У ДЮФШ відбулося щорічне тестування

У ДЮФШ відбулося щорічне тестування

У січні-лютому місяцях динамівські команди активно готуються до весняної частини сезону. Основний склад після домашньої гри з «Валенсією» вирушив до іспанської Марбельї, а «Динамо-2» і молодіжна команда проводять збори на Кіпрі чи тренуються в Києві. Ведеться робота й у ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Днями вихованці старших вікових категорій провели тестування, про яке детально розповів старший тренер школи Анатолій Крощенко:

- Спочатку тестування пройшли хлопці 1992, 1994 і 1996 р.н., а в четвер закінчили тестування для груп хлопців 1993, 1995, 1997, 1998 р.н. Раніше для проведення тестів ми зверталися до Федерації футболу України, а цього року цим зайнялася клубна лабораторія, використовуючи власну апаратуру. До речі, фахівці НДЦ тестували також першу і другу динамівські команди.

- Які завдання входили до тестової програми?


- Серед обов'язкових вправ біг на швидкість: 20 і 30 метрів з місця, 20 метрів з ходу і «човник» - 5 по 30 метрів. А також стрибок у довжину і висоту. Це вправи на силу м'язів ніг.

- Ви задоволені результатами?

- Приємно здивувала група хлопців 1993 року народження. Їм лише по 15-16 років, а вони продемонстрували такі ж результати, як і футболісти першої команди, тобто, професіонали. Це не може не давати надію. Що стосується нашої випускної групи - хлопців 1992 р.н. - вони продемонстрували непогані результати, але видатних серед них немає. Це сталося через те, що під час тестування шість чоловік групи вирушили на збори з молодіжною командою «Динамо». Напевно, якраз вони і показали б результати, близькі до професіоналів. Тести не здавали тільки найменші вихованці - 1999, 2000 і 2001 років народження. Для них на даному етапі це недоцільно.

- Які змагання зараз проходять у ДЮФШ?

- У січні-лютому проводимо внутрішні турніри, починаючи з груп хлопців 1996 р.н. і старше. На вихідних останні матчі в манежі на базі в Конча-Заспі проведуть наші випускники. Для участі в цих турнірах обов'язково запрошуємо вихованців спортінтернату і найкращі команди з Києва та Київської області. На даний момент у всіх вікових групах перемоги з солідною перевагою здобули наші хлопці.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер