Турнір на честь А.Гаваші U17. «Динамо» - МФА «Мункач» – 4:0

Турнір на честь А.Гаваші U17. «Динамо» - МФА «Мункач» – 4:0

У понеділок, 16-го серпня, на Закарпатті стартував міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші серед сімнадцятирічних та п’ятнадцятирічних футболістів.

Відзначимо, що місто Ужгород та його околиці вже всьоме приймають матчі цих змагань у двох вікових групах: U15 та U17. Щороку грає тут і «Динамо». Не раз наші команди ставали переможцями цих змагань.

Відзначимо, що у турнірі серед команд вікової категорії U17 виступають 12 колективів, поділених на три групи. Команди цієї вікової категорії грають два тайми по 40 хвилин. Підопічні Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка стартували у змаганнях матчем із господарями - МФА «Мункач» (Мукачево).

Динамівці розпочали матч досить активно, одразу високо пресингуючи суперника. У перші хвилини гравці «Мункача» лише одного разу змогли наблизитися до воріт киян, але своїм моментом не скористалися, як слід. А от кияни свій шанс використали сповна: після добре розіграної атаки на ударній позиції опинився Маткевич, який із меж штрафного майданчика майстерно переграв воротаря.

Надалі «біло-сині» продовжували накочувати свої атаки на ворота суперника одна за одною. Добре пробивав Білоконь – вище воріт, перспективні простріли з флангу робив Кремчанін. Одного разу після удару Дмитра метрів з 19-ти воротар «Мункача» із труднощами відвів загрозу, у стрибку відбивши м’яч.

Через спеку у середині кожного з таймів арбітр робив паузу, щоб гравці обох команд могли попити води та охолодитися. Надалі гра проходила переважно біля воріт мукачівців. У тих нечастих епізодах, коли суперник намагався підібратися до воріт Косача, захисники киян перехоплювали м’яч та нейтралізували загрозу. Моменти у виконанні нашої команди були небезпечнішими: непогану спробу до свого активу записав Михайлів, після флангової подачі дальню стійку намагався замкнути Кремчанін, але вийшло трохи неточно. А після подачі від кутової позначки верхову боротьбу у штрафному майданчику виграли суперники.

Другий тайм розпочався із курйозного голу у виконанні киян: під час розіграшу м’яча у центрі поля Кремчаніна та Михайліва останній, послухавши партнера, який помітив, що воротар задалеко вийшов з воріт, несподівано завдав сильного удару – і м’яч опинився у сітці. Пройшла ще всього одна хвилина, і Дзень хорошим пасом вивів до воріт Микитюка, який з кількох метрів замкнув дальню стійку. Подальша гра теж проходила під диктовку динамівців. Тож не дивно, що ще через кілька хвилин наша команда відзначилася знову. Після чудово розіграної атаки вирішального удару завдав Ковальов – м’яч рикошетом від стійки неспішно закотився у ворота.

Ще в одному з моментів Микитюк влучив у стійку, після подачі кутового Василець спрямував м’яч повз стійку. Словом, перевага нашої команди була відчутною та беззаперечною. А ледь не з єдиним ударом у площину воріт у виконанні суперника впорався Косач, надійно забравши м’яч. Тим часом, біля протилежних воріт під час однієї атаки одразу три гравця «Динамо» - Кролевець, Федоренко та Микитюк – могли забивати, але замість удару віддавали передачу партнеру. Нарешті, зі спробою останнього впорався воротар «Мункача».

Свій наступний поєдинок на турнірі на честь А. Гаваші «Динамо» U17 проведе завтра, 17-го серпня, проти ДЮСШ (Тернопіль). Поєдинок теж пройде у с. Дерцен на полі бази МФА «Мункач» та розпочнеться о 17.00.

Турнір на честь А. Гаваші U17. 1-й тур

16.08.2021. с. Дерцен, база МФА «Мункач»

«Динамо» – МФА «Мункач» – 4:0 (1:0)

«Динамо»: 1. Косач, 20. Гусєв (5. Федоренко, 49), 18. Сизонюк (к) (7. Бойченюк, 49), 3. Балаба, 14. Білоконь, 15. Михайлів (17. Цілик, 49), 24. Янчишин (2. Дзень, 41), 9. Маткевич (8. Микитюк, 30), 11. Грохольський (26. Василець, 41), 13. Кремчанін (4. Ковальов, 49), 10. Зоренко (16. Кролевець, 49).

МФА «Мункач» (стартовий склад): 1. Чорненко, 2. Сагієнко, 8. Василенко, 4. Козачук, 3. Фень, 14. Дунський, 7. Райлян, 77. Астаф’єв, 10. Пономаренко, 15. Меркулов, 9. Пишур.

Голи: Маткевич (10), Михайлів (41), Микитюк (42), Ковальов (53).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер