УПЛ. 2 тур. «Львів» - «Динамо» - 0:1

УПЛ. 2 тур. «Львів» - «Динамо» - 0:1

Цей матч команда Олександра Хацкевича провела через два дні на третій після гри з «Ворсклою». Враховуючи поєдинок за Суперкубок, динамівці проводили вже третю гру за останні вісім днів.

Порівняно з матчем проти «Ворскли», який відбувся за порожніх трибун, у стартовому складі «Динамо» відбулося три заміни. Відбувши дискваліфікацію, повернувся до центру захисту Микита Бурда. Відбулися зміни в центрі півзахисту, де замість Сергія Сидорчука та Володимира Шепелєва у старті вийшли Че Че та Денис Гармаш.

Головний тренер ФК «Львів», бразилець Жилмар Тадеу да Сілва, не став змінювати переможний склад, який у першому турі приніс львів’янам три очки в матчі з київським «Арсеналом» на стадіоні «Динамо». У старті Жилмар знову випустив лише двох своїх співвітчизників – Аугусто та Бруно – які діяли в лінії атаки.

Саме Аугусто мав перший момент у грі – вже на 25-й секунді він пробивав приблизно від півкола перед штрафним майданчиком – м’яч просвистів над «дев’яткою». Обидві команди задали високий темп грі з перших хвилин, відповідаючи атакою на атаку, й загалом гра видалася напруженою та дуже цікавою для глядачів, яких на трибунах «Арени Львів» зібралося понад 10 тисяч.

Динамівці вже на перших хвилинах відповіли кількома класними атаками. При цьому в більшості з них брав участь Беньямін Вербич, який провів дуже активний перший тайм, постійно тримаючи в напрузі оборону «Львова». Вже на 3-й хвилині він завдав першого удару по воротах «левів», і потім ще неодноразово турбував Олександра Бандуру.

На 16-й хвилині словенець класно бив із розвороту після пасу від Гармаша, але не влучив у площину. Згодом він класним несподіваним пасом від лицьової вивів на ударну позицію Че Че, проте з ударом бразильця легко впорався Бандура. Трохи раніше сам бразилець класним пасом урозріз виводив на чужі ворота Кендзьору, проте правого бека «Динамо» випередив голкіпер. 

З кожною хвилиною гри ігрова перевага «біло-синіх» на полі ставала все більшою. Динамівці контролювали м’яч, завдали вісім ударів по воротах до перерви, у той час як львів’яни лише два, один із яких – у площину. До завершення матчу ці показники у «Львова» так і не змінилися, у той час як «Динамо» завдало ще сім ударів у другому таймі.

Після перерви картина гри особливо не змінилася – тотальна перевага «біло-синіх», хоча господарі поля не грали на відбій, а також сміливо виходили в атаку, намагаючись віднайти свою гру, яка приносила певний успіх у першому таймі. Гра була напруженою та динамічною, при цьому команди саме грали у футбол, створювали, а не руйнували гру суперника, діяли коректно – дві жовті картки головний арбітр показав гравцям за симуляцію.

У середині другої половини гри обидва наставники вдалися до замін. Жилмар кинув у бій бразильців Панамбі, Тейлора та Самбіно. Олександр Хацкевич вдався до замін у середині поля: замість Гармаша та Че Че на поле вийшли Андрієвський та Сидорчук.

Саме заміни зіграли у цьому матчі ключову роль. На 71-й хвилині Сидорчук мав найкращий момент у грі, вдало прийнявши м’яч та вирвавшись на рандеву з Бандурою після пасу Морозюка, але не переграв голкіпера. Кілька небезпечних ударів по воротах завдав і Андрієвський.

У компенсовані шість хвилин Олександр Хацкевич пішов ва-банк, випустивши на поле другого нападника – Назарія Русина – замість Миколи Морозюка. І ця заміна спрацювала вже на наступній хвилині. При цьому гольову атаку створили всі три гравці, які вийшли на заміни. Сидорчук вдало пішов у пресинг та відібрав м’яча на чужій половині поля, Буяльський віддав вертикальний пас на Андрієвського, який у штрафному кількома дотиками прибрав захисника та голкіпера й проштовхнув м’яча на Русина, який виграв позицію у свого опікуна та першим дотиком у грі забив гол, який приніс «Динамо» перемогу!

У третьому турі у Києві на вболівальників чекатиме «всеукраїнське дербі» - «Динамо» прийматиме на «Олімпійському» «Шахтар». Матч відбудеться у п’ятницю, 3 серпня. Квитки вже зараз у продажу.  

Чемпіонат УПЛ 2018/19. 2 тур

ФК «Львів» - «Динамо» - 0:1 (0:0)

28.07.2018. Львів. «Арена Львів», 10115 глядачів.

«Львів»: Бандура, Адамюк, Парамонов, Воронін, Голіков, Западня (Тейлор, 64), Волошинович  (Панамбі, 58), Приймак (Сабіно, 76), Каленчук, Аугусто, Бруно

Головний тренер: Жилмар Тадеу да Сілва

«Динамо»: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Морозюк (Русин, 90+1) – Буяльський, Че Че (Сидорчук, 63), Гармаш (Андрієвський, 58) – Циганков (к), Вербич – Бєсєдін

Головний тренер: Олександр Хацкевич

Гол: Русин (90+2, пас – Андрієвський)

Попередження: Аугусто (77) – Бєсєдін (86)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер