Важка перемога в Харкові з прицілом на майбутнє (+ ВІДЕО)

Важка перемога в Харкові з прицілом на майбутнє (+ ВІДЕО)

Виною всьому дивне рішення організаторів почати матч о 17.00, яке, можливо, й відлякало значну частину вболівальників, яких не приваблювала перспектива спостерігати за матчем двох непересічних команд за температури, яка досягала +35.

Динамівці вийшли на поєдинок з траурними пов'язками в пам'ять про Валентина Белькевича, легендарного півзахисника й капітана команди середини 90-х та більшої частини 2000-х, який пішов із життя за день до гри.

У порівнянні з попереднім матчем, Сергій Ребров у стартовому складі зробив лише одну заміну. Олег Гусєв залишився в запасі, а Владислав Калитвинцев зайняв місце на лівому фланзі півзахисту.

Гра розпочалася без особливої розвідки, що було по-своєму цікаво, адже обидві команди, отримавши наприкінці минулого сезону своїх нових головних тренерів, із цілком зрозумілих причин перебувають у стадії становлення.

Першими взяли під свій контроль гру «біло-сині». Динамівці добре контролювали м'яча, часто атакували, приймаючи при цьому рішення явно швидше за господарів.

Рахунок, який гості відкрили на 14-й хвилині матчу, став логічним завершенням цього ігрового відрізку. Роман Безус розумною передачею врозріз вивів зліва до штрафного майданчика Юнеса Беланда, який, у свою чергу, знайшов Артема Кравця, й той у боротьбі з Торсільєрі забив свій перший гол у нинішньому сезоні.

Підопічні Рахаєва спробували було перехопити ініціативу, але командна гра у харків'ян не йшла, а індивідуальної майстерності Азеведо та Хав'єра було явно недостатньо для постійного тиску на оборону гостей.

За хвилину до перерви арбітр зустрічі Жабченко призначив пенальті, який власне заробив та реалізував Андрій Ярмоленко.

Після перерви у динамівців основного центрального захисника Александара Драговича, який отримав пошкодження, замінив Сергій Сидорчук. Забігаючи наперед, скажемо, що до кінця матчу Данило Сильва зіграє в парі в центрі оборони ще й із Євгеном Селіним, а Сидорчук перейде на своє звичне місце опорника.

Але повернемося на поле. Немов продовжуючи перший тайм, наші футболісти повністю контролювали перебіг поєдинку...аж до 60-ї хвилини, на якій арбітр призначив ще один пенальті. При цьому він явно не звернув уваги, що динамівський воротар спеціально прибрав руки, що, загалом, йому так і не допомогло. Хав'єр пробив влучно та скоротив відставання в рахунку до мінімуму.

За півгодини з лишком ігрового часу, що залишилися, було все: й тиск «Металіста», й дві блискучі контратаки динамівців, що так і не призвели до взяття воріт, а також постійні сутички між гравцями, що призвели до вилучення Сергія Рибалки за друге попередження.

У підсумку підопічні Сергія Реброва вистояли у важкій грі, але саме в таких матчах зростає та загартовує свій характер нове київське «Динамо». Чи не так?

УПЛ 2014/15. 2-й тур

02.08.2014. Харків. ОСК «Металіст». 17,624 глядачі

«Металіст» – «Динамо» – 1:2 (0:2)

«Металіст»: Дішленкович, Вільягра, Торсільєрі (Торрес, 67), Юссуф, Пшеничних, Едмар (к), Краснопьоров (Ребенок, 76), Кулаков, Азеведо, Хав'єр, Гуменюк (Жажа Коельо, 53).

«Динамо»: Шовковський (к), Сильва, Віда, Драгович (Сидорчук, 46), Макаренко, Калитвинцев, Безус (Гармаш, 63), Беланда (Селін, 82), Рибалка, Ярмоленко, Кравець.

Голи: Хав'єр (60, пен) – Кравець (14, пас Беланда), Ярмоленко (44, пен).

Попередження: Вільягра (85) – Рибалка (27), Шовковський (60), Беланда (68), Гармаш (78).

Вилучення: Рибалка (85, повторне попередження).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер