Вадим ЄВТУШЕНКО: «Маємо вчитися не лише добре грати, а й вигравати»

Вадим ЄВТУШЕНКО: «Маємо вчитися не лише добре грати, а й вигравати»

- Я вважаю, сьогодні був цікавий матч, але для нас він, на жаль, розпочався з шокуючого старту, адже вже до шостої хвилини ми програвали у два м’ячі. Напевно, подібне сталося від нестачі досвіду, особливо це стосується першого голу, коли воротарю потрібно просто вибити м’яча подалі від воріт, а він починає розігрувати комбінації у штрафному майданчику. Звичайно, дуже важко прийти до тями після такого старту, плюс зі стандарту «ковтнули» другий м’яч.

Після цього ще хвилин 10-15 «Оболонь» домінувала на полі, адже ми не могли прийти до тями, але потім поступово наші хлопці почали грати більш розкуто. Вважаю, що в подальшому ми грали із суперником на рівних, створювали моменти. Звичайно, була небезпека й біля наших воріт, адже великими силами йшли вперед та пропускали контратаки, якими «Оболонь» могла скористатися. Думаю, для глядачів був цікавий матч, багатий на небезпечні моменти.

Хлопцям подякував за залишок матчу, окрім перших 15-20 хвилин. Нам потрібно вчитися не лише добре грати, але й вигравати. Сьогодні в нас була фактично оновлена команда, оскільки у складі вже практично не було старших гравців, 1993-го року народження, натомість грали шестеро хлопців 1995-го року народження та двоє ще молодші – 1997-1998 р.н. Навіть враховуючи це, можу сказати, що ми виглядали доволі непогано на тлі досвідченої команди, яка грає у хороший футбол.

- Сергій Ребров довіряє молоді й перебуває в постійному контакті з тренерами молодіжних команд. Чи цікавився він вашою думкою стосовно когось із гравців «Динамо-2»?

- Ви знаєте, до нас якісь надмірні вимоги. Як я вже сказав, у нас практично оновлена команда. За трохи менше півтора року, які я працюю в «Динамо-2», від нас пішло 19 гравців, 14-ть із яких грають у Прем’єр-лізі. Яка ще команда першої ліги дала стільки футболістів для найвищого дивізіону? При цьому нас завжди питають, кого ми можемо дати для першої команди «Динамо». У нас зараз будується новий колектив. Ми же не можемо кожні два місяці готувати по п’ять гравців… Потрібне розуміння в цьому питанні.

Сергій Станіславович усе бачить. Ми грали контрольні матчі з першою командою, й він на власні очі бачив, хто у нас є. Додаткова проблема в тому, що в нас із основним складом різні заявки, й наші гравці мають чекати мінімум півроку, до наступного трансферного вікна, аби отримати шанс у першій команді. Тому, звичайно, Сергій Ребров скоріше візьме гравця з молодіжної команди, ніж із нашої.

У нас повертаються до гри травмовані гравці, той же Ковбаса сьогодні добре увійшов у гру, є перспективні хлопці, але в майбутньому нам потрібно підсилювати команду. У цьому півріччі ми постали перед цілою низкою проблем – спочатку від нас пішло багато гравців, плюс неймовірна кількість травм, до того ж ми, виявляється, є одними з найгрубіших у першій лізі, адже стільки вилучень, скільки в нас, здається, немає в жодної іншої команди. Через кадрові труднощі кілька матчів поспіль у нас грає нападник 1998-го року народження, по ходу поєдинків іноді на вістрі атаки діє Полегенько, але це вже більше питання міжсезоння й комплектації команди.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер