УПЛ. 27-й тур. «Металург» Д – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

УПЛ. 27-й тур. «Металург» Д – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

Матч пройде на однойменному стадіоні. Стартовий свисток арбітра Юрія Вакса із Сімферополя пролунає о 19:30.

«Динамо»: на Донецьк – без лідерів

Виїзним матчем із донецьким «Металургом» для «Динамо» завершується серія матчів із командами із топ-сімки турнірної таблиці. На жаль, без втрат подолати цей етап «біло-синім» не вдалося: по дві перемоги («Металіст», «Ворскла»), нічиї («Карпати», «Чорноморець») та поразки («Дніпро», «Шахтар») фактично позбавили нашу команду шансів поборотися за зону Ліги чемпіонів. До того ж, після домашньої поразки від «Шахтаря» у відставку було відправлено головного тренера Олега Блохіна.

Уже під безпосереднім керівництвом Сергія Реброва, який до завершення сезону буде виконувати обов’язки головного тренера, «Динамо» здобуло вольову перемогу над «Ворсклою» (2:1) та зіграло внічию з «Чорноморцем» (1:1), також поступаючись по ходу матчу в рахунку. Про якісь фундаментальні зрушення у малюнку гри команди говорити, звичайно, поки зарано, але головне, що футболісти на полі проявляють характер та витримку, що відзначив Сергій Станіславович після матчу в Одесі.

Ця нічия далася «Динамо» ціною втрати відразу кількох провідних виконавців. Так, отримавши четверті жовті картки в сезоні, автоматичну дискваліфікацію на один матч отримали захисник Євген Макаренко (18 матчів, 1 гол у Прем’єр-лізі нинішнього сезону), а також нападники Дьємерсі Мбокані (25, 13) та Андрій Ярмоленко (24, 11). Враховуючи це, тренерський штаб буде суттєво обмежений у виборі виконавців на майбутній поєдинок у Донецьку.

Втім, незважаючи на всі проблеми, жалітися динамівцям нема коли. Після матчу з «Чорноморцем» футболісти, повернувшись до Києва, наступного дня провели відновлювальні процедури, й на підготовку до матчу з «Металургом» мали лише один повноцінний день.

Тим не менш, майбутнього суперника вдалося добре вивчити. «Я передивився наш поєдинок з цією командою в першому колі. Можу сказати одне: «Металург» – сильний суперник. Ця команда грає з м'ячем, намагається комбінувати. І особливо вдало це реалізує на футбольному полі саме в домашніх матчах», – повідомив Сергій Ребров перед від’їздом до Донецька.

Відпочити футболісти матимуть змогу вже після матчу з «Металургом», адже пропускають наступний тур через зняття з чемпіонату столичного «Арсенала», й отримають можливість добре підготуватися до матчу з «Чорноморцем», який пройде в рамках півфіналу Кубка України.

«Металург» Д: завдання – Ліга Європи

Перед поновленням весняної частини сезону донецький «Металург» не приховував своїх намірів наступного сезону знову виступати в Лізі Європи УЄФА. Якби не домашні нічия із «Іллічівцем» (1:1) у 21-му турі та поразка від «Волині» (1:3), ці наміри були б цілком здійснені. А так, шість очок відставання від «Чорноморця», який іде п’ятим у турнірній таблиці, подолати за чотири тури, що залишилися до завершення сезону, буде надзвичайно важко.

В останньому турі у донецькому дербі на «Донбас Арені» «Металург» мінімально поступився «Шахтарю» – 1:2. Незважаючи на негативний для його команди рахунок, головний тренер Сергій Ташуєв загалом залишився задоволеним грою своїх підопічних. «Ми хотіли грати у футбол, хотіли виграти. Якщо брати цілісно, то гра нам вдавалася. Були фрагменти й неправильної гри, але все ж таки ми діяли проти «Шахтаря». Проти такої команди мати велику перевагу не вдається ніколи. У другому таймі ми почали більш агресивно грати в атаці, досягли успіху після кутового, з хорошим блоком. Але потім здійснили найбільшу помилку, яка буває в сучасному футболі: після голу сіли низько в оборону. Це проблема, яка призвела до помилок у діях захисників», – повідомив наставник «Металурга» на прес-конференції після матчу.

На «Динамо» у футболістів «Металурга» буде особливий настрій. Розгром, який їм вчинили кияни на НСК «Олімпійський» (9:1) у першому колі, напевно, ніхто з них не забув. На майбутній поєдинок у донеччан оптимістичний настрій. Воно й не дивно, адже в останніх двох сезонах «металургам» вдавалося відбирати очки у столичного гранда: у сезоні 2011/2012 команди зіграли внічию (0:0), а в сезоні 2012/2013 господарі здобули перемогу (1:0).

Перед протистоянням із «Динамо» тренерський штаб не обтяжений дискваліфікаціями футболістів, а головна ударна сила «Металурга», бразилець Жуніор Мораєш, перебуває в чудовій формі, забивши у семи «весняних» матчах п’ять м’ячів. Тож, динамівським захисникам доведеться докласти неабияких зусиль, аби нейтралізувати його.

Історія протистояння

У чемпіонатах України «Динамо» та «Металург» провели між собою 33 матчі. У 22-х із них успіх був за «біло-синіми», чотири рази перемогу святкував «Металург», а ще сім зустрічей переможця не виявили. Загальна різниця м'ячів – 59:16 на користь «Динамо».

У Донецьку команди провели між собою 16 матчів. У восьми перемогу здобуло «Динамо», у 5-ти переможця виявити не вдалося, ще в трьох сильнішими були «металурги», за різниці м’ячів 24:8 на користь киян.

Остання зустріч команд

Прем'єр-ліга 2013/14. 12-й тур

06.10.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський», 14,935 глядачів

«Динамо» – «Металург» (Д) – 9:1 (2:0)

«Динамо»: 1.Шовковський (к), 24.Віда, 6.Драгович, 27.Макаренко, 20.Гусєв, 16.Сидорчук, 4.Мігель (Аруна, 54), 90.Беланда, 10.Ярмоленко (77.Цуріков, 70), 7.Ленс (99.Дуду, 72), 85.Мбокані.

«Металург» (Д): 12.Бандура, 84.Голайдо, 2.Барановський, 44.Прийма, 15.Зотов, 33.Мамутов (90.Тимофієнко, 54; 19.Даніель, 58), 14.Александре, 9.Лазич (к), 36.Полюлях, 77), 8.Нельсон, 50.Болбат, 10.Мораєш.

Голи: Ярмоленко (21, 64), Ленс (27, 62), Беланда (48, 71, 73), Аруна (67), Мбокані (89) – Лазич (40).

Попереджені: Сидорчук (13), Гусєв (13) – Барановський (29), Прийма (75), Нельсон (81).

Вилучений: Голайдо (19).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер