В очікуванні фіналу ДЮФЛУ (U-16) між «Динамо» та «Шахтарем»

В очікуванні фіналу ДЮФЛУ (U-16) між «Динамо» та «Шахтарем»

У неділю, 7 липня, відбудеться вирішальний матч серед шістнадцятирічних футболістів, в якому візьмуть участь команди київського «Динамо» та донецького «Шахтаря».

Для обох суперників це буде п'ятий матч за останні сім днів. Накопичилася втома, немає належної свіжості в ногах, але коли на кону стоїть головний турнір року, в якому визначиться найсильніша команда України, – всі проблеми відходять на другий план. Торік у турнірі футболістів 1997 року народження «біло-сині» посіли третє місце й тепер, звичайно, вже піднявшись вище, хочуть стати чемпіонами, тоді як «Шахтар» налаштований зберегти здобуті минулого літа золоті нагороди.

Кожна команда на шляху до фіналу провела по чотири матчі, один із яких у груповій стадії між собою.

Матчі «Динамо»:

«Динамо» – «Карпати» – 0:0

«Динамо» – «ДЮСШ-11 Чорноморець» – 7:1

«Динамо» – «Шахтар» – 0:2

«Динамо» – BRW BIK – 1:0

Матчі «Шахтаря»:

«Шахтар» – «ДЮСШ-11 Чорноморець» – 2:0

«Шахтар» – «Карпати» – 1:0

«Шахтар» – «Динамо» – 2:0

«Шахтар» – «Іллічівець» – 2:1

Тепер, коли позаду напружений сезон, суперникам залишилося зробити один крок до заповітної мети. Перед фінальним матчем обидві команди отримали день відпочинку, змогли відновити сили й належним чином підготуватися до вирішальної битви. На жаль, через дискваліфікацію тренери «Динамо» не розраховують на провідного гравця команди, лівофлангового захисника Богдана Михайличенко. У донеччан через схожу причину гру пропустить нападник Олександр Глагола.

Уважним глядачем вирішального поєдинку буде старший тренер ДЮФШ «Динамо» ім.В.Лобановського Олександр Іщенко. Перед грою заслужений тренер України поділився спостереженнями:

- Усі чотири команди «Шахтаря» грають у фіналах ДЮФЛУ, тоді як «Динамо» до нього пробилося лише у віці U-16. Але тут не треба нікого додатково стимулювати, емоцій та бажання перемогти у наших гравців достатньо. Складно проводити п'ять ігор за сім днів, але всі команди перебувають у рівних умовах. Порадувало, що на фінальній стадії ДЮФЛУ ми змогли побачити об'єктивний стан справ у дитячому футболі. Тому що рівень суперників у підгрупі чемпіонату України не дає необхідної інформації, наскільки той чи інший гравець відповідає нашим високим вимогам. «Динамо» та «Шахтар» уже зустрічалися в груповому турнірі (епізод гри на фото), але там обидві команди вже забезпечили собі вихід до півфіналу й більше думали про нього. Тому згадувати той матч зараз не варто. Але висновки зробити потрібно, щоб у фіналі уникнути раніше припущених помилок.

Залишається нагадати, фінальний матч турніру ДЮФЛУ (U-16) «Динамо» – «Шахтар» відбудеться в неділю, 7 липня, у с.Поляна. Початок о 11:00.

Оперативний репортаж про поєдинок очікуйте на нашому сайті.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер