Пішов з життя Коте Махарадзе

Пішов з життя Коте Махарадзе

Сьогодні в Тбілісі на 77-му році пішов з життя один з найкращих спортивних коментаторів, актор Коте Махарадзе. Колишній баскетболіст тбіліського “Динамо” з 1958 року коментував футбольні матчі по телебаченню Грузії, з 60-х по Всерадянському радіо і центральному телебаченню. В 70-80-х роках він був одним з найпопулярніших спортивних коментаторів Радянського Союзу, ведучи трансляції футбольних чемпіонатів світу та Європи.

З київським “Динамо” Коте Івановича пов’язувала багаторічна дружба. Коментуючи матчі біло-блакитних у чемпіонатах СРСР і єврокубках, Махарадзе завжди з особливою любов’ю відгукався про підопічних Валерія Лобановського, з яким його пов’язувала багаторічна дружба.

Востаннє Коте Махарадзе приїжджав до Києва взимку цього року з чарівною дружиною Софіко. Багаточисленні українські друзі привітали Коте Івановича з 75-річчям, а ювіляр презентував книгу “Репортаж без мікрофону”. Видання в лічені дні стало бестселером, а читачі відкрили нові грані таланту чудового актора і колоритного коментатора.

Життя Коте була повна замислів. Головні з них – зробити свій народ щасливим і встановити мир у багатостраждальній Грузії – зайвий раз підкреслювали масштабність і значимість Коте Івановича як справжньої Людини. Маленька Грузія лишилася одного з своїх найкращих синів, а багатомільйонна Україна втратила свого великого друга.

Футбольний клуб “Динамо” (Київ) висловлює співчуття сім’ї, друзям, колегам, а також усім, хто знав та любив Коте Івановича.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер