УПЛ. 12-й тур. «Динамо» – «Карпати». Прев’ю (+ ВІДЕО)

УПЛ. 12-й тур. «Динамо» – «Карпати». Прев’ю (+ ВІДЕО)

Гра на НСК «Олімпійський» розпочнеться о 19:30.

«Динамо»: нарешті в якості лідера

У минулому турі команда Сергія Реброва розгромила в гостях лідера чемпіонату та вийшла на перше місце. «Динамо» повернулося на першу сходинку Прем’єр-ліги через 939 днів і тепер уперше за цей тривалий час виходитиме на гру в якості лідера першості.

У четвер «біло-сині» провели надважкий поєдинок у Лізі Європи проти датського «Ольборга», в якому перемогли, дограючи в меншості. Безумовно, ця гра відібрала чимало фізичних та моральних сил, проте до недільного протистояння з «Карпатами» команда має бути готовою на сто відсотків, адже у клубі добре знають, як відновлювати гравців за такого насиченого графіку. У той же час констатуємо, що у львів’ян часу на відпочинок після останньої гри було куди більше.

Зустріч «Динамо» з «Карпатами» стане вже третьою цієї осені. У вересні та жовтні команди провели матчі 1/8 фіналу Кубку України. Після останньої з них не минуло й двох тижнів. Обидва матчі завершилися з однаковим рахунком – 1:0 на користь нашої команди.

У всіх 10-ти матчах поточного сезону Прем’єр-ліги у складі «Динамо» взяли участь п’ятеро гравців – Данило Сильва, Александар Драгович, Юнес Беланда, Андрій Ярмоленко та Артем Кравець. Перші троє кожного разу виходили у стартовому складі. На гру менше провели Сергій Рибалка та Сергій Сидорчук.

За кількістю забитих м’ячів не лише в «Динамо», а й у всій Прем’єр-лізі лідирує Кравець, на рахунку якого сім голів. На один м’яч менше забив Ярмоленко, три на рахунку Джермейна Ленса.

По чотири гольові передачі віддали Беланда та Ярмоленко, три результативні паси зробив Ленс.

За системою гол+пас лідирує Ярмоленко (10), причому не лише в «Динамо», а у всьому чемпіонаті.

«Карпати»: розпочинати навіть не з нуля, а з мінуса

На цьому тижні «Карпати» опустилися на останнє місце турнірної таблиці, тому формально гра «Динамо» – «Карпати» буде зустріччю лідера та аутсайдера чемпіонату. Проте львів’яни відкотилися на останню сходинку не за спортивним принципом та результатами, а згідно з рішенням КДК ФФУ. «Леви» були позбавлені ще шести залікових балів, і тепер у графі очки мають «-1».

Звісно, ця подія може негативним чином позначитися на настої гравців «зелено-білих». З іншого боку, відступати «левам» тепер нема куди, потрібно будь-що набирати очки, можливо, у команди з’явиться більше спортивної злості.

Утім, і без позбавлення вже дев’яти очок команда Йовичевича була би лише третьою з кінця таблиці, адже результати львів’ян у цьому сезоні відверто не вражають: дві перемоги, дві нічиї та шість поразок за різниці м’ячів 10:17.

У складі «Карпат» у всіх попередніх десяти матчах УПЛ узяли участь п’ятеро гравців – Денис Мірошниченко, Павло Ксьонз, Олег Голодюк, Грегор Балажиц та Денис Кожанов, причому перші троє всі ігри провели у стартовому складі.

Найкращим бомбардиром команди у Прем’єр-лізі цього сезону є Балажиц, на рахунку якого чотири голи. На другому місці Кожанов із двома м’ячами. Лідер за кількістю гольових передач – Ксьонз (3 результативні паси).

Додамо, що дискваліфікованих на цю гру ані у складі «Динамо», ані у складі «Карпат» немає.

Остання зустріч у Прем’єр-лізі

Прем’єр-ліга 2013/2014. 25-й тур

12.04.2014. Львів. Стадіон «Україна». 18,800 глядачів

«Карпати» – «Динамо» – 2:2 (0:1)

«Карпати»: Підківка, Мірошниченко, Гітченко, Балажиц, Костевич, Даушвілі (Зеньов, 46), Чачуа (Бохашвілі, 78), Голодюк (к), Федорчук, Гладкий (Габовда, 90+5), Бартулович.

Тренер – Олександр Севидов

«Динамо»: Рибка, Данило Сильва, Віда, Селін, Макаренко, Сидорчук (Ідейє, 90+3), Мігель, Гармаш (Аруна, 78), Ярмоленко (к), Ленс (Гусєв, 90+2), Мбокані.

Тренер – Олег Блохін

Голи: Федорчук (48), Гладкий (77) – Мігель (33, гольовий пас – Ленс), Мбокані (59, гольовий пас – Данило Сильва).

Попередження: Бартулович (61), Голодюк (87) – Мбокані (10), Віда (90).

* фотоколаж В.Раснер

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер