УПЛ. 1-й тур. «Динамо» – «Ворскла». Прев’ю

УПЛ. 1-й тур. «Динамо» – «Ворскла». Прев’ю

«Динамо»: у новий сезон із великими надіями

Після невдало проведеного минулого сезону, єдиним світлим променем у якому стала перемога в розіграші Кубка України, новий київське «Динамо» розпочинає сповнене віри та надії на кращі результати. Приводів для оптимізму достатньо, оскільки з командою під час зборів плідно попрацював тренерський штаб на чолі із Сергієм Ребровим, футболісти, в тому числі й легіонери, відчувають повну підтримку та розуміння збоку головного тренера, а виходячи на поле, б’ються за ім’я клубу.

У матчі за Суперкубок України, який пройшов у Львові, незважаючи на поразку, «Динамо» ні в чому не поступалося «Шахтарю», що й відзначив головний тренер киян Сергій Ребров. «Я думаю, була рівна гра, на жаль, ми припустилися двох фатальних помилок та програли. Звичайно, ми вже проаналізували цю гру, зробили висновки й, сподіваюся, з гарним настроєм вступимо до нового сезону».

Також наставник запевнив, що тепер усі думки футболістів та тренерського штабу про чемпіонат України. До середини вересня, коли стартуватиме груповий етап Ліги Європи, динамівцям не потрібно буде розриватися на кілька турнірів і вони матимуть тижневий цикл підготовки до кожного матчу.

Що стосується кадрової ситуації, то кілька футболістів перебувають у лазареті. Так, у матчі з «Шахтарем» пошкодження отримали нападник Дьємерсі Мбокані та захисник Домагой Віда. У конголезця проблеми з коліном, але в матчі з «Ворсклою» він зможе зіграти. А от у хорвата ушкоджено гомілкостоп, і його участь у майбутньому матчі під питанням.

«Ворскла»: залишитися грозою авторитетів

Полтавська «Ворскла» минулий сезон завершила на восьмому місці, лише на два очки відставши від «зони Ліги Європи». Тренерському штабу на чолі з Василем Сачком, який лише починає свою тренерську кар’єру, з добротної команди вдалося створити колектив однодумців.

Минулого сезону «ворскляни» неодноразово демонстрували характер, підтверджуючи своє реноме «грози авторитетів» – полтавці відібрали очки в кожного з п’ятірки лідерів (перемога над «Шахтарем», нічиї з «Динамо», «Дніпром», «Металістом» та «Чорноморцем»). Немає сумнівів, що й цього сезону від підопічних Василя Сачка будуть чекати якоїсь каверзи, тим паче, що й самі «ворскляни» зовсім не проти вибороти місце в єврокубках.

Під час міжсезоння «Ворскла» зіграла п’ять контрольних матчів. Два з них були проведені в Полтаві – із земляками з ФК «Полтава» (3:1) та «Олександрією» (1:1), ще три – на зборі в Словенії проти місцевого «Цельє» (2:0), хорватського НК «Загреб» (2:1) та луцької «Волині» (1:1).

Улітку команда зазнала певних змін. Так, команду залишив нападник Адис Яхович (підписав контракт із хорватською «Рієкою»), також до «Шахтаря» повернувся орендований захисник Олексій Курилов. Щодо придбань, контракти з «Ворсклою» підписали захисник Сергій Логінов («Кремінь»), півзахисник Андрій Ткачук («Карпати»), а також нападники Євген Пісоцький («Металург» З) та Олександр Ковпак («Севастополь»). Додамо, що Ткачук та Ковпак були підписані на правах вільних агентів.

За кілька днів до початку чемпіонату полтавці зазнали відчутної втрати. Нападник Олег Міщенко на одному з тренувань зламав ногу, й тепер у майбутньому матчі з «Динамо» своїй команді точно не допоможе.

Історія протистояння

У рамках чемпіонату України команди зіграли між собою 36 матчів. 27 перемог здобуло «Динамо», тричі успіх посміхнувся «Ворсклі», ще в шість поєдинках переможця виявити не вдалося. Різниця м’ячів – 80:27.

Минулого сезону в Полтаві команди розійшлися миром (2:2, «Динамо» двічі поступалося в рахунку й відігралося лише в компенсований час), а в Києві «біло-сині» мінімально перемогли (2:1).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер