Збірна України: все вирішиться на «Донбас Арені»

Андрій Шевченко; фото AFP

Сьогодні в Афінах відбувся перший поєдинок плей-оф за вихід до фінальної частини чемпіонату світу 2010 року між збірними Греції та України. Перша серія двохматчевого протистояння переможця не визначила, а глядачі, присутні на стадіоні й біля екранів телевізорів, так і не побачили забитих м’ячів.

Головний тренер «жовто-синіх» не став дивувати стартовим складом, виставивши перевірених в останніх матчах хлопців. Із перших хвилин на поле стадіону «Спірос Луїс» вийшли і п’ятеро представників «Динамо»: місце в центрі захисту посів Євген Хачеріді, центр поля цементували Тарас Михалик і Олег Гусєв, а на вістрі атаки розташувалися Артем Мілевський і Андрій Шевченко.

Було цілком очевидним, що українці не будуть стрімголов іти в атаку, а намагатимуться в першу чергу вберегти свої ворота. Проте, на початку матчу небезпечні моменти виникали виключно біля воріт господарів: двічі з потенційно небезпечних штрафних пробивав Шевченко, Ротань з лінії штрафного майданчика пробив повз воріт. Надалі «жовто-сині» продовжували нагнітати обстановку біля володінь еллінів, але підопічним Олексія Михайличенка не вистачало завершального удару.

А от фактично єдиний момент, який змогли створити греки в першому таймі, ледь не призвів до голу в наші ворота. Після подачі зі штрафного головний бомбардир господарів Гекас (10 м’ячів у 9-ти зіграних матчах нинішньої відбіркової кампанії) перестрибнув Кучера і пробив головою – П’ятов накрив м’яча буквально на лінії воріт.

У перерві головний тренер збірної України провів заміну, випустивши Андрія Ярмоленка замість Ротаня. Що стосується власне гри, то в другому таймі було ще менше моментів. На 55-й хвилині «жовто-сині» втратили блискучу можливість таки відкрити рахунок у матчі: Шевченко блискучим пасом вивів Гусєва до воріт, але Олег замість удару наступив на м’яч, а Мілевський пробив невдало. Трохи пізніше воротар із труднощами впорався з дальнім ударом Михалика.

Із голевих моментів у еллінів можна пригадати лише два неточних удари – після пострілу Самараса з-за меж штрафного майданчика м’яч просвистів над поперечиною, а вже в компенсований час сфера пролетіла поряд зі стійкою після удару головою з кількох метрів у виконанні Кіргіякоса. Відзначаємо, що на останніх хвилинах на поле вийшов ще й Олександр Алієв, але у відведений час відзначився лише одним ударом, який заблокували захисники.

Таким чином, нульова нічия – і питання про те, хто стане учасником чемпіонату світу наступного року, переноситься до Донецька. Проте, у повторному матчі підопічним Олексія Михайличенка розслаблятися не можна в жодному випадку, оскільки будь-яка помилка може стати фатальною. До зустрічі на «Донбас Арені»!

Греція – Україна – 0:0.

Україна:
П’ятов, Кобін, Кучер, Хачеріді, Ракицький, Гусєв (Алієв, 84), Тимощук, Михалик, Ротань (Ярмоленко, 46), Мілевський, Шевченко.

Греція: Цорвас, Папастатопулос, Морас, Кіргіякос, Вінтра, Кацураніс, Карагуніс, Спіропулос, Салпінгідіс (Мітроглу, 71), Гекас (Харістеас, 65), Самарас.

Попереджений: Папастатопулос (60).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер