Валентин БЕЛЬКЕВИЧ: «Набагато легше грати, коли контролюєш м'яча»

Валентин БЕЛЬКЕВИЧ: «Набагато легше грати, коли контролюєш м'яча»

- Задоволеним грою своєї команди повністю не можна бути ніколи. Результатом – так, задоволений, але при цьому ми припустилися помилок, над якими потрібно працювати. На жаль, ці помилки – одні й ті ж самі, кожної гри.

- Після другого забитого м'яча з'явилася впевненість, що перемога вже нікуди не дінеться?

- Упевненість у перемозі з'являється лише тоді, коли лунає фінальний свисток. А до цього моменту потрібно продовжувати грати у футбол.

- Тоді таке питання: наскільки важко було налаштовувати ваших підопічних на другий тайм, враховуючи, що перша половина зустрічі завершилася з рахунком 3:0?

- Налаштовувати їх не потрібно було – незалежно від поточного рахунку на табло, вони мали виконувати те, що я їм казав на установці перед матчем. Я тільки нагадав хлопцям про те, що у футболі бувають різні випадки – можна програти навіть тоді, коли ведеш із рахунком 3:0. Сказав їм при цьому, що якщо вони змінять своє ставлення до гри, то доведеться інтенсивніше грати у відборі, в два рази більше бігати, а це – куди коротший шлях до втоми. Набагато легше грати, коли контролюєш м'яча та атакуєш. Із м'ячем грати завжди легше.

- Чим пояснюється заміна голкіпера на 88-й хвилині матчу?

- Нічим особливим. Солдатенко – наш молодий воротар, він грав у попередніх поєдинках, і для нас важливо, щоб він розумів, що перебуває в обоймі, й не відомо, хто саме є основним голкіпером команди. Для молодого гравця дуже важливо, щоб у ньому не зникала впевненість у власних силах.

- Здалося, що Тищенко, залишивши поле після своєї заміни, був дуже незадоволений грою, яку він показав. А яка ваша оцінка його дій?

- Відразу після гри дуже важко говорити щось конкретне. Можна формулювати лише якісь загальні речі. Але, на мій погляд, Тищенко зіграв непогано.

- Ви дали можливість пограти Петрову, новачку команди. Чи задоволені його грою?

- Ми стежимо за ним. Він грає за нашу юнацьку команду U-19 у нападі, забиває голи. Тому залучаємо його й до нашої команди, щоб він уже починав розуміти, які тут існують вимоги до футболістів. Чим «старший» футбол, тим швидше потрібно працювати з м'ячем, і взагалі, вимоги стають зовсім іншими.

www.dynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер