Збірна України: перемога над родоначальниками футболу!

Мілевський проти Фердинанда;
фото AFP

Матч проти збірної Англії розглядався нашою національною дружиною виключно як «пан або пропав». Турнірна ситуація не залишала команді Олексія Михайличенка іншого виходу, окрім як перегравати англійську команду. Англійців, які у відбірковому турнірі набрали максимальну кількість очок і забили у восьми матчах 31 м'яч!

Як і обіцяв головний тренер збірної Англії Фабіо Капелло, на поле з перших хвилин у складі гостей вийшли всі найсильніші виконавці. А от наставник «жовто-синіх», враховуючи відсутність основних в останніх матчах захисників (Чигринський травмований, динамівець Мандзюк пропускав звітний матч через перебір попереджень), вимушений був вдаватися до експериментів і надав шанс дебютувати в національній збірній захиснику «Динамо» Євгену Хачеріді. Ще двоє динамівців, Артем Мілевський і Андрій Шевченко, розташувалися на вістрі атаки.

Саме Артем та Андрій стали головними героями першого стовідсоткового моменту в матчі. Мілевський, отримавши пас із глибини, увірвався до штрафного майданчику, але був збитий із ніг воротарем гостей Робертом Гріном. Пенальті і вилучення голкіпера – жодних пробачень для заїжджих зірок! А от Шевченко пробачив англійців, пробивши з 11-метрової позначки у стійку.

Невдача капітана не зупинила «жовто-синіх». Продовжуючи нагнітати обстановку на підступах до володінь збірної Англії, підопічні Олексія Михайличенка шукали свій шанс. І отримали на 29-й хвилині, коли блискучий удар з-за меж штрафного майданчика вдався Назаренку – м'яч влетів точно в кут воріт! Щоправда, потрібно відзначити, що не обійшлося без рикошету від голови Ешлі Коула, але важливість м'яча від цього жодним чином не зменшується.

Буквально відразу суперники обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Лемпард скористався помилкою захисників при створенні штучного положення «поза грою», але з п'яти метрів спрямував м'яча поряд із стійкою, а у відповідь Мілевський ударом з дальньої відстані перевірив на міцність стійку воріт Джеймса. Другий тайм розпочався з блискучого моменту в Ракицького, гарматний удар якого метрів із 30-ти Джеймс парирував лише ціною неймовірних зусиль.

У середині другого тайму в якості підсилення атакувального потенціалу збірної України на полі з'явився ще один представник «Динамо» – Андрій Ярмоленко замінив Назаренка. І на 80-й хвилині в Ярмоленка був непоганий момент, щоб подвоїти рахунок у матчі. Ракицький блискучим пасом урозріз вивів Андрія віч-на-віч із воротарем, але динамівець пробив нехитро в Джеймса. Останні хвилини англійці провели на половині поля господарів (вже в компенсований час до загальної перемоги приєднався Олег Гусєв, який замінив Шевченка), але жодної вигоди витягнути так і не змогли. 1:0 – історична перемога збірної України, яка відкриває «жовто-синім» дорогу до плей-оф відбіркового турніру до чемпіонату світу. Залишилося лише обіграти Андорру...

Україна – Англія – 1:0 (1:0).

Україна:
П’ятов, Кобін, Кучер, Хачеріді, Ракицький, Тимощук, Гай, Назаренко (Ярмоленко, 67), Ротань, Мілевський, Шевченко (Гусєв, 90+2).

Англія: Грін, Джонсон, Фердинанд, Террі, Ешлі Коул, Леннон (Джеймс, 15), Каррик, Лемпард, Джеррард (Мілнер, 46), Хескі (Карлтон Коул, 72), Руні.

Гол: Назаренко (29).

Нереалізований пенальті: Шевченко (15).

Попереджені: Кобін (45+3), Хачеріді (68), Тимощук (69), Ротань (79), П’ятов (90).

Вилучений: Грін (14).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер