U14. Abano Football Trophy. “Динамо” - “К’єво” - 0:1

U14. Abano Football Trophy. “Динамо” - “К’єво” - 0:1

Як і в попередніх матчах турніру, тренерський штаб “біло-синіх” вдався до серйозної ротації складу, цього разу знову замінивши одразу вісім виконавців - всю середню та атакуючу ланку, а також двох захисників. Щоправда, одна заміна була вимушеною - через перебір карток матч пропускав капітан команди Назар Балаба, тож капітанські функції були довірені Олександру Жовтенку.

На стартових хвилинах ініціативою заволоділи динамівці, а італійці майже всім складом відійшли на власну половину поля. Однак поступово гра вирівнялася і гравці “К’єво” теж почали будувати свої атаки та створили кілька небезпечних моментів, в одному не підвів голкіпер “біло-синіх” Косач, а в іншому суперники пробачили киян.

Однак гол італійської команди став швидше результатом помилки динамівських оборонців. Сталось це наприкінці тайму. Після вкидання м’яча італійцями з-за бокової Білоконь зіграв на випередження, проте, вибиваючи м’яч, влучив у Прокопенка, від ноги якого він відскочив до форварда веронців Франзолі, і той реалізував свій момент, влучно пробивши низом.

Прямо перед свистком на перерву динамівці могли зрівняти рахунок. Підступний дальній удар вдався Могилевцю, голкіпер відбив мяч перед собою прямо на Дзеня, проте Микита не влучив у порожній кут воріт.

У другому таймі “Динамо” домінувало на полі, проте перетворити свою ігрову перевагу на голи так і не зуміло. Тиск збільшився після замін від Олексія Дроценка, який випустив групу свіжих виконавців, котрі додали у командній швидкості.

Останні хвилини матчу проходили під акомпанемент сильної зливи. “Біло-сині” всім складом пішли вперед, на кутовий підключився навіть голкіпер Дмитро Косач, більше того, він був близьким до того, аби зрівняти рахунок. Проте м’яч, літаючи буквально вздовж лінії воріт, упевнено не хотів залітати до сітки. Тож “Динамо” поступилося торічному володарю трофею у заключному для себе матчі на турнірі.

У паралельному матчі “Аякс” розгромив “Челсі” з рахунком 4:1, тож саме амстердамцям дісталося підсумкове 9-те місце. Відповідно, до чільної десятки увійшло “К’єво”, а “Динамо” завершило виступи на турнірі на 11-й позиції.

Суперники “Динамо” по групі теж до фіналу не дісталися: “Ювентус” у чвертьфіналі поступився “Валенсії” (0:3), яка у півфіналі здолала найтитулованіший клуб цього турніру “Інтер” (1:0), а “Наполі” у півфіналі програв “Фламенго” (0:1).

Таким чином, уп’яте за історію турніру головний трофей турніру в Абано-Терме дістанеться команді не з Італії - іспанській “Валенсії” або бразильському “Фламенго”.

Abano Football Trophy. Матч за 9-12 місця

“Динамо” (Київ, Україна) - “К’єво” (Верона, Італія) - 0:1

Стартовий склад "Динамо": 12.Косач - 6.Жовтенко (к), 18.Сизонюк, 22.Прокопенко, 14.Білоконь - 99.Гунявой, 19.Мітько, 9.Могилевець - 10.Зоренко, 17.Цілик - 2.Дзень.

Запасні: 23.Гринчук, 20.Гусєв, 26.Михайлів, 21.Педченко, 8.Микитюк, 15.Григораш, 11.Грохольський, 4.Гаджимурадов.

Гол: Францоні (25)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер