УПЛ. 8-й тур. «Зоря» – «Динамо» – 1:1. Звіт про матч

УПЛ. 8-й тур.  «Зоря» – «Динамо» – 1:1. Звіт про матч

Луганчани давно вже зарекомендували себе, як дуже незручний суперник для «біло-синіх». І хоч минулого сезону динамівці виграли три матчі з чотирьох, саме поєдинки в Запоріжжі складалися для підопічних Олександра Хацкевича дуже важко – на першій стадії було зафіксовано результативну нічию 4:4 (при цьому кияни вели по ходу зустрічі 3:0), а навесні здобули мінімальну перемогу 1:0.

Стартовий склад киян не здивував – із перших хвилин на поле вийшли Кадар, Кендзьора та Піварич, які ще в четвер, після повернення зі збірних, займалися за окремою програмою. У нападі за відсутності Бєсєдіна тренерський штаб зробив ставку на Назарія Русина.

Старт матчу обидві команди провели обережно, але по одному стовідсотковому моменту створили. Спочатку Рафаель протягнув м’яча від центра поля до штрафного майданчика, але пробив метрів із 20-ти прямо в Бойка, а у відповідь на закидання від Циганкова відгукнувся Вербич, але не зміг пробити фактично з лінії воротарського майданчика – м’яч від коліна Беньяміна пролетів поруч зі стійкою. Ще один хороший момент мав Буяльський, якому скинули м’яча під удар на лінію штрафного майданчика, але постріл Віталія прийняв на себе захисник.

Здавалося, що перший тайм так і завершиться без забитих м’ячів, але перед самою перервою номінальні господарі відкрили рахунок. Сілас завдав удару по воротах, Бойко парирував, але першим на підбиранні опинився Громов, який проводив перший матч, відновившись після травми, та спрямував м’яча точно в кут воріт.

Безперечно, не з таким результатом динамівці розраховували йти на перерву, однак на другу половину зустрічі вийшли, сповнені рішучості та бажання. Незабаром після поновлення гри Піварич, виконуючи штрафний удар, поцілив у стійку, а для того, аби посилити атакуючий потенціал, з лави запасних вийшов новачок команди Мікель Дуелунд, який дебютував за першу команду «Динамо». Але забити вдалося не йому, а капітану команди – Сергій Сидорчук, який виступав перед рідними вболівальниками (нагадаємо, що Сергій народився в Запоріжжі й є вихованцем місцевого «Металурга»), завдав точного удару здалеку, й Махарадзе не зміг завадити м’ячу влетіти до сітки воріт.

До завершення поєдинку залишалося ще достатньо часу, однак динамівцям не вдалося схилити шальки терезів на свою користь – підопічні Олександра Хацкевича багато контролювали м’яч, але суперник не підпускав їх занадто близько до своїх воріт, а дальні удари відверто не йшли. Вже в компенсований час луганчани залишилися в меншості, коли за друге попередження було вилучено Кабаєва, але використати чисельну перевагу «біло-сині» не встигли.

У підсумку, результативна нічия – 1:1, і «Динамо» відпускає в турнірній таблиці свого головного конкурента, донецький «Шахтар», на сім очок (маючи при цьому в запасі, який відбудеться в «Маріуполі» 26 вересня). Зараз же вся увага на старт у груповому турнірі Ліги Європи, де 20 вересня на «біло-синіх» чекає зустріч із «Астаною».

Чемпіонат Прем’єр-ліги, 8-й тур

«Зоря» – «Динамо» – 1:1 (1:0)

16.09.2018. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена», 9 327 глядачів.

«Зоря»: 23.Махарадзе, 3.Сваток, 8.Харатін, 10.Хомченовський (90.Леонардо, 39), 15.Вернидуб, 20.Караваєв (к), 21.Рафаель, 22.Кабаєв, 28.Громов (7.Кочергін, 65), 96.Сілас, 98.Чеберко.

«Динамо»: 71.Бойко, 44.Кадар, 26.Бурда, 94.Кендзьора, 23.Піварич, 5.Сидорчук (к), 29.Буяльський, 15.Циганков, 8.Шепелєв (99.Дуелунд, 59), 7.Вербич, 43.Русин (89.Супряга, 72).

Голи: Громов (45) – Сидорчук (68).

Попереджені: Кабаєв (41), Сілас (70), Харатін (89) – Буяльський (30), Шепелєв (47), Циганков (90+1).

Вилучений: Кабаєв (90+2, повторне попередження).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер