УПЛ. 29 тур. «Ворскла» - «Динамо» - 0:1

УПЛ. 29 тур. «Ворскла» - «Динамо» - 0:1

З точки зору турнірної боротьби, поєдинок «Динамо» і «Ворскли» можна називати «медальним», оскільки від результату зустрічі багато в чому залежала доля боротьби за призові місця в цьому сезоні. Полтавський клуб прагнув виграти і продовжити шлях за «бронзою», у той час як «Динамо» не має інших варіантів, окрім як перемагати всіх без винятку суперників на своєму шляху до «золота».

Але оцінювати перший тайм поєдинку крізь призму футболу і видовища вкрай складно - було більше безпосередньо боротьби, ніж самого футболу. Обидві команди якщо і доходили до чужого штрафного майданчика, то досить швидко розверталися і вже намагалися перехопити м'яч у суперника. Фактично, і гості, і господарі, діяли на контратаках із елементами позиційної боротьби в середині поля.

Найактивнішими у «Динамо» були Шепелєв, Бєсєдін та Вербич. Саме завдяки індивідуальним діям останнього, який за рахунок двох обманних рухів увірвався у штрафну, киянам вдалося створити найреальніший епізод для взяття воріт. На жаль, простріл Беньяміна виявився неточним - Циганков не встиг на добивання і шанс було втрачено.

Стартова 10-хвилинка другого тайму була чудовою у виконанні «Динамо» з точки зору кількості створених моментів. Прекрасно діяв лівий фланг киян в особі Вербича та Піварича, кожен із них мав по моменту, і обидва, на жаль, посилали м'яч у лічених сантиметрах від дальньої стійки. «Ворскла» помітно сіла на свою половину поля і грала другим номером.

Гра давалася «Динамо», моменти виникали, і Олександр Хацкевич нарощував тиск на ворота суперника. Зокрема, на поле вийшли Шапаренко, загостривши гру в атаці, а також другий нападник - Мбокані. Щоб забити, конголезцю достатньо було всього трьох хвилин.

Дьємерсі мав два моменти за три неповних оберти секундної стрілки. Спершу форвард пробив головою вище воріт після навісу, а через пару миттєвостей уже був точний. Кендзьора прорвався справа і точно прострілив у штрафну на Мбокані, який в один дотик спрямував м'яч у сітку воріт. Укотре підтвердилося вміння головного тренера «Динамо» робити результативні заміни.

На цьому кияни не зупинилися. «Ворскла» змушена була відкриватися, почали з'являтися зони у гравців гостей. Так, наприклад, удар Циганкова з близької відстані Шуст «витягнув» з-під поперечини, а вихід три у два і завершальний удар від Шапаренка прийняла на себе стійка.

Надалі команди збавили оберти, і кожна грала по своїй меті. Киянам важливо було не пропустити, «Ворсклі» - забити. Краще зі своїм завданням впоралися підопічні Олександра Хацкевича, здобувши мінімальну перемогу і заробивши три бали.

Чемпіонат УПЛ. 29 тур.

«Ворскла» - «Динамо» - 0:1 (0:0)

29.04.2018. м.Полтава, стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського.

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Кулач (Сергійчук, 67), Шарпар, Чеснаков (к), Коломоєць, Кобахідзе (Гіоргадзе, 84), Чижов, Даллку, Васін (Сапай, 46), Ребенок.

«Динамо»: Бойко, Вербич, Шепелєв (Шапаренко, 55), Циганков (к), Гармаш (Ротань, 87), Піварич, Бурда, Буяльський (Мбокані, 60), Шабанов, Бєсєдін, Кендзьора.

Гол: Мбокані (63)

Попереджені: Чеснаков (32), Даллку (60), Чижов (77) - Піварич (4).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер