Творці інтриги

Творці інтриги

Про те, що матч в Алчевську стане одним із найважчих на фініші чемпіонату, було відомо задовго до його початку. Чимало футбольних аналітиків навіть встигли припустити, що саме він вирішить долю чемпіонату.

На фініші турніру Анатолій Дем'яненко зіткнувся із серйозними кадровими проблемами. У суботу свої матчі проводили «Динамо-2», «Динамо-3» та дублюючий склад (у чотирьох матчах уїк-енду перемогло лише «Динамо-3». «Динамо» та «Динамо» (дубль) зіграли внічию, «Динамо-2» програло). Кращі сили наставник зберіг для недільного поєдинку. Набрати чотири повноцінних склади із запасними, при великій кількості травмованих та дискваліфікованих, «Динамо» зуміло із труднощами. Саме обмежена кількість виконавців стала головним болем Дем'яненка у квітні-травні. Чи не жарт, але в лазареті «Динамо» з'явилось понад десять гравців, без яких ще недавно «Динамо» було важко уявити.

У результаті в Алчевську пару центральних захисників склали Ващук та Мандзюк, а на правому фланзі захисту вийшов Маркович, що тривалий час не мав ігрової практики. За відсутності опорних півзахисних Юссуфа та Михалика за центр поля відповідав Гіоане.

Як і трапляється у більшості матчів нинішнього чемпіонату, кияни набирають ближче до кінця. До перерви активними діями відзначилися Корреа та Шацьких, невтомно на фланзі працював Гусєв. А от у центрі поля виникали проблеми, які доводилось вирішувати захисникам. Швидкі та технічні Алан і Жоземар увесь матч тримали в напруженні Шовковського.

Перший м'яч динамівців став результатом прекрасної атаки. Корреа знайшов Шацьких, що відірвався від опікуна,  і легко скинув м'яч під удар Клеберу. Цього разу бразилець довів справу до кінця, із метра відправивши м'яч у ворота. Відкривши рахунок, динамівців дозволили собі розслабитись, за що і поплатились. Алчевці здобули право на штрафний і, скориставшись розгубленістю гостей, швидко розвели м'яч та зрівняли рахунок.

У черговий раз динамівці грішили помилками у захисті. Пара Ващук-Мандзюк далека від ідеалу надійності та взаєморозуміння. Змінити ситуацію у ході гри було неможливо. Із захисників у запасі залишився лише Допілка.

Якби динамівці використовували створені в останній четверті гри моменти, рахунок міг би стати двозначним. Креативу до гри гостей додали Діого Ринкон та Нінкович, що вийшли на заміну. Перший не розлий вода на полі з Корреа, технічні комбінації яких – прикраса будь-якого матчу.

Футболісту-травмі Мілошу Нінковичу явно не вистачало футболу. Із палаючими очима серб вибіг на поле та нестандартними діями ледве не допоміг команді здобути перемогу. Перешкодила Мілошу, а також Корреа, Діого Рінкону, Шацьких, Несмачному, що не безпечно пробивали, блискуча гра воротаря сталеварів Старцева. А коли і кіпер був безсилим, на допомогу приходила поперечина воріт.

Кінець гри був сповненим драматургії та емоцій. Динамівцям для перемоги не вистачило найменшого. Тепер же втрата двох очок загострює боротьбу за чемпіонство. «Шахтар», у поєдинку із «Арсеналом, що проходив за схожим сценарієм, свої три очки здобув.

На завершення хочеться навести слова оптимістичного Мілоша Нінковича, який впевнений, що «Динамо» переможе у всіх чотирьох поєдинках, що залишились, і стане чемпіоном.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер