УПЛ. «Динамо» – ЛНЗ – 1:0. Звіт про матч

УПЛ. «Динамо» – ЛНЗ – 1:0. Звіт про матч

У рамках 5-го туру УПЛ київське «Динамо» приймало на власному полі черкаський ЛНЗ. Поєдинок відбувся на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Перед звітним туром черкащани перебували в актуальній таблиці вище за динамівців. Проте, варто було зважати на той факт, що «біло-сині» провели на два поєдинки менше за своїх опонентів – поєдинки динамівського клубу в УПЛ були перенесені через участь команди у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Динамівці розпочали матч, як і належить господарям, із позиції сили. Зокрема, здалеку пробив Тимчик, але надійно зіграв воротар, Рубчинському, який дебютував у складі «біло-синіх», не поцілив у рамку воріт із перспективної позиції.

У свою чергу гості також відповіли небезпечним моментом. Пасіч прострілив із лівого флангу, Момо не дотягнувся до м’яча, аби замкнути передачу, а згодом той же Пасіч пробив неточно з відскоку. «Біло-сині» продовжували обстрілювати ворота суперника з дальньої дистанції – зокрема, точності бракувало пострілам Бражка та Тимчика. А на 19-й хвилині Піхальонок прорвався до штрафного майданчика та був збитий суперником – пенальті! До 11-метрової позначки підійшов Ярмоленко та впевнено відправив м’яча до сітки, відкривши рахунок та забивши свій черговий гол у рамках вітчизняного чемпіонату – 1:0.

Дуже хотів забити Ванат. Але в одному випадку після удару Владислава воротар забрав м’яча до рук, а в іншому форвард не реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером. У останньому епізоді м’яча, який відлетів від воротаря ЛНЗ, добив у сітку Ярмоленко, але арбітр скасував взяття воріт, зафіксувавши положення поза грою у досвідченого динамівця.

Незважаючи на те, що ніяк не вдавалося забити, Ванат намагався виступити в якості асистента також. Але в одному випадку, коли Влад пропустив м’яча після прострілу Ярмоленка з правого флангу, Рубчинський не встигнув замкнути дальню стійку, а в іншому після зручної скидки форварда Піхальонок пробив неточно.

У перерві тренерський штаб вирішив не вносити жодних змін, залишивши на полі тих самих футболістів, які розпочинали гру з перших хвилин. Із початком другого тайму хід подій на полі не змінився – динамівці продовжували шукати щастя в атаках у надії подвоїти хитку мінімальну перевагу. Щоправда, з ударом Ярмоленка голкіпер упорався, після пострілу Ваната з близької відстані м’яч рикошетом від ноги захисника пролетів поруч зі стійкою, а удар Бражка з-за меж штрафного майданчика воротар парирував на кутовий.

Хороший момент був у Ваната, який підловив на помилці захисника, що віддавав пас назад, але, перехопивши м’яч, пробити належним чином Владиславу не вдалося- його удар було заблоковано. Ще одна чудова нагода відзначитися була у Ярмоленка, який першим набіг на підбирання, але з центру штрафного майданчика пробив набагато вище воріт.

У гостей ледь не єдиним моментом у другому таймі, що вартує уваги, можна назвати хіба що удар Яшарі з-за меж штрафного майданчика після того, як косоварський легіонер змістився з правого флангу до центру та пробив поруч із дев’яткою. В іншому ж динамівці контролювали ситуацію, раз за разом ловили суперників на помилках, у тому числі на чужій половині поля, але реалізація підкачала.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу «Динамо» – 1:0. «Біло-сині» продовжують іти без втрат у новому сезоні УПЛ. Наступний матч підопічні Олександра Шовковського проведуть у суботу, 14 вересня, проти луганської «Зорі».

УПЛ. 5-й тур

«Динамо» – ЛНЗ – 1:0

01.09.2024. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського.

«Динамо»: 1. Бущан – 24. Тимчик, 40. Біловар, 32. Михавко, 44. Дубінчак – 6. Бражко (91. Михайленко, 85), 76. Піхальонок, 15. Рубчинський (29. Буяльський, 60), 7. Ярмоленко (45. Брагару, 75), 22. Кабаєв (9. Волошин, 60) – 11. Ванат (21. Супряга, 75).

ЛНЗ: 21. Кучеренко – 5. Саліху, 4. Дайко (16. Олійник, 90+3), 34. Муравський, 33. Путря (70. Наумець, 80), 11. Пасіч (23. Топалов, 65) – 55. Нонікашвілі, 15. Яшарі, 1. Тілль (10. Бойко, 46) – 20. Молло (19. Халайла, 65), 22. Момо.

Гол: Ярмоленко (22, з пенальті).

Попереджені: Рубчинський (58), Бущан (86) – Пасіч (5), Саліху (22), Молло (50), Топалов (67), Бойко (88).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер