Вадим МАЩЕНКО та Олександр ВОЙТЮК про перемогу над «Шахтарем» 5:0

Вадим МАЩЕНКО та Олександр ВОЙТЮК про перемогу над «Шахтарем» 5:0

Вадим МАЩЕНКО:

- Якщо чесно, починати гру було важко, але хотіли повністю виконати установку, яку нам дав тренер: коли м'яч у іншого крайнього півзахисника, я повинен був замикати дальню стійку, а коли м'яч у мене - навпаки. Намагався туди добігати, тому й вдалося забити. Звичайно, після цього відчули себе впевненіше, але «Шахтар» не так уже й сильно засмутився, оскільки попереду було багато часу для того, щоб виправитися. Ми використовували тактику, про яку домовлялися перед грою, й у першому таймі все вдавалося. Потім, можливо, десь не вистачало сил, тому гра пішла трохи по-іншому.

Наші флангові футболісти грали з двома центральними захисниками, перекриваючи їх, а центральний нападник завжди залишався вільним, тому суперники не знали, що робити. Це й вплинуло на результат. Ще повинні були постійно працювати вперед: щоб нам закидали м'яч, а ми бігли та робили подачі.

У перерві розібрали помилки, захисникам сказали сміливіше йти у м'яч, більше віддавати передачі нам у зони.
Вилучення Цитаїшвілі? Я питав його про цей момент. Каже, що там дійсно був фол, а не симуляція. Але через вилучення йому тепер доведеться пропустити фінал. Але й у меншості ми продовжували вести свою гру, гравці «Шахтаря» почали фолити й також заробили вилучення, що зіграло нам на руку. А незабаром Сорокін підтримав атаку, воротар здійснив фол останньої надії, й суперник залишився в меншості.

Ми були добре налаштовані, та й тренери сказали, щоб ми впевнено виграли цей матч та не залишили шансів «Шахтарю» - ми так і зробили.

Наш капітан Богдан Білошевський казав, що навіть якщо ми почнемо перші матчі зі скрипом, то не варто засмучуватися, адже півфінал та фінал відіграємо на повну силу. Із «Шахтарем» так і вийшло - ми відігралися за те, що впродовж чемпіонату двічі їм поступилися.

Думаю, на фінал у нас сили залишаться. Хотілося би зустрітися з львівським інтернатом, щоб відігратися за нічию у групі.

Олександр ВОЙТЮК:

- Ми налаштовувалися на цю гру, як на останню. На кожен матч фінального етапу в нас настрій просто неймовірний. Ми програли «Шахтарю» дві попередні гри в чемпіонаті, тому просто не мали права поступатися сьогодні.

У цьому матчі ми були єдиним колективом та єдиною командою, билися один за одного, старалися, віддавали всі сили на полі й заслужено перемогли.

Порівняно з попереднім фіналом «Шахтар» посилився новими футболістами з «Металіста», але сьогодні для нас це не мало значення. Коли вели в рахунку 2:0, додали у швидкості, натиску та змогли забити ще три м'ячі. Вилучення сильно на нас не вплинуло - ми все одно продовжували атакувати та загострювати біля воріт суперника. Коли я виходив на заміну, тренери давали установку додати в атаці.

Остаточно відчули впевненість у тому, що переможемо, після пенальті. П'ятий же м'яч забив Данило Сухоручко ударом з-за штрафного майданчика в дальній кут воріт – вийшло, що закинув м'яча за комірець воротарю.

Цю гру вже потрібно забувати, у нас попереду фінал, на який потрібно виходити з не меншим настроєм. Віддамо всі сили для того, щоб його виграти - все ж таки, це наш останній фінал та останній матч за Академію. Постараємося показати себе єдиним колективом та зробимо все для того, щоб досягти максимального результату.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер