Три команди київського «Динамо» стартували на турнірі «Наше майбутнє» в Мінську

Три команди київського «Динамо» стартували на турнірі «Наше майбутнє» в Мінську

У цьому турнірі ДЮФШ «Динамо» представлене відразу трьома командами - U10, 1 склад (гравці 2010 р.н. під керівництвом Володимира Анікєєва), U10, 2 склад (гравці 2010 р.н. під керівництвом Олександра Стужука), а також U9 (гравці 2011 р.н. під керівництвом Сергія Величка).

Турнір проходить у мінському футбольному манежі у двох вікових категоріях - 2010 і 2011 р.н. Правила для обох вікових груп однакові – кожен матч складається з одного тайму, який триває 17 хвилин. Велике поле манежу стандартних футбольних розмірів розбите на чотири маленьких, тобто матчі проводяться на чверті поля. У манежі постелене штучне покриття хорошої якості.

У старшій категорії виступають дві динамівські команди. Всього ж у віковій категорії U10 змагаються 32 команди, на першому етапі розбиті на 8 груп по 4 у кожній. Команди проводять у групах кожна з кожною по одному матчу.

Перша команда «Динамо» потрапила до групи H. «Біло-сині» почали виступ в турнірі зі впевненої перемоги над командою «Лиси-2018», забивши два голи у перші ж дві хвилини – двічі вихід віч-на-віч реалізував Гребельник. З тим же рахунком у другому турі кияни обіграли «Динамо-Мінськ-10», забивши два красиві голи після ефектних дальніх ударів Вовченка та Цибульського. Довершили перший ігровий день динамівці розгромною перемогою над командою «Стріла Орли».

Група H

1. Динамо Київ - 9 очок, м'ячі 7:0

2. Лиси-2018 - 6 очок, м'ячі 7:2

3. Динамо-Мінськ-10 - 3 очки, м'ячі 1:5

4. Стріла Орли - 0 очок, м'ячі 0:8

Динамо Київ - Лиси-2018 - 2:0 (Гребельник - 2)

Динамо Київ - Динамо-Мінськ-10 - 2:0 (Вовченко, Цибульський)

Динамо Київ - Стріла Орли - 3:0 (Джежело - 2, Хмельницький)

Склад «Динамо» U10 (перша команда, тренер – Володимир Анікєєв): 16.Артем Лозинський, 19.Ілля Задорожний, 13.Данііл Хмельницький, 1.Георгій Арутін, 17.Антон Бабчук, 7.Деміан Хабіб, 5.Марк Цибульський, 37.Артем Джежело, 9.Єгор Гребельник, 10.Євгеній Чайка, 36.Іван Кривеха, 3.Даніїл Власенко, 2.Арсен Вовченко.

Таким чином, не пропустивши жодного м'яча, підопічні Володимира Анікєєва завершили групу на першому місці з абсолютним показником набраних очок. Тепер «біло-сині» будуть змагатися за 1 - 16 місця. 16 кращих команд за підсумками першого групового раунду будуть розбиті ще на 4 групи. На другому етапі «Динамо» потрапило до групи L, де битиметься з командами «2 Е», «Іртиш» і «Динамо Мінськ». Дві кращі команди з групи проходять до третього групового етапу, де команди будуть змагатися за 1-8 місця.

Володимир Анікєєв: «Поки йде перший етап, ми ще не «розгойдалися». Ми очікуємо від хлопців більш упевненої гри. Хоча, чесно кажучи, поки ми не зустрічалися з найсильнішими суперниками. Вважаю, що на турнірі є суперники і сильніші. Розраховуємо на зустріч з більш сильними командами, і від нашої команди чекаємо поліпшення гри. Не ставимо завдання перемогти на турнірі за всяку ціну. Звісно, що всі хочуть виграти – це само собою зрозуміло. Але для нас головне – хороша гра, яка буде подобається і самим хлопцям, і нам – тренерам, і батькам, глядачам, фахівцям. У форматі 6 польових + воротар наша перша команда вже грає в чемпіонаті. Друга команда ще не грає, вони будуть тут знайомитися з цим форматом».

***

Друга команда «Динамо» U10, яка отримала на турнірі назву «Динамо Київ 2010», потрапила до групи А. У стартовій грі на «біло-синіх» чекав непростий поєдинок з московською «Дев'яткою». Гра була досить-таки рівною, нульовий рахунок тримався весь матч, але на останній, 17-й хвилині москвичі все ж вирвали перемогу. Схожим на перший матч виявився і поєдинок другого туру проти «СШ7-1». І тут динамівці не заслуговували на поразку, а на 12-й хвилині були близькі до того, щоб повести в рахунку, коли удар Ванжули у верхній кут прийняла на себе стійка. Однак і тут розв'язка гри була не на користь «Динамо». На передостанній хвилині зустрічі команда з Петрозаводська забила єдиний гол у матчі.

Заключний тур у групі видався драматичним. Динамівці впевнено перемогли солігорський «Шахтар» з рахунком 2:0 і набрали 3 очки. Стільки ж виявилося у «Шахтаря» і «СШ7-1», проте динамівцям не вистачило всього одного забитого м'яча щоб стати кращими за особистими зустрічами трьох команд і боротися далі за перемогу в турнірі. У підсумку «біло-сині» посіли третє місце в групі і будуть боротися за 17-32 місця.

Група А

1. Дев'ятка - 9 очок, м'ячі 5:2

2. Шахтар Солігорськ - 3 очки, м'ячі 4:4

3. Динамо Київ 2010 - 3 очки, м'ячі 2:2

4. СШ7-1 - 3 очки, м'ячі 2:5

Динамо Київ 2010 - Дев'ятка - 0:1

Динамо Київ 2010 - СШ7-1 - 0:1

Динамо Київ 2010 - Шахтар Солігорськ - 2:0 (Химочка - 2)

Склад «Динамо» U10 (друга команда, тренер - Олександр Стужук): 23.Павло Панченко, 18.Олександр Македонський, 8.Артем Химочка, 33.Андрій Мельник, 24.Володимир Пантюхин, 4.Максим Сторожук, 14.Єгор Коновченко, 31.Артем Жмудский, 32.Макар Зарницький, 20.Назар Мельниченко, 35.Артур Блохін, 26.Владислав Дзис, 28.Архіп Ванжула, 15.Іван Дегтяр.

На наступному етапі Динамо Київ 2010 потрапило до групи зі СШ7-2, Академією футболу і воронезьким Локомотивом. Матчі групи відбудуться в середу.

Олександр Стужук: «Друга група 2010 р.н. спеціально не готувалася до цього турніру. Але у команди з'явився шанс приїхати сюди, взяти участь, і ми ним скористалися. Регламент турніру передбачає, що потрібно діяти швидко – забивати і не помилятися в захисті, адже в кожному матчі мало ігрового часу. Однак такі турніри корисні, вони показують, як швидко команда може перебудовуватися, перемикатися після поразки, наскільки у неї міцний характер. В принципі, ті хлопці, які претендують на потрапляння до першої групи, виглядають гідно».

***

Команди, складені з гравців 2011 р.н., змагаються в іншому форматі. 28 команд розбиті на 4 групи по 7 команд у кожній. Київське «Динамо» потрапило до групи В і вже в першому турі зустрілося з сильним суперником, по суті, господарями змагання - ФК «Мінськ». Суперникам вдалося стримати атаки «біло-синіх», гра завершилася з рахунком 0:0. Однак уже в другому матчі динамівці відвантажили у ворота «Ростова-11» чотири м'ячі. У третьому, заключному для себе матчі першого ігрового дня «Динамо» каменя на камені не залишило від білоруського «Белкарда» з Гродно. Гродненці практично не переходили за центр поля, а динамівці довели рахунок до двозначного - 10:0.

За підсумками першого ігрового дня «Динамо» U9 очолило свою групу. Решта матчів групи будуть зіграні в середу і четвер.

Група B

1.Дінамо Київ - 7 очок (3 гри). 2.Вятіч - 6 (2). 3. КАІ Олімп - 3 (1). 4.Ростов-11 - 3 (2). 5.Мінськ - 1 (2). 6.Белогор’є - 0 (2). 7. Белкард - 0 (2).

Динамо Київ - Мінськ - 0:0

Динамо Київ - Ростов-11 - 4:0 (Чумак - 3, Причипелюк)

Динамо Київ - Белкард - 10:0 (Чумак - 2, Пироженко - 2, Голуб - 2, Малаканов - 2, Гоцуляк, Причипелюк).

Склад «Динамо» U9 (тренер - Сергій Величко): 8.Олександр Вологдін, 4.Єгор Гоцуляк, 12.Карім Бахрієв, 10.Марк Пироженко, 13.Глеб Чумак, 1.Євгеній Макогон, 18.Артем Магаляс, 5.Михайло Голуб, 11.Глеб Бантиш, 7.Артур Бабенко, 23.Георгій Малаканов, 14.Артем Причипелюк, 20.Максим Веровка.

Сергій Величко: «Зараз наша команда переходить з формату 4 + 1 на формат 6 + 1. Вся Європа в такому віці вже проводить змагання у такому форматі. Але головне - не зміна формату, а щоб хлопці були здібні, аби був матеріал. У цьому віці ми приділяємо увагу і індивідуальній підготовці, і груповим взаємодіям – у двійках, трійках. Є спеціальні вправи, наприклад, гра один в один, коли м'яч потрібно не забити в ворота, а завести. Індивідуально відпрацьовуються всі компоненти – прийом, удар, фінти.

Що стосується турніру, тут хлопці навчаються проявляти свої найкращі якості в «екстремальних» ігрових умовах, у матчах з різними суперниками. Нам важливо перевірити наш рівень на тлі різних сильних шкіл. Хоча я не поділяю команди на слабкі або сильні, ми налаштовуємося на кожну гру. Представляючи ФК «Динамо» Київ, ми завжди повинні виглядати гідно і завжди бути вгорі таблиці. Однак найголовніше – зробити правильні висновки за підсумками турніру».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер