U19. «Чорноморець» - «Динамо» - 1:5. Дебютний покер Ваната та розгром в Одесі

U19. «Чорноморець» - «Динамо» - 1:5. Дебютний покер Ваната та розгром в Одесі

У порівнянні з попередньою грою, перенесеним матчем третього туру проти «Волині», який відбувся в понеділок у Луцьку, у стартовому складі «Динамо» відбулося п’ять змін, тобто оновилася половина польового складу. Це було пов’язано зокрема з дискваліфікаціями одразу п’ятьох гравців першої команди в наступній грі УПЛ і залученням туди гравців молодіжної та юнацької команд.

Замість Дмитрука, Біловара та Шулянського, які днем раніше зіграли за дубль у Полтаві, місця у старті отримали Скорко, Забарний та Велетень, замість Мащенка на поле вийшов абсолютний дебютант Чемпіонату U19 17-річний Дмитро Єфіменко, замість Ісаєнка на вістрі діяв Ванат.

І саме Владислав став героєм цього матчу, зробивши перший у своїй кар’єрі покер у чемпіонаті U19.

Щоправда, господарі поля довго чинили діючим чемпіонам достойний опір. Першого гола довелося чекати цілих 37 хвилин. Зате у заключні хвилини тайму динамівці відзначились аж тричі, по суті ще до перерви знявши питання про переможця у грі.

Спершу Ярош навісив до штрафного майданчика на Забарного, той виграв боротьбу в повітрі та скинув м'яч на кут воротарського, звідки Ванат спрямував його до сітки. За кілька хвилин відзначився сам Забарний, знову вигравши боротьбу в повітрі у чужому штрафному майданчику та замкнувши навіс Велетня ударом у ближній нижній кут воріт.

А співавтором третього гола став Волошин, який сміливо увірвався з м'ячем до штрафного майданчика правим флангом, обігравши кількох суперників, та прострілив у центр, звідки Ванат ударом в один дотик у падінні відправив м'яч у ворота повз голкіпера.

Другий тайм став продовженням бенефісу Ваната, який вміло реалізовував напрацювання команди. На 58-й хвилині він обігрався з Михайленком, прийняв м'яч у штрафному майданчику та розстріляв ворота з близької відстані. А на 81-й динамівський центрфорвард увірвався з м'ячем до штрафного майданчика правим флангом та потужно пробив у дальній верхній кут - м'яч влетів у ворота від стійки.

Між цими голами відбулося вилучення Олександра Сироти за порушення, яке помітив лише асистент головного арбітра. Втім, це не допомогло господарям поля – все, на що вони спромоглися, це гол престижу, автором якого став Мораренко, який вийшов на заміну.  

Наприкінці гри Ігор Костюк два можливість дебютувати в Чемпіонаті U19 ще двом гравцям з академії, 16-річним Ігорю Гуку та Єгору Глушачу.

Здобувши впевнену перемогу в Одесі, «Динамо» продовжило свою переможну серію в чемпіонаті U19 до вісьмох ігор, а серію без поразок – до 16-ти, та продовжує утримувати лідерство в турнірній таблиці, випереджаючи «Шахтар» на одне очко.

Чемпіонат U19. 19 тур

«Чорноморець» - «Динамо» - 1:5

12.04.2019. Одеса. СОК «Люстдорф»

«Чорноморець»: Стефанов, Городенко, Гулєватий, Грабован, Домарацький, Іванік (Мораренко, 46), Клименко, Польовий (к), Плачков, Ратушняк, Смароков (Урум, 78)

«Динамо»: Нещерет, Скорко, Сирота, Забарний, Ярош, Білошевський (к), Волошин (Гук, 76), Михайленко, Велетень (Глушач, 89), Єфіменко (Блізніченко, 68), Ванат.

Голи: Мораренко (85) - Ванат (37, 44, 58, 81), Забарний (40)

Попередження: Грабован (90+4) – Білошевський (19), Єфіменко (33), Волошин (52)

Вилучення: Сирота (73)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер