Товариський матч. «Футбольна Академія 21» – «Динамо» (U-13) – 2:1

Товариський матч. «Футбольна Академія 21» – «Динамо» (U-13) – 2:1

На шляху до місця призначення динамівці заїхали до Кракова, де зіграли товариський матч із командою «Футбольна Академія 21». Із цією академією, якою опікуються колишні професійні футболісти Марек Конечний, Мирослав Шимовьяк та Томаш Франковський, у «біло-синіх» давно склалися дружні стосунки. Зокрема, протягом останніх шести років динамівці беруть участь у турнірі, який організовують краківчани. У 2014-му вихованці ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського 2003 року народження (тренер – Валерій Краснощок) стали переможцями змагань, а в 2018-му хлопці 2007 року народження (тренери – Володимир Анікеєв та Віктор Усов) дісталися фіналу, де поступилися бельгійському «Андерлехту».

У товариському матчі проти динамівців вийшла об’єднана команда «Академії» 2004-2005 років народження. За домовленістю між тренерами, гра складалася з двох таймів по 30 хвилин, із необмеженою кількістю замін (у тому числі й зворотніх).

На першій же хвилині суперники киян створили забійний момент, але нападник не влучив у порожні ворота з кількох метрів. Потроху підопічні Сергія Журавльова та Євгена Лозинського розігралися, оговтавшись після тривалої дороги (відразу після нічного переїзду з України до Польщі динамівська делегація приїхала на стадіон, де, пообідавши, чекала на старт поєдинку) й небезпека почала виникати біля протилежних воріт. Після навісу з правого флангу Грохольський пробив вище воріт, Прокопенко здалеку спрямував м'яча в руки воротарю, Зоренко завдавав удару з центру штрафного майданчика після зручної передачі від Грохольського, але поцілив у руки воротарю. Ще в одному епізоді Григораш вийшов віч-на-віч із воротарем, але не зміг переграти голкіпера. Нарешті, перед самою перервою «біло-синім» вдалося відкрити рахунок: динамівці розіграли швидку контратаку, після рикошету від ноги захисника м’яч прилетів до Педченка, й той зльоту пробив у дотик точно в кут воріт.

Із поновленням гри господарі додали в активності. Після удару зі штрафного метрів із 20-ти «біло-синіх» урятувала поперечина, але за кілька хвилин стандартне положення все ж призвело до взяття воріт. Після навісу з кутового Чернецький не зміг вибити м’яча подалі від воріт, і гравець «Академії» головою перекинув сферу через нашого голкіпера.

За нічийного рахунку у підопічних Сергія Журавльова та Євгена Лозинського було кілька нагод, аби знову вийти вперед (особливо активним був Грохольський, який завдяки індивідуальним діям створив для себе два виходи віч-на-віч із голкіпером, але в обох випадках не реалізував їх), натомість пропустили у свої ворота: захисники «Динамо» дозволили нападнику втекти по лівому флангу, увійти до штрафного майданчика та поцілити у ближній кут воріт.

У підсумку, динамівці мінімально поступилися, але цього дня переможців та переможених не було: для киян це було хороше тренування, тим паче проти старших суперників, перед стартом на футбольному фестивалі в Ченстохові, а для господарів – перевірка власних сил у поєдинку з кваліфікованим суперником. Після фінального свистка товариський статус матчу було підкріплено спільним фото на пам’ять.

Товариський матч (м. Краків)

«Футбольна Академія 21» (Польща) – «Динамо» – 2:1

«Динамо»: Авраменко, Сакач, Цілик, Сизонюк, Дзень, Прокопенко, Краснов, Кузнецов, Могілевець, Грохольський, Зоренко. На заміну виходили: Чернецький, Бойченюк, Білоконь, Григораш, Педченко, Гусєв, Ванда.

Голи: (35), (45) – Педченко (30).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер