U-21. «Динамо» – «Таврія». Прев'ю

U-21. «Динамо» – «Таврія». Прев'ю

Початок зустрічі о 17:00.

«Динамо»: невдачі залишили позаду

Успіх у зустрічі з «Чорноморцем» став чимось схожим на бальзам на душу. Не лише для вболівальників, а й для тренерського штабу нашої команди.

Було перервано низку невдалих серій «біло-синіх», які напевно позначалися на психологічному стані нашої команди. У першу чергу колективу Валентина Белькевича вдалося почасти реабілітуватися за закономірну поразку від «Шахтаря», перегравши вдома «Чорноморець». По-друге, здобута перемога стала лише другою в п'яти турах чемпіонату U-21, але завдяки їй завершила невдалу серію киян, що нараховувала три поєдинки поспіль.

Також, нарешті, гравцем молодіжної команди «Динамо» було забито довгоочікуваний м'яч (Харатін), адже раніше, в першому турі з «Волинню», всі три голи записали на свій рахунок представники «основи» – Цуріков та Макаренко.

Згадуючи поєдинок із «Чорноморцем», тренер «Динамо» Валентин Белькевич висловився так: «Гра проходила під нашу диктовку. Хоча хлопцям було важко через спеку. Але я їх попросив, щоб вони проявили характер, й їм це вдалося. Саме в таких іграх загартовується динамівський характер. Мало замін робив, бо з першої команди через низку обставин нам футболістів не дали, а в нас багато травмованих, навіть у запасі сиділи кілька людей із травмами, вони не могли вийти».

Напередодні зустрічі з «Таврією» наставнику «біло-синіх» напевно доведеться поламати голову над складом. Причин тому дві – цього тижня кілька футболістів виступали за різні збірні України, а лазарет, як першої, так і молодіжної команди, на жаль, не пустує (Лук'янчук, Циганков, Шевчук).

Але, відштовхуючись від статистики протистоянь молодіжних складів «Динамо» та «Таврії», можна зробити сміливий висновок, що сімферопольці – дуже зручний суперник для киян.

«Таврія»: британський вектор роботи

Записати минулий сезон до активу «Таврії» аж ніяк не можна. Це стосується як першої, так і молодіжної команди, що посіла за підсумками чемпіонату U-21 передостаннє місце.

Керівництво клубу, проаналізувавши ситуацію, що склалася, пішло на серйозні перестановки на тренерських містках. Таким чином, із нового сезону старшим тренером сімферопольської молоді став британець Адам Седлер, останнім місцем роботи якого була команда U-18 «Манчестер Сіті».

Говорити про якісь серйозні зрушення у грі «дубля» «Таврії» після п'яти турів дуже непросто, але те, що ситуація в команді й, у першу чергу, результати, трохи покращилися – це точно. До активу сімферопольців можна занести нічию з торішнім чемпіоном – «Зорею» (1:1) та гостьову перемогу над «Севастополем» – 2:1.

У минулому сезоні обставини склалися так, що ледь не від «Таврії» залежала доля золотих медалей молодіжної першості. У заключному поєдинку чемпіонату «Таврія» в гостях зустрічалася із «Зорею», що випереджала «Динамо» лише на два пункти. На жаль, тоді відібрати очки в луганчан кримчанам так і не вдалося.

Обличчям до обличчя

Між собою молодіжні команди «Динамо» та «Таврії» зустрічалися 18 разів. 11 разів успіх святкувало «Динамо», чотири рази фіксувалися нічиї та тричі перемагали сімферопольці. Різниця м'ячів – 58:18 на користь киян.

Безпосередньо у столиці України відбулося дев'ять поєдинків цих колективів і лише в одному з них «Динамо» не змогло перемогти, зігравши внічию. Інші ж вісім зустрічей завершувалися перемогами «біло-синіх». Часом навіть із непристойним рахунком – 9:1 (2006 рік) та 7:0 (2008 рік). Різниця м'ячів – 39:4.

Остання зустріч:

Чемпіонат молодіжних команд. 29-й тур

19.05.2013 р. сел. Поштове, стадіон «Таврія». 120 глядачів

«Таврія» – «Динамо» - 1:3 (1:0)

«Таврія»:
Троцький, Грінко, Попович, Сумеліді, Алію, Причиненко (Аксьонов, 59), Клочко (Шпиця, 74), Севодняєв (Мосендз, 46), Ярчук, Крамаренко (к) (Сильваші, 70), Калюжний (Білялов , 69)

«Динамо»: Ткаченко, Люлька (Трубочкін, 74), Хачеріді, Братков (к), Ягодінскіс, Калитвинцев, Цибульник, Кранчар (Лукас, 46), Кравець, Маїк (Мякушко, 85), Карп (Савченко, 72).

Голи: Калюжний (4) – Кравець (55), Савченко (81), Мякушко (90).

Попередження: Причиненко (53) – Кравець (67).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер