В пам’ять про Миколу Волосянка

В пам’ять про Миколу Волосянка

6 червня 2012 року на 41-му році Микола Миколайович пішов з життя і тепер зусиллями небайдужих людей пройшов турнір пам'яті цієї чудової людини та відомого футболіста.

У «Кубку Миколи Волосянка» взяли участь п'ять команд, складених з вихованців дитячих будинків та шкіл-інтернатів. Зіграли по круговій системі, провівши загалом десять матчів. Найсильнішою стала команда Бучанської загальноосвітньої школи-інтернату. Її капітан Владислав Ясиницький отримав головний приз турніру з рук сина Миколи Волосянка, Влада.

На другому місці фінішував Спеціалізований загальноосвітній дитячий будинок «Малятко», а на третьому Дитячий будинок «Родина». Саме лідер цього колективу Артем Булавін був названий кращим гравцем турніру. Зовсім небагато не вистачило для завоювання медалей симпатичним командам - ​​загальноосвітній школі-інтернату № 14 та спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернату № 12.

Вів програму турніру журналіст Олександр Липенко. Він розповів гостям та учасникам про двократного чемпіони України та володаря Кубка України в складі «Динамо» Миколу Волосянка, а потім викликав для вручення нагород його колишніх партнерів, відомих гравців Сергія Мізіна та Андрія Анненкова. Зусиллями організаторів - Федерації футболу м. Києва, Головного управління МВС України в м. Києві, компанії «Umbro», Фонду Братів Павличенко, КМО ФСТ «Динамо» і ФК «Динамо» (Київ) - всі учасники, незалежно від зайнятих місць, отримали як футбольні призи, так і солодкі подарунки.

Цікаво, що столичну школу № 170 недарма називають самої футбольної в Києві. В її стінах і в спортивному залі, в якому пройшов турнір, свого часу навчалися майбутні лідери «Динамо» та збірної України Олександр Шовковський, Сергій Федоров і Владислав Ващук. У вступному слові директор школи Віктор Заболотний побажав брати приклад з її зіркових випускників щоб їхня історія успіху стала орієнтиром у житті для юних футболістів.

Турнір став чудовою можливістю зібратися разом друзям Миколи Миколайовича. Не лише в якості почесних гостей, але і його учасників. По закінченню офіційної частини змагань пройшов матч команди Друзів Миколи Волосянка і збірної Дитячих будинків і шкіл-інтернатів. Сергій Коновалов, Сергій Мізін, Андрій Анненков, Михайло Стельмах, Ігор Жабченко, Святослав Сирота та інші подарували юним футболістам справжній майстер-клас.

Однак переможців і переможених в цей суботній день не було. Переживши в червні трагічну новину про втрату друга, його пам'ять в переддень світлого свята Святого Миколая вшанували футбольним турніром. Організатори планують зробити його традиційним.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер