Тарас Михалик: «Головне перше зіткнення – після нього побоювання минає»

Захисник «Динамо» Тарас МИХАЛИК провів перший матч у складі команди після майже піврічної перерви. Причому, не на звичній позиції центрального захисника, а в центрі поля. Про своє самопочуття, а також про майбутній матч у складі збірної України проти англійців Тарас розповів у розмові з кореспондентом клубного Інформвідділу.

- Самопочуття нормальне, добре, що нарешті зіграв. Щоправда, наприкінці матчу мене вдарили по нозі, але нічого серйозного, потрібно просто потримати лід.

- Що Газзаєв казав тобі перед грою?

- Особисто мені? Нічого не казав. Це мій перший матч після травми, тому просто сказав: «Налаштовуйся, будеш грати».

- Не здивований, що сьогодні тебе поставили на позицію опорного півзахисника, а не центрального захисника, як завжди?

- В принципі, ні. Мені це наперед сказали, і за два дні до матчу награвали саме на цій позиції. Мені не звикати, адже раніше я грав опорника. Обирати не доводиться – де тренер ставить, там і граю.

- Не боявся після травми йти у зіткнення?

- Чого боятися? Потрібно доводити, що заслуговую на місце в основному складі та повертати його собі.

- Алієв казав, що в нього з'явився больовий ефект. У тебе таких проблем немає?

- Як такого больового ефекту не було, але коліно трохи боліло. Потім розбігався, і все стало гаразд. Тут головне перше зіткнення, а після нього страх минає.

- Ти отримав запрошення до збірної, незважаючи на те, що тільки нещодавно відновився. Особисто розмовляв із Михайличенком із цього приводу?

- Ні. Я цю інформацію навіть не в клубі дізнався. Мені подзвонила дівчина і сказала, що мене викликали до збірної, хоча я й сам про це не знав. Це, чесно кажучи, було несподівано. Слава Богу, що викликали після такої тривалої перерви.

- Як гадаєш, є шанси обіграти збірну Англії?

- Звичайно, будемо намагатися це зробити.

- За рахунок чого?

- В першу чергу, за рахунок характеру.

- Сподіваєтеся на те, що англійці приїдуть до Дніпропетровська другим складом?

- Я гадаю, нам не варто на це розраховувати, а сподіватися на свої сили. Ви гадаєте, що в них другий склад гірший за перший? Там грають молоді хлопці, які можуть вийти на поле і зіграти ще краще, ніж перший. Потрібно покладатися тільки на себе.

- Але є ж різниця, грати з Террі та Лемпардом чи без них?

- Так, але ще невідомо, що гірше – якщо вони приїдуть грати однією ногою чи коли молодь буде викладатися на 100%. Виграти ми зможемо тільки за рахунок власної гри і самовіддачі.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер