УПЛ. 23-й тур. «Дніпро» – «Динамо». Прев'ю (+ відео)

УПЛ. 23-й тур. «Дніпро» – «Динамо». Прев'ю (+ відео)

Стартовий свисток арбітра Юрія Можаровського зі Львова пролунає о 17:00.

«Динамо»: на початку вирішального періоду

Провівши перші два «весняних» матчі Прем'єр-ліги на домашньому НСК «Олімпійський» проти аутсайдерів чемпіонату, у майбутньому турі на футболістів «Динамо» чекає візит до безпосереднього конкурента в боротьбі за золоті медалі – дніпропетровського «Дніпра».

Посеред тижня «біло-сині» провели хорошу «перевірку боєм», перегравши на виїзді у чвертьфіналі Кубка України харківський «Металіст». Після матчу Олег Блохін дав позитивну оцінку грі своїх підопічних: «На даному етапі ми зіграли два матчі з «Валенсією», а також дві гри в чемпіонаті. Мені сподобалася гра з іспанцями на чужому полі та сьогоднішній матч із «Металістом». Подивимося, що буде надалі».

А надалі на «Динамо» чекає вирішальний період, адже за майбутній місяць нашій команді доведеться зустрітися з усіма командами із топ-сімки («Металіст», «Шахтар», «Ворсклу» підопічні Олега Блохіна приймуть удома, з «Дніпром», «Чорноморцем» та донецьким «Металургом» зіграють на виїзді), а також із непоступливими «Карпатами» у Львові. «Календар цікавий, буде весело», – не без іронії зазначає півзахисник Олег Гусєв.

Звичайно, в майбутніх матчах, враховуючи щільність команд у верхній частині турнірної таблиці, «Динамо» необхідно досягати позитивного результату.

Що стосується кадрових втрат, то в Дніпропетровську точно не зіграє травмований захисник Євген Хачеріді. Під питанням участь у матчі півзахисника Юнеса Беланди, який через пошкодження пропустив кубковий поєдинок із «Металістом». Днями має повернутися до повноцінної роботи голкіпер Олександр Шовковський.

Зате тренерський штаб розраховує на Дьємерсі Мбокані.

Дискваліфікованих на майбутню гру в складі «Динамо» немає, а ось її загроза є одразу над кількома футболістами «біло-синіх». Півзахисник Лукман Аруна має в своєму пасиві сім попереджень, і наступний «гірчичник» призведе до автоматичного пропуску двох найближчих матчів. По три жовтих картки в Андрія Ярмоленка, Сергія Сидорчука, Юнеса Беланди та Олега Гусєва, й наступний «гірчичник» призведе до одноматчевої дискваліфікації.

Відзначимо, що в майбутньому матчі «Динамо» може одержати 30-ту перемогу над «Дніпром» у чемпіонатах України, якщо ж командам переможця визначити не вдасться, це буде десята нічия у протистоянні двох команд із берегів Дніпра.

«Дніпро»: від слів до справи

Дніпропетровський «Дніпро» вже не перший рік оголошує про свої претензії на «зону Ліги чемпіонів», але до нинішнього сезону все обмежувалося словами. Але насправді ж дніпропетровцям поки що так і не вдалося повторити досягнення зразка 1993 року, коли в дебютному повноцінному чемпіонаті України команда під керівництвом Миколи Павлова стала срібним призером. Та що там казати, до трійки призерів «Дніпро» востаннє потрапляв десять років тому – в далекому вже сезоні 2003/2004.

Зараз же у клубі з індустріального центру України, як кажуть, перейшли від слів до справи. Після осінньої частини сезону, яку команда провела на дуже високому рівні, багато фахівців очікували від «Дніпра» ігрового спаду, що було притаманне команді в попередні роки. Але після зимової паузи підопічні Хуанде Рамоса на рівних протистояли англійському «Тоттенхему» в плей-оф Ліги Європи, після чого вдруге в сезоні переграли донецький «Шахтар», причому на «Донбас-Арені», що раніше вдавалося лише двом клубам в Україні – харківському «Металісту» та... столичній «Оболоні».

Завдяки цій перемозі дніпропетровці зрівнялися за втраченими очками з лідируючими «гірниками», але в ейфорію ніхто в стані команди не впадає. «Перед командою стоять високі завдання. Ми прагнемо до найвищих місць, чемпіонства, але це лише початок шляху, оскільки нам доведеться зіграти ще багато ігор», – зазначив після гри на «Донбас Арені» орендований у «Динамо» голкіпер Денис Бойко.

Втім, привід із оптимізмом дивитися в майбутнє у вболівальників «Дніпра» є.

У блискучій формі перебуває Євген Коноплянка, продовжує забивати після зимової паузи найкращий бомбардир команди Євген Селезньов. Небезпечні й непередбачувані Матеус та Роман Зозуля, влучний удар якого в матчі першого кола приніс дніпропетровцям нічию в Києві. За необхідності можуть вдало підключитися до атаки захисники, що наочно продемонстрував Артем Федецький на «Донбас Арені».

Та й кадрова ситуація в команді радує – перед матчем із «Динамо» травмованих та дискваліфікованих у «Дніпра» немає. Лише Євгену Селезньову та Денису Бойку необхідно тримати себе руках в майбутньому поєдинку, оскільки наступна жовта картка стане для них четвертою, яка призведе до автоматичної дискваліфікації на наступний матч.

Статистика протистояння

За часів проведення чемпіонату України «Динамо» та «Дніпро» зустрічалися між собою 45 разів. Перевага на боці киян – 29 перемог проти 7 поразок, ще дев'ять поєдинків завершувалися внічию. Загальна різниця м'ячів – 81:37.

У Дніпропетровську команди зіграли 22 матчі. 13 разів перемогу святкували гості, п'ять разів переможця виявити не вдалося, ще в чотирьох поєдинках сильнішими виявлялися господарі. Різниця м'ячів при цьому – 36:14, також на користь нашої команди.

Остання зустріч

Чемпіонат України 2013/14. Прем'єр-ліга. 8-й тур

01.09.2013 р. Київ, НСК «Олімпійський». 51,580 глядачів

«Динамо» – «Дніпро» – 1:1 (0:1)

«Динамо»:
Коваль, Вукоєвич, Драгович, Ленс, Ярмоленко, Гусєв (к), Аруна, Тремулінас, Хачеріді, Мбокані, Беланда (Безус, 50).

«Дніпро»: Бойко, Мазух, Мандзюк, Канкава, Коноплянка (Бруну Гама, 90), Селезньов (Калінич, 57), Чеберячко, Стрінич, Зозуля (Дуглас, 83), Ротань (к), Матеус.

Голи: Ярмоленко (64) – Зозуля (22).

Попереджені: Тремулінас (22), Аруна (77) – Чеберячко (44), Селезньов (51), Канкава (54), Бойко (82).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер