УПЛ. «Маріуполь» – «Динамо» – 2:3. Звіт про матч

УПЛ. «Маріуполь» – «Динамо» – 2:3. Звіт про матч

Цей матч проходив після двотижневої паузи, пов’язаною з матчами збірних команд, та завершився вольовою перемогою киян 3:2.

Перший тайм виявився непростим для гостей. У перші хвилини команди обмінялися небезпечними моментами за участю Бєсєдіна та Тотовицького, а надалі на полі було багато боротьби, щоправда, без особливого просування вперед. Ближче до середини тайму ініціатива трохи перейшла до господарів, які почали більше загрожувати воротам Бойка, особливо у цьому досяг успіху правий фланг атаки маріупольців. Гостям же не завжди вдавалося зачепитися за м’яч на чужій половині поля.

У другій половині тайму динамівцям узагалі стало скрутно: в одній із атак «Маріуполя» Мішньов прорвався по правому флангу і накинув м’яч у центр штрафного майданчика. Бойко невпевнено зіграв на виході і від ноги Тотовицького м’яч влетів у ворота.

Продовжували маріупольці атакувати і надалі, в той час, як у нашої команди ніяк не йшла комбінаційна гра. Показовоо, що нападнику Артему Бесєдіну доводилося опускатися за м'ячем аж на свою половину поля.

Перерва явно пішла на користь гостям. Очевидно, тренерський штаб вніс необхідні зміни, провів заміну Морозюка на Шапаренка – і це дало результат. Вже у дебюті другої половини зустрічі одна з перших атак киян стала гольовою: Кендзьора віддав пас в центр на Шапаренка, а Микола чудовим пасом вивів на вигідну позицію Бесєдіна. Артем, уникнувши офсайду, втік від двох захисників та переправив м’яч у сітку точним ударом повз воротаря. Відзначимо, що Артем забиває вже у двох матчах поспіль.

«Маріуполь» відразу кинувся відновлювати свою перевагу, але динамівський захист впорався із атаками господарів, і наша команда змогла відсунути гру від власних воріт. У цей проміжок часу активними загострюючими діями відзначалися Кендзьора та Шапаренко. Але раптом на дальній удар зі штрафного наважився Яворський – на щастя, Бойко переправив м'яч у поперечину і на кутовий. Та це був лише епізод. Зовсім скоро Шапаренко вивів свою команду уперед. Нашому захиснику вдався неймовірної краси гол. Після розіграшу кутового захисники винесли м'яч за межі штрафного майданчика, Микола зльоту його спіймав і пробив з 20 метрів, не залишивши шансів Худжамову.

А ще через кілька хвилин перевагу збільшив Циганков. Кендзьора пройшов по правому флангу і навісив на дальню штангу. М'яч підправив Гармаш, і сфера долетіла до адресата - Циганков першим дотиком зупинив м’яч, а другим, вже у падінні під тиском суперника влучно пробив в ближній кут.

Здавалося, довести гру до логічного завершення було справою техніки, але через сім хвилин Тотовицький відквитав один м’яч, відродивши інтригу у поєдинку та оформивши дубль: він продавив Піваріча при подачі з кутового і переправив м'яч у сітку. В останні хвилини, що передували фінальному свистку, гра дещо заспокоїлася, було помітно, що обидві команди втомилися. Тож, із Маріуполя «Динамо» їде переможцем.

Чемпіонат УПЛ. 25 тур

«Маріуполь» – «Динамо» – 2:3 (1:0).

1.04.2018. Маріуполь, стадіон ім. Бойко.

«Маріуполь»: Худжамов,  Насонов, Яворський, Дава, Демірі, Дедечко (Ігнатенко, 81), Мишньов, Піхальонок, Болбат (Діденко, 76), Тотовицький, Чурко (І. Тищенко, 74).

«Динамо»: Бойко, Морозюк (к) (Шапаренко, 46), Кендзьора, Бурда, Шабанов, Піварич, Ротань, Гармаш (Шепелєв, 77) Буяльський, Циганков, Бєсєдін.

Голи: Тотовицький (28, 79) – Бєсєдін (48), Шапаренко (64), Циганков (72).

Попереджені: Дедечко (66) – Гармаш (59), Бурда (62), Бойко (90).

*фото А. Лукацький

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер