УПЛ. 9-й тур. «Динамо» – «Десна» – 4:0. Звіт про матч (+ВІДЕО)

УПЛ. 9-й тур. «Динамо» – «Десна» – 4:0. Звіт про матч (+ВІДЕО)

До звітного поєдинку «біло-сині» підійшли не в найкращому настрої. Мало того, що не змогли виграти в першому турі групового етапу Ліги Європи у «Астани»(поєдинок на «Олімпійському» завершився нічиєю – 2:2), так ще й у чемпіонаті мали невтішну серію з трьох матчів без перемог.

Порівняно зі згаданим поєдинком проти «Астани», тренерський штаб «Динамо» зробив дві зміни у складі. Замість Йосипа Піварича на лівому фланзі захисту вийшов Віталій Миколенко, а Назарія Русина замінив Микола Морозюк. Відтак, із перших хвилин динамівці грали без номінального нападника – на вістря було висунуто Беньяміна Вербича.

Серйозні проблеми динамівців із результативністю (до звітного туру в нинішньому сезоні менше за підопічних Олександра Хацкевича в чемпіонаті забив лише столичний «Арсенал-Київ») проявилися й у першому таймі. Усе, що стосувалося дій, спрямованих на оборону власних воріт, до футболістів не було жодних питань – і пресингували суперника на чужій половині поля, і вдало грали на перехопленнях, і не підпускали гравців «Десни» до власних воріт. А от зі створенням моментів якось не складалося. Тривалий час єдиним небезпечним моментом біля воріт гостей був штрафний у виконанні Циганкова, після якого м’яч пролетів вище воріт. Ближче до завершення першого тайму підопічні Олександра Хацкевича активізувалися й були винагороджені за настирливість уже в компенсований час – Циганков виконав чудовий навіс зі штрафного з лівого флангу, і Бурда з лінії воротарського майданчика головою пробив повз голкіпера.

Із поновленням гри все могло змінитися не на користь «Динамо», якби Безбородько після прострілу свого партнера поцілив у ворота, а не в стійку воріт Бойка. Цей епізод змусив «біло-синіх» замислитися над тим, що перевага в один м’яч є доволі хиткою, і на 67-й хвилині господарі подвоїли свою перевагу, коли м’яч відскочив до Вербича, і Беньямін із центру штрафного майданчика пробивав фактично по порожніх воротах.

Уперше забивши в нинішньому сезоні Прем’єр-ліги більше одного м’яча за матч, динамівці почувалися розкутими, і ще двічі засмутили голкіпера гостей.

Спочатку відзначився Кендзьора, вдало зігравши на добиванні у штрафному майданчику, а згодом Циганков обігрався з Вербичем та бездоганно пробив повз воротаря.

У підсумку, 4:0 – більш ніж переконлива перемога «Динамо», яка після серії невдач має додати «біло-синім» упевненості у своїх силах.

Українська Прем’єр-ліга, 9-й тур

23.09.2018. м. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо» – «Десна» – 4:0 (1:0).

«Динамо»: 71.Бойко, 5.Сидорчук (к), 7.Вербич, 9.Морозюк, 15.Циганков, 16.Миколенко, 19.Гармаш (10.Шапаренко, 80), 26.Бурда, 29.Буяльський (99.Дуелунд, 86), 44.Кадар, 94.Кендзьора (20.Буено, 78).

«Десна»: 44.Паст, 4.Братков, 7.Огіря, 12.Картушов, 13.Коберідзе (8.Банасевич, 89), 17.Гітченко, 19.А.Фаворов (27.Старенький, 72), 20.Безбородько (9.Хльобас, 63), 21.Люлька, 22.Мостовий, 45.Д.Фаворов (к).

Голи: Бурда (45+1), Вербич (67), Кендзьора (74), Циганков (87).

Попереджені: Гармаш (21) – Братков (7).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер