U-17. «Барса» переграє «Динамо» й оформляє перемогу в турнірі

U-17. «Барса» переграє «Динамо» й оформляє перемогу в турнірі

Перший тайм у протистоянні «Динамо» та «Барселони», матчі, який завершував ігрову програму четвертого дня змагання на Кубку «Спартака»-2013», видався дуже бойовим. Із перших хвилин команда Олексія Дроценка стала грати в атакуючому стилі за схемою 4-3-3, до чого «Барселона», схоже, була не готова.

Флангові гравці «Динамо» Данило Книш та Віктор Циганков постійно тримали в напрузі своїх візаві, а єдиний нападник Данило Саламаха боровся до останнього за кожен м'яч. І вже на восьмій хвилині зустрічі це принесло результат! Капітан команди Павло Ориховський пробив по воротах метрів із 18-ти по центру. Воротар «Барселони» невдало спіймав м'яча, впустив його на землю, а на добиванні опинився Саламаха, який проштовхнув сферу в порожні ворота!

Але, на жаль, вела в рахунку наша команда зовсім недовго. Високий та технічний нападник каталонців Мохамед ель Чулей (на фото) прорвався правим флангом та прострілив до штрафного майданчика.

У цей момент динамівський захисник послизнувся, дозволив м'ячу опинитися в ногах у француза Тео Шандрі, який і зрівняв цифри на табло. Майже відразу знову вивести вперед «біло-синіх» міг активний Книш. Увірвавшись до штрафного майданчика й залишивши позаду себе відразу двох захисників «Барселони», завдати акцентованого удару Данилу просто не вистачило сил. Незважаючи на те, що обидва голи були забиті на початку тайму, до завершення першої 30-хвилинки реальних можливостей знову змінити рахунок не було в жодної з команд.

Другий тайм також розпочався з атак «Динамо». Дуже активним був центральний захисник «біло-синіх» Павло Лук'янчук, який під час швидких контратак регулярно опинявся ледь не на позиції центрфорварда. Але потрібно віддати належне й захисникам суперника, які, пропустивши поки єдиний м'яч на турнірі, стали грати куди щільніше й чіткіше.

У середині тайму, бачачи, що в його команди мало що складається в атаці, тренер каталонців прийняв рішення випустити на поле одразу трьох нових футболістів, серед яких був і основний нападник Серхіо Альба.

Саме цей хлопець і вирішив результат протистояння. Гравець «Барселони» прорвався лівим флангом та зробив класну подачу на голову Альби, який із лінії воротарського майданчика спрямував м'яча точно під поперечину. У заключні хвилини зустрічі «Динамо» всіма силами кинулося відіграватися. Найбільш реальний шанс мав Бесєдін, але метрів із 15-ти зльоту пробив набагато вище воріт.

Тріумф у матчі з киянами дозволив «Барселоні» здобути перемогу на турнірі, який, до слова, вони виграли й минулого року.

Набравши 10 пунктів, каталонці стали недосяжними для своїх суперників. Єдиною командою, яка може набрати стільки ж очок, є «Селтик», але шотландці «Барселоні» програли, а за регламентом турніру, в разі рівності очок, перевага віддається команді, яка перемогла в очному протистоянні.

Незважаючи лише на три пункти в турнірній таблиці, динамівці все ще мають шанс повернутися до Києва з медаллю. Щоправда, лише з бронзовою. Для цього потрібно обов'язково перемагати «Спартак» та сподіватися на втрату очок «Тоттенхемом» у матчі проти «Селтика»!

У суботу на турнірі день відпочинку. Юні футболісти вирушать на екскурсію Москвою. А в неділю, 14 квітня, відбудеться заключний тур.

В останньому матчі всього турніру в принциповому протистоянні зійдуться київське «Динамо» та московський «Спартак». Початок зустрічі о 18:00!

Кубок Спартака-2013. 4-й тур

12 квітня 2013 Москва. Тренувальна база «Спартака». 200 глядачів

«Барселона» (Барселона) – «Динамо» (Київ) – 2:1 (1:1)

«Динамо»:
1.Дмитро Фастов, 6.Павло Лук'янчук, 3.Микита Карташов (56, 4.Юрій Рогожкін), 2.Андрій Нестеренко, 5.Владислав Приймак (58, 11.Денис Норенков), 8.Павло Ориховський ( к), 21.Данило Книш, 9.Віктор Циганков, 19.Данило Саламаха, 17.Олег Іродовський, 7.Артем Бесєдін.

«Барселона»: 1.Гільєрмо Лара Рамос, 2.Даніель Сегура Рамос (43, 12.Серхі Паленсіа Уртадо), 4.Родриго Тарін Ігон, 14. Хуан Мануель Гарсіа Рей, 5.Мустафа Сек, 10.Алехандре Корредера Аларді (к) (60, 7.Хуан Антоніо Ентрена Гальвес), 8.Уїлфрід Жорес Каптум, 6.Адріа Архона Марин, 17.Тео Шандрі (43, 16. Альберт Торрас Креспо), 18.Хосеп Рамон Сарда Перес (43, 9.Серхіо Буенакаса Альба), 11.Мохамед ель Куарьячі Чулей (59, 15.Франсиско Хав'єр Альварес Феррер).

Голи: Шендрі (17), Буенакаса Альба (48) – Саламаха (8).

Турнірна таблиця після чотирьох турів:

1. «Барселона» – 10 очок (Переможець)
2. «Селтік» – 7
3. «Спартак» – 6
4. «Тоттенхем» – 3
5. «Динамо» – 3
6. «Бенфіка» – 3

Андрій Недбайло з Москви

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер