Тренер «Барселони» U-17: «Усі гравці «Динамо» – високого рівня»

Тренер «Барселони» U-17: «Усі гравці «Динамо» – високого рівня»

Мало хто знає, що цей фахівець є вихованцем каталонського клубу і свого часу, нехай і недовго, виступав за першу команду. Рано повісивши бутси на цвях (у 29 років), з сезону 2001/02 він працює тренером у структурі рідного клубу. Під керівництвом цього фахівця перші кроки у великому футболі робили такі нині зоряні майстри, як Жерар Піке, Сеск Фабрегас та навіть сам Ліонель Мессі!

Незважаючи на пізню годину і щільний графік команди, відомий фахівець усе ж знайшов для нас час і розповів, що думає про матч із «Динамо», молодих київських футболістів та поділився секретами підготовки каталонських чарівників м'яча!

- Ми стежили за всіма іграми киян на турнірі і дуже детально розбирали гру команди. Розуміли, що на нас чекає непростий матч проти сильного суперника, тому треба було викластися на всі сто відсотків.

- Які сильні сторони у грі «Динамо» Ви могли б відзначити? Чому саме київській команді вдалося відкрити рахунок?

- Головним козирем «Динамо» є злагоджена гра всієї команди. Український клуб однаково сильний як у захисті, так і в нападі. «Динамо» вдалося забити через помилку нашого воротаря. Він невдало випустив м'яч із рук. У футболі таке трапляється, хоча й дуже рідко. Форвард суперника опинився в потрібному місці в потрібний момент і зумів забити у ворота.

- Кого б Ви відзначили в цьому матчі у складі «Динамо»?

- Було б несправедливим виділяти когось одного. Всі гравці «Динамо» – футболісти високого рівня. Всі хлопці хороші.

- Забити переможний гол «Барселоні» вдалося одразу після того, як Ви зробили три заміни...

- Насправді це збіг. Протягом усього турніру ми намагаємося робити так, щоб всі футболісти, яких привезли до Москви, отримали ігрову практику і провели приблизно однаковий час на полі. В останні 20 хвилин матчу ми захотіли спробувати дещо нове і те, що саме хлопець, який вийшов на заміну, забив – простий збіг.

- Як ви вважаєте, чи є у вашій команді гравці, які через пару років зійдуть на Олімп світового футболу, як це свого часу зробив Ліонель Мессі? Можливо, є хлопці, яким під силу повторити його шлях?

- Із Мессі, звичайно ж, ніхто не зможе зрівнятися і жоден із футболістів цієї команди «Барселони» не доросте до його рівня. Тим не менш, я сподіваюся, що багато хто з хлопців із часом проб'ються до першої команди «Барселони» і просто стануть висококласними виконавцями. Виділити когось я не можу, адже працюю з цими гравцями всього рік, і далі у них ще довгий шлях – юнацька команда «А», потім «Барселона Б» та основний склад. І всі ці щаблі потрібно пройти, якщо вони по-справжньому хочуть досягти великих успіхів у футболі.

Андрій Недбайло з Москви

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер