Турнір на честь А.Гаваші U17. «Динамо» – «Варда» (Кішварда) – 2:1

Турнір на честь А.Гаваші U17. «Динамо» – «Варда» (Кішварда) – 2:1

На турнірі на честь Андрія Гаваші, який проходить цими днями в Ужгороді та його околицях, триває третій день змагань. У заключному поєдинку групового етапу серед команд U17 «Динамо» на чолі з тренерами Євгеном Ястребінським та Андрієм Фартушняком зіграло проти угорського ФК «Варда» з Кішварди. За регламентом продовжують боротьбу за перше місце на турнірі три команди, що посіли перші місця у своїх групах, та найкраща з тих, які стали другими.

Ситуація в турнірній таблиці групи «А» склалася таким чином, що суперник мав у своєму активі 3 очки (одну перемогу з рахунком 4:0 над ДЮСШ (Тернопіль) та поразку 0:2 від МФА «Мункач»), а динамівці здобули шість очок. Тож, щоб посісти перше місце у групі, яке дозволяло вийти у півфінал, нашу команду влаштовувала і нічия, а ось суперника – лише перемога.

Команди розпочали гру досить активно та на високих швидкостях. У дебюті поєдинку суперники обмінялися небезпечними ударами, які виявилися трохи неточними. Надалі «Динамо» перевершувало угорців за кількістю створених гольових ситуацій, але жодну з них довести до логічного завершення до певного часу не вдавалося. Після флангових навісів до штрафного майданчика гравці «Варди» або першими опинялися на м’ячі, або блокували удари наших атакувальних гравців. Одного разу захисники завадили пробити Янчишину, іншого – Василець після передачі Грохольського спрямував м’яч вище поперечини.

Загалом, на полі було багато боротьби – жодна з команд не хотіла поступатися, утім, невелика перевага була на боці киян. Хорошу нагоду мав Цілик, який прицільно пробивав із меж штрафного майданчика – воротар зреагував, не вийшов удар у Дзеня – тож на перерву команди пішли за нульової нічиєї.

Другий тайм активніше розпочали угорці й уже за кілька хвилин повели в рахунку, скориставшись помилкою в захисних діях динамівців. Проте ця неприємність не засмутила наших гравців, і вже через хвилину вони змогли відігратися зусиллями Грохольського, який краще за всіх розібрався у штрафному майданчику суперника.

Зазначимо, що обидві команди діяли досить жорстко: у грі було багато зупинок через те, що гравцям на полі була потрібна допомога лікарів. Щодо небезпечних моментів, вони виникали регулярно біля обох воріт. Команди швидко переходили центр поля та кожний свій випад намагалися завершувати ударом по воротах. У виконанні гравців «Варди» небезпечними були стандартні положення, щоправда, наші гравці майстерно ліквідовували загрозу, а кияни проводили різноманітні атаки.

Незадовго до фінального свистка динамівці заробили пенальті: в епізоді, коли Микитюк робив прострільну передачу, гравець суперника зіграв рукою у власному штрафному майданчику. Одинадцятиметровий удар чітко реалізував Дзень, розвівши м’яч та голкіпера по різних кутах. У час, що залишився до фінального свистка, на полі кипіли неабиякі пристрасті та емоції, а ось забитих м’ячів більше не було, хоча, як мінімум, дві непогані можливості суперник створив.

Тож «Динамо» U17, здобувши три перемоги та набравши максимальну кількість очок, посіло перше місце у своїй групі та вийшло до півфіналу. Завтра на турнірі Андрія Гаваші вихідний, а стикові поєдинки за право зіграти у фіналі відбудуться у п’ятницю, 20-го серпня.

Турнір на честь А. Гаваші U17. 3-й тур

18.08.2021. с. Дерцен, база МФА «Мункач»

«Динамо» – «Варда» (Кішварда) – 2:1 (0:0)

«Динамо»: 1. Косач (23. Старушко, 41), 18. Сизонюк, 3. Балаба (5. Федоренко, 41), 20. Гусєв (14. Білоконь, 41), 17. Цілик (8. Микитюк, 41), 15. Михайлів (7. Бойченюк, 46), 26. Василець (6. Котуха, 41), 24. Янчишин (19. Мітько, 41), 4. Ковальов (10. Зоренко, 41), 11. Грохольський (9. Маткевич, 46), 2. Дзень.

Голи: Грохольський (45), Дзень (73, з пен.) - (43).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер