УПЛ. 1-й тур. «Динамо» – «Ворскла» – 1:0 (+ ВІДЕО)

УПЛ. 1-й тур. «Динамо» – «Ворскла» – 1:0 (+ ВІДЕО)

Напередодні матчу в стані полтавської «Ворскли» сталося лихо – трагічно загинув президент клубу, мер Кременчука Олег Бабаєв.

Окрім того, вже традиційно перед початком матчу всі присутні на стадіоні виконали національний Гімн України.

«Біло-сині» вийшли на гру в комплектах форми оновленого дизайну, який цього тижня представив громадськості технічний спонсор нашого клубу, компанія adidas, а гості спочатку вдягнули футболки з портретом свого вбитого президента. 

Стартовий склад команди Сергія Реброва був схожий на той, який у вівторок змагався за Суперкубок України проти «Шахтаря». Несподіванкою стала відсутність у ньому Андрія Ярмоленка, замість якого грав Олег Гусєв. Ще однією відмінністю була позиція форварда, на якій цього разу замість травмованого Мбокані грав Артем Кравець.

Матч розпочався у спокійному темпі, динамівці не стали з перших хвилин притискати гостей до воріт. Більше того, першого удару, та ще й у площину воріт, уже на другій хвилині завдали полтавчани – на дальній постріл наважився Ткачук.

Перший справді небезпечний момент мав місце на десятій хвилині зустрічі. Кравець після передачі Гусєва опинився на хорошій позиції, проте м’яч після його удару влучив у захисника та за дугою завалився на сітку воріт над поперечиною.

Арбітр указав на кутовий, який призвів до взяття воріт. Владислав Калитвинцев від правого кутового прапорця навісив на дальню стійку, де Роман Безус перестрибнув Дедечка та головою переправив м’яча у ворота. Свій гол Роман не став святкувати, адже «Ворскла» є його рідною командою, й до того ж зараз переживає втрату. 

За дві хвилини динамівці могли подвоїти перевагу. Калитвинцев цього разу з гри виконав точний навіс до центру штрафного майданчика на Гусєва, проте після удару Олега м’яч просвистів над поперечиною воріт.

Після періоду активності у виконанні господарів поля гра дещо заспокоїлася, аби знову спалахнути емоціями наприкінці тайму. Віда навісив із правого флангу, Непогодов на виході не зміг зафіксувати м’яча, який опинився у динамівців, проте завдати удару одразу захисники не дали. Вже другим темпом Калитвинцев пробив із дальньої дистанції, проте не влучив у площину. Ще один дальній удар уже в компенсований до першого тайму час завдав Макаренко, але також не влучив у ворота.

Друга половина зустрічі також пройшла за переваги динамівців.

На перше загострення пішов Юнес Беланда, який технічно прибрав захисника та пробив по воротах. Після рикошету м’яч потрапив до Кравця, якому не вдалося переграти Непогодова.

На певний час м’ячем заволоділи гості, але створити бодай якусь небезпеку біля воріт «Динамо» вони не змогли. Натомість, залишаючи вільні зони, вони почали наражатися на нові небезпечні атаки «біло-синіх». Протягом другого тайму динамівці мали не одну нагоду, аби забити другий гол, у той же час важко згадати якісь моменти біля воріт Шовковського.

Запорукою активної гри динамівців протягом усього матчу стали заміни, які провів Сергій Ребров. Усі вони були спрямовані, аби освіжити гру. Поле залишили обидва флангових півзахисники, Гусєв та Калитвинцев, які провели гру дуже активно, а також один із героїв матчу Безус. На заміну виходили Ярмоленко, який несподівано розпочав гру на лавці запасних, а також Тремулінас та Мігель, які не проходили збори з командою й зараз лише набирають оптимальні кондиції.

Чудовий момент, аби достроково зняти питання про переможця, був у Домагоя Віди, який віч-на-віч не переграв голкіпера гостей після пасу Кравця. Класно пробивав із кута штрафного майданчика Рибалка, проте знову на висоті був Непогодов, перевівши м’яча на кутовий. Уже в компенсований час до штрафного майданчика «Ворскли» прорвався Ярмоленко, проте пробив не надто складно для голкіпера.

Останній удар у грі, як і перший, залишився за полтавчанами. Вже на третій доданій хвилині Баранник завершив контратаку полтавчан дальнім ударом – надійно на останньому рубежі зіграв капітан «біло-синіх» Олександр Шовковський, додавши до свого послужного списку ще один матч «на нуль».

«Динамо» розпочинає сезон перемогою, потішивши власних уболівальників, які заслуговують на окрему увагу. Протягом усього матчу вони поводилися активно, підтримуючи не лише улюблений клуб, але й команду та вболівальників із Полтави. Наприкінці гри ультрас виконали Гімн України, цю ініціативу підтримав увесь стадіон.

Прем’єр-ліга 2014/2015. 1-й тур

27.07.2014. Київ. НСК «Олімпійський». 18,630 глядачів

«Динамо» – «Ворскла» – 1:0 (1:0)

«Динамо»: Шовковський (к) – Віда, Данило Сильва, Драгович, Макаренко – Рибалка, Безус (Мігель, 71), Беланда, Калитвинцев (Ярмоленко, 79), Гусєв (Тремулінас, 63) – Кравець.

«Ворскла»: Непогодов, Даллку (к), Громов, А.Ткачук (Баранник, 46), Янузі (Ковпак, 65), Дедечко (Маркоські, 85), Чеснаков, Сапай, Є.Ткачук, Пердута, Турсунов.

Гол: Безус (10, гольовий пас – Калитвинцев)

Попередження: Макаренко (51), Кравець (58), Віда (64) – Даллку (64).

 

«Динамо»

Статистика

«Ворскла»

1

Голи

0

62

Володіння м’ячем (%)

38

14

Удари

6

6

Удари у площину

2

2

Сейви

5

8

Кутові

2

2

Поза грою

2

20

Порушення

17

3

Жовті картки

1

0

Червоні картки

0

 

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер