УПЛ. 14-й тур. «Ворскла» – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

УПЛ. 14-й тур. «Ворскла» – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

Гра на стадіоні «Ворскла» ім. Бутовського розпочнеться о 19:30.

«Динамо»: відновитися у вкрай короткий строк

Київське «Динамо» проведе матч проти «Ворскли» менше ніж через три доби після важливого поєдинку Ліги Європи проти португальського «Ріу Аве». Звісно, така ситуація не може не позначитися на фізичному стані гравців будь-якої команди, проте для «біло-синіх» подібний щільний графік ігор є вже звичним явищем.

Уже тричі цього сезону команді Сергія Реброва доводилося грати через два дні на третій, і всі три рази це було після матчу Ліги Європи. На початку жовтня, перемігши у четвер румунський «Стяуа» (3:1), у неділю динамівцям довелося провести надважливий та принциповий поєдинок із донецьким «Шахтарем», в якому «біло-сині» також здобули перемогу (1:0).

Уже на початку цього місяця динамівці провели домашній четверговий матч Ліги Європи проти датського «Ольборга», в якому здобули впевнену, хоч і нелегку перемогу (2:0), проте вже в неділю не змогли переграти на власному полі львівські «Карпати» (0:0).

І ось третій випадок, коли «Динамо» має грати на третій день. У четвер команда Сергія Реброва переграла на «Олімпійському» «Ріу Аве» (2:0), й у неділю має зіграти з полтавською «Ворсклою». Однак цього разу обставини ще важчі, адже цього разу після матчу єврокубку динамівцям ще й доведеться грати на виїзді. До того ж, наприкінці сезону, зрозуміло, сил у гравців, які виступають на три, або навіть на чотири (враховуючи матчі національних збірних) фронти, залишається все менше, й відновлюватися все важче…

«Ми зверталися до «Ворскли», аби перенести поєдинок із неділі на понеділок, але отримали відмову. Ніхто не вимагає якихось привілеїв, але потрібно розуміти, що «Динамо» відстоює честь країни на міжнародній арені й є базовим клубом збірної України. І якщо немає, скажімо так, цехової солідарності, про це потрібно думати Прем'єр-лізі. У ситуації, коли посеред тижня немає жодних матчів, необхідно дозволити командам, які виступають у єврокубках, проводити поєдинки в понеділок. Такий пункт не завадило би прописати в регламенті», – поділився своїм баченням ситуації, перед якою вкотре постала його команда, напередодні матчу в Полтаві Сергій Ребров.

Оптимізму наставнику «Динамо» додає повернення до основної обойми Дьємерсі Мбокані, який уже виходив на заміну в матчах з «Металургом» та «Ріу Аве», а також відсутність у складі команди дискваліфікованих на цю гру.

«Ворскла»: мотивація величезна

Полтавська «Ворскла» почала підготовку до поєдинку з «Динамо» одразу наступного дня після поєдинку з луганською «Зорею», у понеділок.

У цьому матчі, який відбувся в неділю й у якому зустрілися два претенденти на четверте місце після завершення першої частини чемпіонату, «Ворскла» здобула на диво впевнену перемогу над дуже непростим опонентом, яким у цьому сезоні, безумовно, є луганська «Зоря».

Загалом «Ворскла» близька до того, аби цей сезон став одним із найуспішніших в історії команди. Замахнутися на повторення досягнення сезону 1996/1997 (бронзові нагороди) команда Сачка навряд чи може, а от фінішувати в четвірці полтавчанам цілком до снаги.

Якісні зміни на краще після приходу молодого амбіційного наставника були помітні ще в минулому сезоні, незважаючи на підсумкове восьме місце поза зоною єврокубків, але у цьому «Ворскла» стала ще сильнішою та небезпечнішою.

І хоча полтавчани лише перемогою над «Зорею» перервали невдалу серію, протягом якої у п’яти матчах команда здобула лише одну перемогу, команда Сачка залишається поблизу зони єврокубків, маючи у своєму активі чотири перемоги, п’ять нічиїх та три поразки за різниці м’ячів 13:8 (17 очок, 6-те місце).

Та й без огляду на положення команд у турнірній таблиці, цей матч претендує на звання центрального в турі, адже в цій зустрічі на футбольну Україну чекає, в першу чергу, дуже цікаве протистояння двох молодих амбіційних наставників, які ще не так давно відзначалися голами у ворота свого майбутнього суперника, будучи гравцями команд, які вони зараз очолюють.

До речі, у складі полтавчан зараз виступає кілька колишніх динамівців – голкіпер Станіслав Богуш, захисники Сергій Логінов та Олександр Романчук, півзахисник Денис Дедечко, нападник Олег Міщенко… Усі вони на ключових ролях у команді Василя Сачка. У складі «Динамо» грають двоє екс-гравців «Ворскли» – Євген Селін та Роман Безус, який, до слова, став автором єдиного гола в попередній грі команд між собою.

Додамо, що у грі з «Динамо» тренерський штаб «Ворскли»  не зможе розраховувати на Ахмеда Янузі, який пропускатиме тур за четверту в сезоні жовту карточку, отриману у грі із «Зорею», а також Дениса Дедечка.

Баланс зустрічей між собою

У рамках чемпіонату України команди зіграли між собою 37 матчів. 28 перемог здобуло «Динамо», тричі успіх посміхнувся «Ворсклі», ще в шести поєдинках переможця виявити не вдалося. Різниця м’ячів – 81:27.

Попередня зустріч

Прем’єр-ліга 2014/2015. 1-й тур

27.07.2014. Київ. НСК «Олімпійський». 18 630 глядачів

«Динамо» – «Ворскла» – 1:0 (1:0)

«Динамо»: Шовковський (к) – Віда, Данило Сильва, Драгович, Макаренко – Рибалка, Безус (Мігель, 71), Беланда, Калитвинцев (Ярмоленко, 79), Гусєв (Тремулінас, 63) – Кравець.

«Ворскла»: Непогодов, Даллку (к), Громов, А.Ткачук (Баранник, 46), Янузі (Ковпак, 65), Дедечко (Маркоські, 85), Чеснаков, Сапай, Є.Ткачук, Пердута, Турсунов.

Гол: Безус (10, гольовий пас – Калитвинцев)

Попереджені: Макаренко (51), Кравець (58), Віда (64) – Даллку (64). 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер