УПЛ. 12-й тур. «Динамо» – «Металург» (Д). Прев'ю

УПЛ. 12-й тур. «Динамо» – «Металург» (Д). Прев'ю

Гра на НСК «Олімпійський» розпочнеться о 17:00.

«Динамо»: через два дні на третій...

У четвер на «Динамо» чекав важкий виїзд до Відня на матч Ліги Європи з «Рапідом». Поєдинок міг скластися для «біло-синіх» набагато легше, якби вони забили третій гол за рахунку 2:0 на свою користь. Однак гра повернулася в інший бік та тримала в напрузі до останніх секунд зустрічі, на яких наша команда перемогу й втратила.

Динамівцям знов доведеться зіграти матч через два дні на третій. Ще перед грою з «Рапідом» Олег Блохін скаржився на графік своєї команди, зазначивши, що для нормального відновлення та підготовки до наступного суперника його команді потрібно на день більше: «Графік дуже важкий, але нічого страшного. Для мене хороший графік був би грати через три дні на четвертий – три гри за два тижні . А грати через два дні на третій набагато складніше».

Тим не менше, для деяких гравців «Динамо» насичений графік має стати хорошою можливістю проявити себе та отримати необхідну ігрову практику.

Гру з «Металургом» точно пропустять Браун Ідейє та Євген Хачеріді. Брауна покарано на три матчі за його витівку в Полтаві, а для Євгена жовта картка у грі з «Ворсклою» стала четвертою в нинішньому сезоні.

На даний момент три попередження в пасиві в Александара Драговича, й після наступного він пропустить одну гру.

«Металург» (Д): грати в розумний футбол

Про нинішній стан справ у «Металурзі» ми писали трохи більше тижня тому, тому зараз звернемо увагу лише на події, що сталися з командою за час, що минув після кубкової дуелі з «Динамо».

Головним із них стало донецьке дербі з «Шахтарем», в якому «Металург» був як ніколи близький до того, щоб створити сенсацію та вперше в історії переграти «гірників» у чемпіонатах України .

На 51-й хвилині зустрічі команда Ташуєва вела з рахунком 2:0, після того як у воротах «помаранчево-чорних» розписалися Лазич та Мораєш. Проте втримати історичну перемогу «металурги» не спромоглися, дозволивши «гірникам» швидко відіграти один м'яч, а потім зрівняти рахунок наприкінці поєдинку .

Можлива перемога «Металурга» у грі з «Шахтарем» не виглядала би незаслуженою . Згідно зі статистикою, господарі поля завдали більше ударів, як у бік воріт, так і по воротах (удари – 17:12, по воротах – 10:4).

Втрачену за рахунку 2:0 перемогу «Металурга» можна порівняти з аналогічним результатом «Динамо» у Відні. Проте, нічия з чинним чемпіоном була розцінена в клубі як беззаперечний успіх, а Сергій Ташуєв залишився задоволений грою своїх підопічних:

«Якщо брати позицію тренера, то на тлі Києва та «Шахтаря» видно, що є позитивні моменти, але є й моменти, які потрібно виправляти. Ці матчі дають нам велику поживу для нашої тренерської роботи. Ми маємо проповідувати атакуючий, комбінаційний футбол. Я би сказав – розумний футбол».

У цій грі склад «Металурга» дещо відрізнявся від того, який постав кількома днями раніше перед трибунами «Олімпійського». Виглядав він так: Бандура, Зотов, О`Ді (Барановський, 50), Чечер (к), Насонов, Прийма, Александре, Лазич (Даніель, 90), Нельсон, Болбат (Трояновський, 68), Мораєш.

Цього разу з перших хвилин гру розпочали Чечер, Лазич, Нельсон, Насонов та Александре, й лише останні двоє були в заявці на матч Кубка України. Місце у воротах знову зайняв Бандура, на що було дві причини. По-перше, мікротравму отримав Паньків, а по-друге, гра Бандури в Києві проти «Динамо» стала для Ташуєва, за його словами, приємним одкровенням.

Додамо, що перед грою з «Динамо» у складі «Металурга» також двоє дискваліфікованих – вихованець «Динамо» Микола Морозюк та досвідчений В'ячеслав Чечер.

Обличчям до обличчя

У чемпіонатах України «Динамо» та «Металург» провели між собою 32 матчі. У 21-му з них успіх був за «біло-синіми», чотири рази перемогу святкував «Металург», а ще сім зустрічей переможця не виявили. Загальна різниця м'ячів – 50:15 на користь «Динамо».

На своєму полі динамівці провели з «металургами» 16 матчів, в яких здобули 13 перемог, два рази зіграли внічию та одного разу поступилися. Різниця м'ячів – 26:7.

Остання зустріч команд

Востаннє суперники бачилися зовсім нещодавно, ще минулого тижня. Гра, яка відбулася в рамках 1/16 фіналу Кубка України, завершилася перемогою «біло-синіх». Зазначимо, на той поєдинок Сергій Ташуєв не привіз до Києва цілу низку основних виконавців.

Кубок України 2013/14. 1/16 фіналу

25.09.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський». 15,587 глядачів

«Динамо» – «Металург» (Д) – 3:2 (1:0)

«Динамо»:
Коваль, Сильва, Хачеріді (Віда, 53), Драгович, Макаренко, Мігель, Сидорчук (Ідейє, 81), Гусєв (к) Ярмоленко, 46, к), Беланда (Аруна, 74), Ленс, Ідейє.

«Металург» (Д): Бандура, Морозюк, О'Ді, Барановський, Зотов, Прийма (Полулях, 90), Мамутов, Дегтярьов, Болбат, Мораєш (к) Трояновський, 46), Даніель (Александре, 46).

Голи: Гусєв (25, пен), Ярмоленко (57, 63) – Морозюк (48), Болбат (65).

Попередження: Хачеріді (27), Віда (66), Сидорчук (90) – Мораєш (18), Даніель (49), Прийма (51).

Остання зустріч «Динамо» та «Металурга» в рамках Прем'єр-ліги відбулася майже рік тому. Тоді в Донецьку «біло-сині» несподівано поступилися 0:1.

Прем'єр-ліга 2012/2013. 16-й тур

17.11.2012 р. м. Донецьк, стадіон «Металург». 3,460 глядачів

«Металург» (Д) – «Динамо» – 1:0 (0:0)

«Металург» (Д):
Бандура, Воловик, Голайдо, Морозюк, Мкртчян, Макридіс, Лазич, Димитров (к) (Барановський, 88), Данило Ричард, Нельсон (Казарян, 66), Траоре .

«Динамо»: Шовковський (к), Тайво, Бетао, Хачеріді, Данило Сильва, Вукоєвич (Гармаш, 80), Мігель, Гусєв (Дуду, 76), Ярмоленко, Аруна, Рубен (Хльобас, 68).

Гол: Димитров (71).

Попереджені: Мігель (44), Бетао (80).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер