Україна та Канада переможця не виявили

Україна та Канада переможця не виявили

Матч проти збірної Канади став для національної команди України першим проти представника Північної Америки. Знаковим він став і для нападника «Динамо» Андрія Шевченка, який проводив сотий поєдинок у «жовто-синій» футболці. У зв’язку з цим президент Федерації футболу України Григорій Суркіс перед матчем зачитав привітання від президента УЄФА Мішеля Платіні, а також презентував колекційну футболку національної команди зі словами «100 матчів» на грудях.

Рекордсмен став і єдиним представником «Динамо», який вийшов на поле зі стартових хвилин. Бажання Шевченку було не позичати, втім, як і іншим українським футболістам. Проте, доволі несподівано рахунок вдалося відкрити гостям – Джексон із лівого флангу увійшов до штрафного майданчика і м’яким навісним ударом закинув м’яча в дальній кут воріт П’ятова.

Тривожний дзвінок, що пролунав, не подіяв на підопічних Юрія Калитвинцева, і після завершення півгодини гри «кленовим» вдалося подвоїти рахунок. Провалом у лінії оборони українців скористався Хатчинсон, який вийшов віч-на-віч із П’ятковим і легко переграв голкіпера у «ближньому бою».

Після перерви Юрій Калитвинцев застосував радикальні міри, зробивши відразу п’ять замін. Серед інших на полі з’явилися ще двоє динамівців – Олег Гусєв і Артем Мілевський. Саме їм вдалося відіграти один м’яч уже за п’ятнадцять хвилин після поновлення гри. Олег із лінії штрафного майданчика в боротьбі із захисниками пробив у стійку, м’яч відскочив у поле, де найрозторопнішим виявився Артем. Зрівняли ж рахунок господарі за десять хвилин до закінчення матчу. Тимощук вирішився на удар з-за меж штрафного майданчика і м’яч, незважаючи на скупчення гравців, все ж прошмигнув до сітки воріт.

Незважаючи на всі зусилля хлопців у жовтих футболках, до фінального свистка рахунок так і не змінився. Звичайно, домашня нічия з Канадою – не той результат, на який чекали від збірної України. Але необхідно також врахувати, що наші хлопці виявили характер і ліквідували фору в два м’ячі. Що ж, 11-го числа будемо дивитися за грою команди Юрія Калитвинцева проти п’ятиразових чемпіонів світу, «чарівників м’яча» – збірної Бразилії.

Україна – Канада – 2:2 (0:2).

Україна:
П’ятов, Федецький, Мандзюк, Кучер, Романчук, Кулаков (Тимощук, 46), Гай (Гусєв, 46), Ротань (Алієв, 46), Воронін (Олійник, 46), Шевченко (Худоб’як, 90), Селезньов (Мілевський, 46).

Канада: Хіршфельд, Сталтері, Якович, Стрейт, де Йонг, Симпсон (Накадзіма-Фарран, 86), Хатчинсон, Берньє, Оушен (Хабер, 74), Больє-Борголь (Ледгервуд, 68), Джексон.

Голи: Мілевський (59), Тимощук (80) – Джексон (13), Хатчинсон (30).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер