U-21. «Динамо» - «Олімпік». Прев’ю

U-21. «Динамо» - «Олімпік». Прев’ю

Гра відбудеться на шостому полі динамівської бази в Кончі-Заспі та розпочнеться о 18.00
    
«Динамо»: освоєння нової моделі гри

Динамівці під керівництвом нового тренерського штабу, який очолює іспанський спеціаліст Вісенте Гомес, розпочали новий сезон достатньо непогано – з домашньої перемоги над полтавською «Ворсклою» та виїзної нічиєї з харківським «Металістом». Причому, у другій грі прикрий гол кияни пропустили перед фінальним свистком.

Гра з «Металістом» була затьмарена трагічною звісткою про смерть Валентина Белькевича. Після матчу тренер команди Юрій Мороз зізнався, що у гравців був стрес, пригнічений настрій. Та потрібно було виходити й грати, що б не сталося. І хлопці самі висловлювали бажання зіграти в пам'ять про Валентина Миколайовича, адже він із ними працював два роки, став чемпіоном України, очолюючи вікову групу 1995-го року народження. Вони були для нього дуже близькими, як і він для них.

Зазначимо, що з нового сезону команда перейшла на нову схему гри: «За новою схемою команда працює лише місяць. – повідомив Юрій Мороз. - Це не лише схема розташування гравців на футбольному полі, але й тренувальний процес загалом. Тобто тут задіяні й рухові, й розумові якості гравців. Сам тренувальний процес став більш розумовим, ігровим, більше роботи з м'ячами. Хлопцям поки важко виконувати все це в тактичному плані, наприклад, переключатися з атаки на оборону. Іноді їм важко перебудуватися в екстремальних ситуаціях. Іноді вони заграються й забувають про те, що ми їм казали. Будемо намагатися робити все для того, щоб до гравців все це скоріше довести, й вони намагалися виконувати те, що потрібно.

В минулому матчі уже були задіяні гравці юнацької збірної України U-19, які виступали на чемпіонаті Європи в Угорщині та пропустили через це другий тренувальний збір: Микита Бурда, Євген Чумак, Ігор Харатін та Артем Бесєдін. Причому, збірниками тренерський штаб залишився задоволеним: «Вони стали хорошим підсиленням для нашої команди. Деякі з них провели збір із першою командою, тож для них усе це вже не зовсім нове. Однак матеріал весь час потрібно повторювати, проходити наново».

«Олімпік»: невдалий дебют

Донецький «Олімпік» цього сезону вперше здобув право виступати у Прем’єр-лізі. Ще минулого року команда успішно грала у першій лізі, де за підсумками першості посіла перше місце.

Тож, про молодіжну команду клубу, поки що можна сказати небагато. Вона існувала раніше у рамках команди U-21 Академії «Олімпіка». Її очолює Денис Хомутов, який також є тренером команди U-19. Минулого сезону молодіжна команда донецького клуба виступала у чемпіонаті міста Донецька, де не знала собі рівних (в останніх турах були переможені власна команда U-19 – 2:0, «Орлайн» - 2:0, ЗБУ – 13:1(!) та збірна Маріїнського району – 4:1).

У середині липня через відомі обставини слідом за першою командою рідний Донецьк покинули і підопічні Дениса Хомутова. З тих пір «Олімпік» (U-21) базується в місті Біла Церква. Там же молоді «олімпійці» проводять домашні матчі дебютного для клубу сезону. Домашнім стадіоном молоді тимчасово стали «Трудові резерви». Місткість арени становить 13 500 глядачів.

Пропонуємо вашій увазі склад команди «Олімпік» (U-21): Олег Зірка, Іван Тюря, Вадим Щасливцев, Олександр Варванін, Микита Іванків, Євген Цимбалюк, Руслан Марцинюк, Владислав Хомутов, Станислав Бєлєнький, Ілля Глиняний, Віталій Глоданюк, Булат Єлоєв, Олексій Романов, Микита Янков, Євген Григорусь, Владислав Пісковий.

Свій перший товариський матч на новому місці молодь «Олімпіка» зіграла проти команди другої ліги «Арсенал-Київщина». У своїй першій очній зустрічі команди не виявили переможця, розписавши нічию - 1:1. Автором єдиного гола з боку «Олімпіка»-U-21 став вихованець Академії Іван Афанасьєв.

«Через ситуацію, що склалася в Донецькому регіоні нам довелося пропустити цілий тиждень тренувань. І тільки з 14 липня ми почали працювати по повній. Навіть у день контрольної гри, вранці ми провели тренування. Тож, хлопці перебували під навантаженням», - розповів тренер команди Денис Хомутов.

Мабуть, найбільшою проблемою донеччан, стала нестача ігрової практики. Та за час, що залишався до початку чемпіонату, молодіжна команда постаралася максимально її надолужити.

У своєму дебютному матчі молодіжної першості на виїзді проти «Чорноморця» «Олімпік» поступився 0:3. Та треба враховувати, що на даний момент у донеччан одна з наймолодших команд «дублюючого» складу - грали хлопці і шістнадцяти, і сімнадцяти років.

Невдало склався і другий поєдинок вдома проти луганської «Зорі», в якому майбутній суперник динамівців поступився 0:2, пропустивши м’ячі наприкінці першого тайму та на початку другого.

Остання зустріч команд

До цього молодіжні команди «Динамо» та «Олімпіка» не зустрічалися.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер