому плані потрібно розкріпачуватися, діяти сміливіше і відчувати впевненість. Ось досвідчений Єзерський не нервував сьогодні, не бив незрозуміло куди, а виходив як належить. Якби так діяли ще людей п’ять-шість, гра була б зовсім іншою.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер