Тіроль. День 3-й: зранку – тактика, ввечері – двохсторінка (+ ВІДЕО)

Тіроль. День 3-й: зранку – тактика, ввечері – двохсторінка (+ ВІДЕО)

На зміну дощу та прохолоді прийшла сонячна погода та висока температура повітря, що вдень сягала +28°С. Замість дощовиків футболісти та персонал вийшли на тренування у футболках. Проте на полі, оточеному горами, не було спекотно завдяки вітру.

По всій дорозі від готелю до тренувального поля можна було побачити цілі групи велосипедистів, яких, звісно ж, не було під час дощу.

Інтенсивне ранкове тренування за сприятливих умов

У першій частині ранкового заняття основними знаряддями для гравців були різноманітні тренувальні фішки та стійки – високі та низькі.

Проте на відміну від учорашнього дня вправи були спрямовані на швидкість, темп, інтенсивність бігу. 

Тим часом, голкіпери в повному складі займалися під керівництвом Михайла Михайлова.

І варто сказати, що їхні тренування не менш інтенсивні, ніж у польових гравців. Приміром, під час однієї з вправ воротарі почергово мали перестрибувати на одній нозі через кілька стійок, а потім миттєво реагувати на удар із близької відстані, потім знову стійки та удар у нижній кут, потім так само у верхній. І все це без зупинок, у швидкому темпі.

Другу частину ранкового тренування було цілковито присвячено тактиці, зокрема, багато уваги приділялося відпрацюванню тактичних ходів у нападі. Ігрові вправи футболісти виконують із найбільшим азартом, адже кожен із них скучив за футболом за період відпустки. Приміром, Андрій Ярмоленко майже під час кожної паузи між вправами робить кілька ударів по воротах із дальньої відстані.

Завершилось заняття доволі тривалою розтяжкою.

Вечірнє тренування: Циганков уже забиває голи

Друге тренування за день розпочалося з нетривалої, проте цікавої гри, яка неабияк повеселила гравців. Це була вправа на увагу та швидку реакцію.

Рауль Ріанчо почергово показував гравцям, які стояли в колі, тренувальні фішки, залежно від кольору яких ті мали виконати якесь завдання – зібратися у групи по четверо, причому програвав один, останній гравець, який не знаходив «четвірку» та виявлявся «зайвим», або стати групою немовби для фотографування, при цьому якусь вправу за програш виконувала вся команда, яка зробила це останньою.

Завершувалося друге тренування двохсторінкою десять на десять на половину поля, в якій гравці брали участь із не меншим азартом, аніж у веселих конкурсах.

«Навіть якщо кожного дня ти граєш у футбол, ти маєш кожного разу грати серйозно, викладатися на полі, якщо хочеш досягнути результату», – ці слова промовив Рауль, зупинивши на деякий час гру, коли хтось із гравців, на його думку, почав недопрацьовувати.

У цій двохсторінці не брав участі лише Денис Гармаш, який сьогодні цілий день працював під наглядом Віталія Кулиби. Проте повернувся до загальної групи Віктор Циганков, який не тренувався вранці.

Наймолодший учасник зборів навіть відзначився забитим м’ячем.

Як після ранкового, так і після вечірнього тренувань, Сергій Ребров дозволив гравцям ненадовго зайти до гірської річки, яка протікає зовсім неподалік від тренувального табору. 

Цю можливість гравці сприйняли з великим азартом, і до річки одразу вирушило ледь не півкоманди.

Ось таким насиченим виявився ще один день тренувального збору динамівців у австрійських Альпах.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер