Україна – Андорра – 5:0. Гольовий дебют Ярмоленка, феєрія від Мілевського

Поєдинок проти представника карликової держави не обіцяв збірній України особливих проблем. Так воно й сталося – не надавши супернику жодного шансу, підопічні Олексія Михайличенка здобули впевнену перемогу з рахунком 5:0.

Із стартових хвилин на поле вийшли п’ятеро представників «Динамо». Місце на правому фланзі оборони зайняв Віталій Мандзюк, у центрі поля на різних флангах тон задавали Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко (для Андрія нинішній поєдинок став офіційним дебютом у національній збірній), а в нападі розмістилися Артем Мілевський і Андрій Шевченко. Таким чином, з викликаних динамівців у запасі залишився лише воротар Олександр Шовковський.

У дебюті матчу, незважаючи на велику кількість голевих моментів, «жовто-синім» не вдалося реалізувати свої можливості. Гусєв із кількох метрів перевірив на міцність поперечину, а трохи пізніше після удару Ярмоленка захисник вибив м’яча з лінії воріт. Втім, на 18-й хвилині Андрій все ж таки домігся свого, замкнувши з лінії воротарського майданчика простріл Гусєва з правого флангу. Таким чином, футболіст «Динамо» відзначився голом у першому ж матчі у футболці національної збірної!

Звичайно, зупинятися на досягнутому підопічні Михайличенка не збиралися. Протягом десяти хвилин знову поперечина двічі зіграла за гостей – після удару Шевченка головою і Вороніна з району 11-метрової позначки (в останньому моменті неймовірним чином зреагував на удар воротар і перевів м’яча в каркас воріт). Втім, до перерви українцям вдалося ще раз відправити м’яча до воріт Гомеса: Воронін навісив зі штрафного з правого флангу, а Мілевський головою відправив м’яча до сітки.

У другому таймі господарі, незважаючи на тотальну перевагу, так і не змогли збільшити рахунок із гри. Воротар збірної Андорри Гомес вимушений був капітулювати лише після трьох (!) пенальті. Перший заробив Мілевський, а реалізував Шевченко, другий і заробив, і реалізував сам Артем. На останній компенсованій хвилині після удару Гоменюка м’яч влучив у руку захиснику, й арбітр був вимушений утретє вказувати на «точку» – Селезньов з 11-метрової позначки також був точний. Таким чином, упевнена перемога ще більше наблизила наших хлопців до вирішення головної мети – виходу до фінальної частини чемпіонату світу.

Україна – Андорра – 5:0 (2:0).

Україна:
П’ятов, Кобін, Чигринський, Кучер, Мандзюк, Тимощук, Ярмоленко, Гусєв (Гай, 71), Мілевський, Воронін (Селезньов, 66), Шевченко (Гоменюк, 81).

Андорра: Гомес, Айяла, Сонеджі, Мартинес, Валес, Пуйоль, Вієйра (Ескура, 76), М.Хіменес, Серхіо Моренне (Гарсія, 82), Сильва, Тоскано (Морейра, 84).

Голи: Ярмоленко (18), Мілевський (45+2, 90+1, пен.), Шевченко (72, пен.), Селезньов (90+5, пен.).

Попереджені: Воронін (25) – Пуйоль (34), Валес (90+1), Айяла (90+4).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер