Валерій Газаєв: «Зіграли у своє задоволення, на результат»

Валерій Газаєв: «Зіграли у своє задоволення, на результат»

«Динамо» – «Металург» З – 3:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Сьогоднішнім матчем закінчився нинішній чемпіонат. Говорити про важливість перемоги немає потреби, оскільки жодних турнірних завдань сьогодні не вирішувалося. Зіграли у своє задоволення, на результат, дали можливість зіграти багатьом гравцям, особливо молоді, які впродовж сезону не потрапляли до складу. З цієї точки зору, гадаю, був єдиний позитивний момент сьогоднішнього матчу.

 
* * *


Роман ГРИГОРЧУК, головний тренер «Металурга» З:

- Користуючись нагодою, хотів би привітати людей із таким великим святом і побажати всього найкращого. Також, враховуючи той факт, що це був мій останній матч в якості тренера «Металурга», хочу подякувати і висловити слова пошани всім людям у ФК «Металург», з якими мені довелося разом попрацювати.

Що стосується сьогоднішньої гри, то перемога «Динамо» закономірна, і ми з цим вітаємо їх. У нашій грі сьогодні було багато дій з боку футболістів, які просто не піддаються аналізу. Все виглядало, неначе вони з іншої планети. Я гадаю, що мої підопічні переналаштувалися, відчувалася якась напруга. Зрозуміло, що всіх помилок припущено не в найкращому емоційному стані. При цьому було кілька непоганих атакуючих ходів, але ми в черговий раз переконалися, що без забитих м’ячів у футболі неможливо чогось досягнути. Якби ми реалізували хоча б половину з тих моментів, які в нас сьогодні були, можливо, це додало б нам нових сил, ми виглядали впевненіше, стало б поштовхом до подальших дій. А так – помилки в задній лінії були просто неймовірними, а в атаці не забили кілька стовідсоткових м’ячів. Із цього і склався той результат, який і вийшов.

- Ініціатива вашого відходу з клубу виходила від керівництва чи від вас особисто? Також у ЗМІ згадується низка клубів, де ви можете працевлаштуватися надалі...

- Чесно кажучи, не хотів би пояснювати припинення співпраці з «Металургом». Ми маємо розуміти, що співпраця тренера із клубом може відбутися лише в тому випадку, якщо обидві сторони задоволені, чітко розуміють і вірять один в одного. Якщо контракт не було продовжено, значить, не було того, що я перерахував. Що стосується моєї подальшої роботи, то я гадаю, що необхідно трохи почекати. Не хочу нікого вводити в оману, оскільки від попередніх переговорів до вирішення задач інколи проходить багато часу чи виникають несподівані бар’єри. Немає сенсу вводити людей в оману.

- Багато тренерів команд-суперників «Динамо» доволі часто стверджували, що киянам допомагають судді...

- Якось я вже відповідав на подібне питання після одного з календарних матчів. Не було такого, щоб судді явно «вбивали» нашу команду чи сильно помилялися не на нашу користь. Люди помиляються, і судді зокрема. Що стосується сьогоднішньої гри, то в мене взагалі жодних питань по суддівству немає.

- Якщо озиратися назад, наскільки вам вдалося змінити команду за цей сезон? Чи є в неї подальші перспективи?

- За той час, що ми працювали разом, ми багато чого навчилися. Ми розуміли, який хочемо бачити футбол, і пересувалися в цьому напрямі. Рух був очевидним. Можу сказати, що в нас було кілька відверто провальних ігор. Це сталося через те, що ми поспішили, і в цьому була моя провина. Ми не рухалися впевнено крок за кроком, а спробували перестрибнути певний етап, переступити через якісь речі. Однозначно, ми багато чого навчилися і зробили крок уперед, і я гадаю, що велика група гравців здатна прогресувати й надалі. Звичайно, має бути робота у правильному напрямі. Але це моя думка, я нікому нічого не нав’язую. На мій погляд, якщо до цієї групи гравців додати трьох-чотирьох футболістів, нехай навіть молодих, то в новому чемпіонаті команді до снаги боротися за потрапляння до єврокубків.

- Чи можете ви назвати групу гравців, які здатні підсилити команди з першої п’ятірки?

- Якщо тренер одного з клубів звернеться до мене з подібним питанням, я йому дам вичерпну відповідь. Той же Мирон Маркевич звертався до мене з приводу Польового, і я розповів Мирону Богдановичу, як все є насправді. А зараз я не буду називати імен футболістів лише з тієї причини, щоб не ставити хлопців у нерівне положення. Потенційно є кілька таких гравців, причому з українськими паспортоми.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер