Зіграйте як Іванишевич!

Зіграйте як Іванишевич!

У великому спорті все так само, лише з одним невеликим уточненням. Перш за все запам'ятовуються успіхи тих, хто здатний знайти в собі сили подолати обставини, які ведуть до невідворотної поразки і, ставши вище за все над усіма, але, перш за все, над собою, вписати новий день в літопис знакових перемог! Про це трохи пізніше, а поки звернемо свій погляд на передстартову особливість майбутнього кубкового поєдинку між "Шахтарем" і київським "Динамо".

Тренерам безсоння, вболівальникам свято

Волею сліпого жеребу цього разу ми станемо свідками нової битви двох титанів вітчизняного футболу вже на стадії 1/16 фіналу кубка України. Нагадаємо, в минулому сезоні жереб також звів «Динамо» і «Шахтар» на ранній стадії - в 1/8 фіналу. Зараз грандам вітчизняного футболу належить боротися в кубку в той період, коли стартували матчі групового етапу Ліги чемпіонів. До того ж, суперники вже зустрічалися між собою зовсім нещодавно в чемпіонаті країни, рівно за три тижні до нового протистояння. Навряд зараз ця гра буде корисною як для однієї команди, так і для іншої, однак для вболівальників такий матч - завжди велике свято. І поза всякими сумнівами, обидві команди, незважаючи на єврокубкову зайнятість та інші фактори, будуть грати лише на перемогу. Інакше й бути не може, коли на полі один проти одного виходять київське «Динамо» і донецький «Шахтар»!

Хорватська рецепт успіху

Трохи більше одинадцяти років тому в світі спорту трапилася подія, яка стала хрестоматійною для тих, хто, незважаючи на всі обставини, все ж вірить у перемогу і досягає її незважаючи ні на що. Лише ледачий не знущався над хорватом Гораном Іванишевичем, який багато років штурмував тенісну вершину на Уїмблдоні, але як правило їхав геть ні з чим. Влітку 2011-го він взагалі прибув на турнір з ореолом постійного невдахи, дозволивши допитливим британським журналістам дати привід написати, що його батько, який постійно відвідував усі турніри за участю сина, і страждав від постійних поразок того, має з собою такий запас таблеток, що цілком міг би відкрити фармацевтичний завод. Для хорватського ветерана той Уїмблдон був останнім шансом вписати своє ім'я в тенісну історію. І він досяг цього! Почавши змагання в якості 125-ї ракетки світу і до того ж з травмою плечового суглоба, Іванишевич героїчно боровся з кожним суперником і, дійшовши до фіналу, в такому ж стилі, подолав і останню перешкоду на шляху до вічної слави, зламавши опір свого австралійського опонента.

У дні перед кубковим матчем «Шахтаря» і «Динамо» численні «свої» та «чужі» оракули в своїх прогнозах не залишили жодного шансу нашим хлопцям на перемогу в Донецьку.   На команду Сьоміна, на їхню думку, чекає черговий вояж в столицю Донбасу з передбачуваним результатом. І дійсно, численні статистичні дані та могутня хода нинішнього призову гравців гірняцького клубу під керівництвом Луческу дають привід для подібних прогнозів. Але залишимо все ж місце для справжнього вчинку гравцям в біло-синій амуніції. Як мінімум до початку гри на «Донбас Арені» воно не зайняте...

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер