Тренер «Мюхнен-1860» Денис Бушуєв: «Динамо» Київ – одна з найкращих команд у Європі

Тренер «Мюхнен-1860» Денис Бушуєв: «Динамо» Київ – одна з найкращих команд у Європі

Вісім із них він провів у клубі «Мюнхен-1860», із яким динамівці Києва проведуть другий контрольний поєдинок на літньому альпійському тренувальному зборі.

- Чи задоволені тим, що опинилися в Німеччині?

- Спочатку було сумно одному. Потім звик і тепер можу сказати, що дуже радий можливості працювати в цій країні.

- Ви починали грати у футбол в зенітівській школі?

- Спочатку був дворовий футбол, в якому мене помітив тренер «Кіровця». Там займався з 10 до 14 років. Уже потім перейшов до «Зеніту». Влітку 99-го потрапив до «Герти» – у «Зеніта» були зв'язки з Німецьким футбольним союзом, і до Пітера приїжджали представники клубу. Грав за юнацьку та другу команди, а потім переїхав до Оберхаузена.

- Як потрапили до «Мюнхен-1860»?

- У 2004 році я перейшов із «Оберхаузена» до «Мюнхен-1860 », де провів в якості гравця лише один сезон. Після чого прийняв рішення завершити футбольну кар'єру гравця та спробувати свої сили у тренерській діяльності. З 2005 року є тренером у клубі.

- Розкажіть, чим відрізняється методика підготовки німецьких команд від російських та українських? На чому робиться наголос?

- Наголос, насамперед, робиться на систематичному вихованні футболістів. На кожному етапі в німецькому футболі за основу беруться певні цілі, наприклад, до 16 років основою підготовки є не результат футбольних ігор, а відточування технічної підготовки футболістів.

- Якою мовою спілкуєтеся з гравцями?

- Німецькою та англійською. Перекладача в клубі немає. У різні часи майже всі з нас пройшли курси німецької.

- «Мюнхен-1860» відомий у першу чергу успішним вихованням сильних виконавців для німецького футболу (брати Бендери, Ляйтнер, Нсереко, Млапа, Фоланд та інші). За рахунок чого клубу вдається знаходити та «виводити в люди» настільки якісних гравців?

- По-перше, за рахунок дуже хорошої організації клубу. По-друге, за рахунок працьовитості гравців та їхній відданості клубу. І, найголовніше, на мою думку, «Мюнхен-1860» прагне із самого раннього віку виховати футболіста та дати йому шанс у професійному футболі.

- Яка нинішня ідеологія «Мюнхена»?

- «1860» робить ставку на виховання своїх гравців, які проходять системну підготовку в нашому клубі. Ми не можемо собі дозволити, як «Баварія», купувати досвідчених, «готових» гравців.

- На кого робите ставку: на молодь, поєднання молодості та досвіду, або досвід?

- Переважно, ставка робиться на молодих гравців. Але, незважаючи на це, присутні й досвідчені гравці, без яких не було б прогресу у юнаків.

Цікава інформація:

Виступаючи за «Оберхаузен», Бушуєв розповів про систему штрафів у його клубі: «Кілограм зайвої ваги оцінюється в 50 євро, не те екіпірування (наприклад, бутси іншої марки) – вже в тисячу євро. Не прибрав кабінку чи не почистив бутси – 15 євро. Пропустив 30 дотиків у «квадраті» або м'яч між ногами під час цієї вправи – два з половиною євро. Після завершення сезону всі штрафи підсумовуються, і команда їде за ці гроші на п'ять днів на Мальорку».

P.S. Перед майбутнім товариським матчем із київським «Динамо» Бушуєв повідомив нашим колегам з офіційного сайту «Мюнхен-1860» наступне:

- На нас чекає інтенсивна гра проти команди, в якій ціла група гравців, які виступають у збірних на найвищому міжнародному рівні. Ми дуже раді можливості зіграти з таким суперником, що рідко трапляється в контрольних матчах. Я вважаю, що київське «Динамо» є однією з найкращих команд у Європі.

www.fcdynamo.kiev.ua

* C використанням матеріалів www.footballnews.com.ua та www.sport-express.ru

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер