У гостях у «Динамо» юні футболісти з Мукачевого

У гостях у «Динамо» юні футболісти з Мукачевого

Цього разу почесну місію виконали юні футболісти школи «Карпат» із міста Мукачевого. Серед них Марк та Кристіан – онуки легенди «Динамо» Василя Турянчика. Таким чином, акція «За руку з кумиром» отримала новий символічний зміст.

Перед виходом на арену НСК «Олімпійський» хлопцям за ініціативою та підтримки Фан-клубу «Динамо» провели екскурсію стадіоном ім. Валерія Лобановського. Свій перший візит до столиці України юні футболісти із Закарпаття запам'ятають надовго й, можливо, він стане для них стимулом реалізувати мрію – в майбутньому стати професійними футболістами. Хлопці з Мукачевого побували в чаші клубного стадіону «Динамо», заглянули до роздягалень команди й навіть посиділи на кріслах футболістів. За футболками з гучними прізвищами, які висять на їхніх спинках, можна було обрати місце будь-якого гравця. Від Шовковського та Коваля до Шевченка та Ідейє. Словом, діти відчули себе справжніми футболістами, які готуються до гри.

Великий інтерес викликала у хлопців музейна експозиція у Клубі майстрів «Динамо». Вони з подивом розглядали різні кубки та фотографії, розвішані на стінах. На одній із них Марк та Кристіан навіть упізнали свого дідуся, на якого хочуть бути схожими. Як і він, коли виростуть, мріють грати в київському «Динамо».

Далі юні футболісти із Закарпаття попрямували на заміську базу «Динамо» в Кончі-Заспі, де в манежі провели зі своїми однолітками з динамівської ДЮФШ товариський матч. Завдяки спарингу фахівці побачили різницю в методиці підготовки та організації навчально-тренувального процесу обох шкіл.

ДЮФШ «Карпати» існує вже більше двох років. Тут працюють тренери, які мають відповідні ліцензії категорії «Б», є медичне забезпечення, орендована футбольна база. Загалом у структурі працює більше 80 людей, фінансування навчального закладу лягає на плечі батьків.

- Про такі умови, які клуб «Динамо» створює своїм футболістам, можна лише мріяти, – зізнався головний тренер ДЮФШ «Карпати» (Мукачеве) Богдан Тенкач. – Хотілося б, щоб «Динамо» продовжувало звертати увагу на області, які їм дорогі. Батьки допомагають нам певними внесками раз на місяць. Звичайно, ми б хотіли змінити таку практику, щоб працювати більш професійно, як робить уся Європа та весь світ.

Кристіан Турянчик: «Дідусь був капітаном київського»Динамо», ставав із командою чемпіоном. Він виграв чотири золоті медалі, три срібні та два кубки. Зараз у нього все добре, він чудово себе почуває. Іноді навіть із нами у футбол грає, разом зарядку робимо».

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер