Українські тренери підвищили ефективність роботи завдяки семінару на стадіоні «Динамо» ім. в. Лобановського

Українські тренери підвищили ефективність роботи завдяки семінару на стадіоні «Динамо» ім. в. Лобановського

Він зібрав близько сотні тренерів із динамівської ДЮФШ, а також з усієї України, тож зала була повною.

У перший день семінару, керівником якого був Руслан Вааль, учасники обговорили застосування віртуальної реальності в тренуваннях футболістів. Спікером виступив директор Балтійської футбольної школи Дзінтарас Казакс, він розповів присутнім про те, як ця сучасна технологія застосовується в навчанні дітей футболу на прикладі норвезького клубу «Волеренга» та про ефективність таких занять і їхній позитивний вплив на швидкість і правильність прийняття рішень на футбольному полі під час гри. Після доповіді тренери мали змогу не лише задати питання, а й спробувати на практиці ефект віртуальної реальності, приміривши справжні окуляри.

Один із пунктів програми семінару був присвячений обговоренню освіти та навчання футболістів у Чехії, яким займається компанія MSM. Директор українського департаменту компанії «Міжнародний союз молоді» Марія Гуріна та спеціаліст з освітніх програм і куратор футбольного напрямку компанії MSM в Україні Наталія Крилова розповіли про можливості, які дає ця компанія поєднати футбольну кар’єру з отриманням вищої освіти.

Щороку після закінчення школи і випуску зі спортивних освітніх закладів тисячі дітей хочуть продовжувати займатися улюбленою справою. Компанія MSM дає можливість спробувати свої сили в європейському чемпіонаті, поєднуючи навчання з футболом. Якщо юнак не зможе виграти конкуренцію у своїх однолітків, у будь-якому разі він отримає хорошу європейську освіту, яка йому стане в нагоді в подальшому житті. За статистикою у Бельгії та Нідерландах кожен хлопчик був у дитячій футбольній школі, але у футбол на високому рівні заграли одиниці. З кожним роком футбол стає все складнішим. Під час гри тренери змінюють по три-чотири тактичні схеми. У Німеччині гравців дитячих та юнацьких збірних навіть відсторонюють від матчів за низьку успішність.

А якщо у дитини дуже хороші футбольні здібності, чеська сторона навіть сама оплачує навчання. У них є три команди різного рівня, а навчання триває шість годин на день. Там не вийде бити байдики – потрібно реально вивчати мову, готуватися до вступу і тренуватися. За бажанням компанія MSM допомагає влаштуватися на підробіток до спортивних магазинів, щоб у дітей були особисто зароблені кишенькові гроші.

Зазначимо, що компанія також пропонує різноманітні короткочасні програми, які розраховані не лише на випускників 11-х класів, а і 9-х і 10-х. Взяти участь у програмі можуть не лише хлопчики, а й дівчата.

Другий день семінару був присвячений обговоренню організації і проведення турніру «Alfa Cup Albena 2020» та спортивних таборів у Болгарії влітку 2020-го року, про які розповів їхній організатор Руслан Вааль. А також особливостям проведення навчально-тренувальних занять із юними футболістами Балтійської футбольної школи. Також присутні обговорили додатковий метод навчання дітей техніці гри у футбол за допомогою Sens Ball («міні-м’яча на мотузці»), який допоможе у формуванні техніки, покращенні координації, а також у розвитку ритмічності і навчанні синхронізації. Про нього учасниками розповів координатор бельгійської академії B&M Sport Football Training Education Вадим Пищало.

Після теоретичної частини дитячі тренери перейшли до практичної, під час якої спробували самостійно виконати запропоновані вправи та переконатися у їхньому впливі на підвищення ефективності навчання юних футболістів різним аспектам та компонентам гри номер один.

Отримавши нову інформацію і знання, тренери зможуть їх застосувати у своїй роботі та мати користь при навчанні молодого покоління гравців.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер