«Шахтар» – «Динамо» – 0:1. Друга перемога в сезоні над «гірниками» в Харкові!

«Шахтар» – «Динамо» – 0:1. Друга перемога в сезоні над «гірниками» в Харкові!

Стартовий склад «Динамо» загалом не здивував. Враховуючи травми Кадара та Шапаренка, вибір у тренерського штабу Олександра Хацкевича був обмежений. Що стосується «гірників», то й Паулу Фонсека виставив усіх найсильніших на даний момент виконавців.

Турнірне становище зобов’язувало «Динамо» грати лише на перемогау, аби зберегти інтригу за чемпіонство, саме тому початок матчу був за гостями. Хоча перший момент виник біля воріт Бойка – у сум’ятиці у воротарському майданчику Феррейра намагався рукою проштовхнути м’яча до воріт, але арбітр побачив наміри нападника й нагородив його попередженням.

А от динамівці в дебюті зустрічі відзначалися суто з футбольної точки зору. Після подачі з кутового Кендзьора виграв «другий поверх», але, на жаль, м’яч після удару Томаша поцілив у поперечину, після чого вилетів у поле. Трохи пізніше Циганков виконав класний навіс на лінію воротарського майданчика на Бесєдіна, й після удару Артема м’яч пролетів у лічених міліметрах від стійки. Нарешті, на 32-й хвилині перевага «біло-синіх» матеріалізувалася в забитий гол. Призвела до взяття воріт помилка Хочолави, який перед власним штрафним майданчиком віддав пас у ноги Шепелява, а Володимир перехопив м’яча, обіграв Степаненко й того ж Хочолаву та пробив у кут – навіть стрибок Пятова не допоміг уникнути пропущеного гола.

Тепер уже «Шахтарю» необхідно було бігти вперед, а підопічні Олександра Хацкевича могли зосередитися на обороні власних воріт, при цьому вибігаючи в разючі контратаки. Але гаряче було біля воріт Бойка – зокрема, після удару Марлоса гостей урятувала поперечина, Алан Патрик пробив поруч зі стійкою, а Ракицький після власного пострілу з кута воротарського майданчика вже бачив м’яча у воротах, але голкіпера підстрахував Бурда, який вибив кулю з лінії воріт.

Нічого не змінилося й після перерви, тільки кияни ще глибше сіли до власних воріт, граючи таким чином із вогнем. На полі точилося багато боротьби, обидві команди, намагаючись заволодіти м’ячем, багато порушували правила. А от що стосується гольових моментів, то вони виникали переважно біля воріт «Динамо» – зокрема, Алан Патрик пробивав із гострого кута, але Бойко виявився на місці, потім Денис урятував після удару Ісмаїлі. Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека спробував підсилити гру за рахунок замін (на полі з’явилися свіжі Дентіньйо, Коваленко та Кайоде), але й «біло-сині» аж ніяк не мали наміру відсиджуватися в обороні, свідченням чого є вихід із лави запасних в останні 20 хвилин Мбокані та Мораеса. Утім, маючи таку кількість атакуючих гравців на полі, жодна з команд більше не награла на забитий м’яч. А от із емоціями на останніх хвилинах впоратися не вдалося – Тайсон заробив друге попередження й достроково залишив поле.

У підсумку, мінімальна перемога «Динамо» над «Шахтарем» (уже друга в сезоні), й відставання в турнірній таблиці скоротилося до трьох очок. Чемпіонська інтрига зберігається!

Українська Прем’єр-ліга, 27 тур

«Шахтар» – «Динамо» – 0:1 (0:1).

14.04.2018. м. Харків, ОСК «Металіст», 26 679 глядачів.

«Шахтар»: Пятов, Бутко, Хочолава, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко (Дентіньйо, 70), Фред, Тайсон (к), Марлос (Кайоде, 83), Алан Патрик (Коваленко, 83), Феррейра.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Піварич, Гармаш (Мораес, 82), Буяльський (Ротань, 60), Циганков (к), Шепелєв, Вербич, Бєсєдін (Мбокані, 65).

Гол: Шепелєв (32).

Попереджені: Феррейра (5), Ракицький (55), Хочолава (73), Тайсон (90+1) – Гармаш (54), Вербич (63), Шабанов (71), Мбокані (90+4).

Вилучений: Тайсон (90+4, друге попередження).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер