U14. Турнір «Перша столиця 2020»: післямова

U14. Турнір «Перша столиця 2020»: післямова

«Біло-сині» виграли всі матчі групи з великим рахунком, а у фінальному поєдинку поступилися «Дніпру» в серії пенальті.

Підсумок виступу на турнірі підвів старший тренер команди Сергій Беженар:

- Цей турнір, однозначно, корисний. У плані підготовки команди, адже ми, за великим рахунком, тільки познайомилися з хлопцями. Такі турніри завжди несуть у собі багато інформації для нас, тренерів. На жаль, поступилися в серії пенальті, але це лотерея. Ми вели в рахунку, але в кінці гри «Дніпро» влаштував навалу на наші ворота. Були помилки. Але помилки завжди трапляються, головне – вчитися на цих помилках. Пенальті – це велика психологічна відповідальність для хлопців. Видно було, що вони дуже переживали. Сьогодні на хлопців тиснула відповідальність за результат, вони боялися десь допустити помилку, тому гра вийшла трохи сумбурною. А в серії пенальті забили на гол менше. Таке буває в спорті. Головне, аби в подальшому хлопці робили роботу над помилками і рухалися вперед.

Звичайно, на хлопцях позначилася пауза через карантин. Вони всі горять бажанням грати, але так вийшло, що довгий час у них були тренування тільки в онлайн-режимі. Потім ми зібралися, але незабаром знову пішли на карантин. Ми всього лише два з половиною тижні тому зібралися. За цей час провели селекцію. У нас було дві команди, а будемо робити з них одну. В даний момент ми, так би мовити, у процесі ознайомлення. Але поступово прийдемо до спільного знаменника.

Готуємося до старту в ДЮФЛУ. Поки зарано говорити, наскільки ефективним буде новий формат. Повинно бути менше прохідних ігор, оскільки потрібно буде спочатку потрапити до трійки, потім – до двійки. Кожна гра буде відповідальною.

Кращий нападаючий турніру, динамівець Олександр Драган:

- Вважаю, що в фіналі гра була рівною. Що ми атакували, що вони. Нам просто десь не пощастило – у нас було кілька виходів один на один, але у «Дніпра» воротар виявився «в порядку». А пенальті, вважаю, це 50 відсотків майстерності і 50 відсотків успіху. Нашим не пощастило. Нас просили грати в пас, більше на атаку, грати конструктивно. Але у нас не все вийшло, ми були якісь затиснуті. Вважаю, що ми могли грати набагато краще. Суперник дозволяв. Просто зловили мандраж перед фінальним матчем. У другому таймі вже розкрилися, але нам не вистачило цього для перемоги. У мене було два моменти, які я повинен був реалізовувати. Десь не пощастило, десь майстерності не вистачило. Будемо працювати, будемо вигравати фінали. Зараз у нас ДЮФЛУ на носі. Головне – там вийти до фіналу і виграти.

Фланговий форвард «Динамо» Іван Нгаха Пунгуе:

- Сьогодні було багато емоцій, мандраж. Ми цілком могли вигравати, у нас були моменти. Емоції в фіналі були сильні. Можливо, вони перешкодили нам зіграти на повну силу. Такі змагання дають нам досвід, аби в майбутньому не повторювати помилок. Ми будемо працювати над цими помилками.

Організатор турніру Олександр Тюрін:

- Хлопці 2007 року потрапили до дуже складної ситуації. Через коронавірус вони не тренувалися в командах. Природно, ступінь підготовки у них різна. Якби тренувальний процес йшов поступово, то, звичайно, готуючись до старту чемпіонату, вони приїхали б сюди більш підготовленими. А зараз вони намагаються наздогнати. А з урахуванням того що була велика пауза, багато хлопців ще не готові виступати на належному рівні. Тут я побачив аеробні процеси, коли деякі хлопці буквально задихаються на полі. Вони ще не увійшли до ритму.

Що стосується рівня турніру, він повинен був бути найсильнішим за останні роки. Нам уже дали добро грати чемпіон Ізраїлю 2007 року «Хапоель» і одна з команд Польщі. Але у зв'язку з коронавірусом вони не змогли прилетіти. Думаю, у наступному році, якщо ми подолаємо цей вірус, наш турнір знову буде міжнародним, як раніше. До слова, перший турнір ми організували ще в 2001-му році. А це поле відкривав Григорій Суркіс в 2004-му році. Спочатку наш турнір називався «Турнір міст-побратимів». У Харкова багато міст-побратимів. І до нас приїжджали команди з Франції, Німеччини, Польщі, Болгарії, Нідерландів і навіть Китаю. Зараз ми робимо всеукраїнський турнір. Але я вважаю, що в майбутньому ми повинні його трошки посилити іміджево командами із зарубіжжя.

Але і без того в цьому році у нас були дуже цікаві та різнопланові команди. «Карпати» грали як за підручником – як вони віялом розвивали атаки, прекрасні передачі, переводи з флангів. Сил немає, але вони грали через пас. «Дніпро» показав гру в стилі «Ліона» або «Севільї» - хороше технічне оснащення, короткий пас, вони прекрасно відкривалися між двох на третього. Тобто всі команди були різнопланові, і для хлопців це прекрасний досвід. Але на тлі всіх «Динамо», безумовно, залишається лідером.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер